Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Τι είναι η "Αριστερά"; ΙΧ: Το ζήτημα είναι η έδρα


Ιστορικά, η λέξη αριστερά αναφέρεται ως γνωστόν στην διάταξη θέσεων στο αστικό κοινοβούλιο που προέκυψε από την γαλλική επανάσταση. Λαϊκώς, αναφέρεται στο πού μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου βρίσκεται η καρέκλα σου.

Η λέξη κομμουνισμός έχει μια πολύ διαφορετική γενεαλογία που δεν εδράζεται στις κοινοβουλευτικές έδρες ή τις έδρες που κάθονται πάνω σ' αυτές. Αφορά ένα μοντέλο της κοινωνίας, πρωτόγονα ή σύγχρονα εφικτό, το οποίο βασίζεται στην κοινοκτημοσύνη και την ισότητα.

Το ΚΚΕ δεν διώχτηκε ιστορικά και δεν αιματοκυλίστηκε επειδή ήταν "αριστερό". Διώχτηκε και αιματοκυλίστηκε επειδή διέκδικησε ένοπλα την κοινοκτημοσύνη και την ισότητα των Ελλήνων.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στο θέμα, μιας και μόνο η λέξη "αριστερά" μου προκαλεί πλέον αφόρητη αηδία.
Σχόλιο του υποφαινομένου, 19/6/2012, Lenin Reloaded

Τα έδρανα του ΚΚΕ στην αριστερή πτέρυγα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της ορκωμοσίας την Πέμπτη των βουλευτών που εξελέγησαν κατά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. [...] Μια από τις αρχικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να καταλάβουν οι 71 βουλευτές του όλη την αριστερή πτέρυγα συν κάποια έδρανα από το πίσω μέρος της διπλανής πτέρυγας, την οποία εισηγήθηκε να μοιραστούν ΔΗΜ.ΑΡ και ΚΚΕ [...]  Κατά τη φάση των σχετικών διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Βουλής, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, και η ΔΗΜ.ΑΡ η οποία διαθέτει 17 βουλευτές, εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τα αριστερά έδρανα του ΚΚΕ με πρόσβαση στη μπροστινή σειρά, ζητώντας να πάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ από πίσω.
Το Βήμα, 27/6/2012

10 σχόλια:

 1. καλά αυτοί θέλανε να πάρουν τα έδρανα του ΚΚΕ, όταν παίρναν στις δημοσκοπήσεις 18%. Πόσο γελοίοι!
  χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω έδρανο, ω έδρανο, όλα μου πάνε πρίμα!
   Σε θέλω στα αριστερά, έχω μεγάλα ιδανικά!
   Ω έδρανο, ω έδρανο,
   μ' αρέσεις, πώς μ' αρέσεις!

   Διαγραφή
 2. είναι ολοφάνερη η στρατηγική τους να δημιουργήσουν με τέτοιες ενέργειες μίσος ανάμεσα στην βάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν πως θα "κλειδώσουν" τα κέρδη που αποκίμησαν από το ΚΚΕ, ενώ πιστεύουν πως ταυτόχρονα θα κάνουν και τους ΚΚΕδες περισσότερο αντιπαθείς λόγω των έυλογων αντιδράσεων τους. Νομίζω πως το παράκαναν πάντως, και ίσως να λειτουργήσει και αντίστροφα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα. Νοείται αριστερός χωρίς καρέκλα στ' αριστερά; Τι σόι αριστερά θα ήταν τότε; Δώστε στους ανθρώπους την αριστερή πτέρυγα να κάθονται, είναι αριστεροί λέμε.

   Διαγραφή
 3. Το κόμμα μπορεί να πει δε με χέζετε με τις καρέκλες, καθίστε όπου θέλετε, να πάει να κάτσει κάπου στη μέση και ν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πει "ορίστε η μετατόπιση του ΚΚΕ προς τα δεξιά!", ικανούς τους έχω. Εγώ μια φορά έχω αλλάξει την ιεράρχηση: δε θα παλεύω για την ανατροπή του συστήματος, αλλά για να υπερασπιστώ το μυαλό μου από τις ακούραστες προσπάθειες των γελοίων να μας οδηγήσουν στην παράνοια, εκεί που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί ο μεταμοντερνισμός τους, ο σχετικισμός, ο ιδεαλισμός και η πολιτική τους αλητεία.
  Αλλά τι περιμένεις από ένα πράμα που σου λέει έλα να κατέβουμε στις μονοεδρικές, του λες σταμάτα να δουλεύεις τον κόσμο αυτά δε γίνονται ούτε τυπικά και μετά ο ίδιος να τρέχει να φτιάξει κόμμα για να μη χάσει το μπόνους! Τα κουδούνια πότε θα τους κρεμάσουμε;!
  χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κόμμα μπορεί να πει δε με χέζετε με τις καρέκλες, καθίστε όπου θέλετε, να πάει να κάτσει κάπου στη μέση και ν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πει "ορίστε η μετατόπιση του ΚΚΕ προς τα δεξιά!", ικανούς τους έχω

   A χα χα χα! Ναι, ναι! Κι εγώ!!!

   Διαγραφή
  2. "Εγώ μια φορά έχω αλλάξει την ιεράρχηση: δε θα παλεύω για την ανατροπή του συστήματος, αλλά για να υπερασπιστώ το μυαλό μου από τις ακούραστες προσπάθειες των γελοίων να μας οδηγήσουν στην παράνοια, εκεί που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί ο μεταμοντερνισμός τους, ο σχετικισμός, ο ιδεαλισμός και η πολιτική τους αλητεία. "

   Πες τα!

   Διαγραφή
 4. Ολοκλήρωση σκηνικού τρόμου: να σε οδηγούν στην παράνοια όλες αυτές οι 50άρες συνασπισμένες, στην κλιμακτήριο, με τα κοντά, μπορδοροδοκόκκινα μαλλιά, που έχουν βγει από τα τρίτα υπόγεια της πραγματικότητας και τα φουαγιέ του Μεγάρου, του κουλτουρο-βαριέμαι- που-ζω-και-αναζητώ-τη-συγκίνηση χώρου, που υστεριάζουν σαν τις πιο αστοιχείωτες κατίνες, σου λένε το Σάββατο"μα αυτά που λέτε δε γίνονται!" και την Κυριακή να λένε "μα γιατί δε θέλετε να κυβερνήσετε;!".
  Ε δε θα περάσουν!!
  χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα φύλου όλο αυτό.Εγώ τουλάχιστο δεν βλέπω καμιά διαφορά ανάμεσα στην συμπεριφορά αρρένων και θήλεων του "χώρου", όλοι το ίδιο είναι.

   Στο μεταξύ έμαθα ότι τελικά δεν θα κάτσει πίσω το ΚΚΕ. Ελπίζω πάντως να κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά, γιατί αλλιώς δεν θα έχει μείνει το παραμικρό νόημα στη λέξη. Όλο της το νόημα αυτό ήταν, κρίμα να χαθεί κι αυτό.

   Διαγραφή
 5. δεν υπάρχει αριστερά, ούτε για να στρίψεις, χωρίς το Σύριζα, τι λέμε τώρα..
  χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή