Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Ομολογίες... (Was ist ΠΑΣΟΚ; Νο 9.876 και 1/2)

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές ο Α. Κοτσακάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου, με ανακοίνωση κατήγγειλε τη στοχοποίησή του ώστε να πληγεί «εξ αντανακλάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ». Οπως δήλωνε, τον στηρίζει εκλογικά και τίποτα άλλο πέραν αυτού και πως όσα γράφονται περί «οργανωτικού νου» κ.ά. δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού έχει αποσυρθεί στη Χίο και συνεπώς η συμμετοχή του στα κοινά είναι μικρή.

Χτες (προχθές) στο «Κανάλι 1» δήλωσε: «Πριν από 1,5 χρόνο, τώρα πια μπορώ να λέω κάποια πράγματα, εγώ και πολλά άλλα στελέχη αποχωρήσαμε από το ΠΑΣΟΚ (…) Υπήρξαν συζητήσεις (…) και υπήρχε πρόταση να κατεβούμε ως πασοκογενές κόμμα. Η άποψη μου ήταν ότι κάτι τέτοιο (…) όχι μόνο δε θα συνέβαλλε θετικά, αλλά θα συνέβαλλε στην περαιτέρω πολυδιάσπαση της Αριστεράς στη χώρα μας (…) Είπαμε ότι δεν κατεβαίνουνε σαν κόμμα στις εκλογές αλλά αντίθετα θα επιδιώξουμε να υπάρξει στη χώρα μια κυβερνητική Αριστερά. Μια μεγάλη Αριστερά που θα έχει δυναμική. Δεν πίστευα σε αυτά τα ποσοστά για να είμαι ειλικρινής. Κάναμε όμως προσπάθεια, κάναμε μια διακήρυξη, συζητήσαμε με όλα τα κόμματα και τις συλλογικότητες (…) Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν χώρο υποδοχής αλλά και έκφρασης των πασοκογενών δυνάμεων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί ή θα αποδεσμευτούν στο μέλλον».

Στην ερώτηση αν «στη χάραξη πολιτικής παίζει ρόλο η δική τους άποψη» απαντά: «Προφανώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4.5% είχε μια άλλη απεύθυνση στο κοινωνικό σύνολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 28% έχει μια εντελώς διαφορετική απεύθυνση (…) θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση, είμαι βέβαιος για αυτό». Ο Αντ. Κοτσακάς διαψεύδει τον εαυτό του και τα όσα ισχυριζόταν δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Επιβεβαιώνει όμως την οργανωμένη αιμοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια ανασύστασης της σοσιαλδημοκρατίας ως προϋπόθεση για να σταθεροποιηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Ριζοσπάστης, via Καράβι Κόκκινο

4 σχόλια:

 1. Νέος, απολαυστικός, ακαταμάχητος Π.Π:

  "στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε έναν ηγέτη ο οποίος όχι μόνο δεν ελέγχεται από το σύστημα (όπως δεν ελεγχόταν και ο προκάτοχός του Αλέκος Αλαβάνος, πληρώνοντας το σχετικό τίμημα), αλλά και έχει αποκτήσει σταθερό βάδισμα και ευρύτερο κύρος, που θα του επιτρέψουν, αν το επιλέξει, να πάρει θαρραλέες πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου αριστερού, λαϊκού, δημοκρατικού χώρου."
  http://antarsyavkp.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

  Εμπρός για τον ΑΝΤΑΡΙΖΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά το ότι οι πασόκοι είναι σαν τις αερομεταφερόμενες μονάδες του πεζικού είναι πια ευρέως γνωστό και δεν μπορεί να κρυφτεί. Όμως οι ΠΑΣΟΚοι όπως ο Κοτσακάς είναι και υστερόβουλοι. Θέλουν να παρουσιάσουν όλη την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ως δική τους, στέλνοντας στην ουσία και το μήνυμα ότι "εμείς το κάναμε, καλά να πάθετε που μας διώξατε" στους δικούς τους.

  Πάντως είμαστε άτυχοι ρε γαμώτο. Όχι μόνο δεν είδαμε Αριστερή Κυβέρνηση, δεν θα δούμε καθώς φαίνεται ούτε Αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση. Δυο μέρες αξιωματική αντιπολίτευση και εξαφανίστηκε και η λέξη "Αριστερά". Ας έλεγε τουλαχιστον εκείνος ο ΔΗΜΑΡίτης που ξέχασε να φύγει απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαδημούλης, θα τους ταράξουμε στην αριστερότητα. Τι την ήθελε την νομιμότητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όμως οι ΠΑΣΟΚοι όπως ο Κοτσακάς είναι και υστερόβουλοι. Θέλουν να παρουσιάσουν όλη την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ως δική τους, στέλνοντας στην ουσία και το μήνυμα ότι "εμείς το κάναμε, καλά να πάθετε που μας διώξατε" στους δικούς τους.

  Έχεις δίκαιο. Τι αθεράπευτα χυδαίοι άνθρωποι που είναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλα οι του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστο ποιοι είναι.

  αυτό που κυρίως πρέπει να μας απασχολεί είναι η ταχύτατη προσαρμογή του νεου τους ηγετη. μόλις προχθες ο Τσιπρανόσκε είχε το θρασος να δηλώσει ότι εγγυαται την προστασία της χώρας από τα άκρα.

  αυτή η δήλωση πρεπει να τυπωθει χιλιαδες φορές και να πλημμυρίσει όλες τις πόλεις της χωρας. κανενας εργαζόμενος δε πρέπει να μη μαθει καταρχήν πόσο αδίστακτη, πόσο φοβερά επικίνδυνη είναι η μικροαστική δημοκρατία

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή