Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Aktion T4*

* Κωδικός του προγράμματος ευθανασίας των Ναζί, 1939-141.
Αφίσα: "60.000 μάρκα εφ όρου ζωής κοστίζει στην κοινότητα του λαού αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική ασθένεια. Είναι και δικά σου λεφτά, συμπολίτη.Νέος Λαός, μηνιαίο περιοδικό για την φυλετική πολιτική του NSDAP. wikipedia

Έκοψαν το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

Στη διακοπή του ρεύματος προχώρησε η ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη. Δεν είναι όμως, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Άσυλο, αφού υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδυμα οφείλονται στην μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους. Η διοίκηση του Ασύλου απέστειλε εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ, προειδοποιώντας με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητώντας την καταβολή των χρημάτων. «Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο ‘Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο «έλεος» του ΕΟΠΥΥ», είπε η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη.

Το ‘Ασυλο Ανιάτων είναι Κοινωφελές Φιλανθρωπικό Ιδρυμα, το οποίο λειτουργεί χωρίς κρατική επιχορήγηση, με πόρους που προέρχονται από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ιδιωτών. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι. Οι υπόλοιποι ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά και νευρολογικά προβλήματα, τα οποία χρήζουν αυξημένης φροντίδας από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας, via Redfly Planet

1 σχόλιο:

 1. ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Η ακριβέστερη μετάφραση του κειμένου της αφίσας από τα γερμανικά:

  60000 μάρκα του Ράιχ κοστίζει στην κοινότητα του λαού όσο ζει αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική ασθένεια.
  Συμπατριώτη, αυτά είναι και δικά σου λεφτά.
  Διαβάζετε τον «Νέο Λαό», το μηνιαίο περιοδικό του Γραφείου Φυλετικής Πολιτικής του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος.

  Μη απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή