Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Μια βδομάδα μετά τον "εκλογικό θρίαμβο", η κυβερνητική αλληλογραφία διακομίζεται από νοσοκόμους, και από κλίνη σε κλίνη. Θυμίζουμε ότι ο Ράπανος, που παραιτήθηκε πριν καν αναλάβει καθήκοντα, απευθύνθηκε σε έναν πρωθυπουργό που θα απουσιάζει ο ίδιος από την σύνοδο κορυφής για λόγους υγείας, αλλά έρχεται δεύτερος στην γεωγραφική περιοχή, μιας και τον περασμένο Φλεβάρη ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας, είχε επίσης υποβάλλει παραίτηση για "λόγους υγείας" λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων του.
LR
-------------
Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος
Δεκτή έκανε την παραίτηση ο Αντώνης Σαμαράς

Την παραίτησή του «για λόγους υγείας» υπέβαλε ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός έκανε την παραίτηση δεκτή. «Η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και με επάρκεια τα καθήκοντά μου», αναφέρει ο κ. Ράπανος στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό. «Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις ''παρών''», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς στην απαντητική επιστολή του προς τον Βασίλη Ράπανο.

Την Τρίτη αναμένεται να υπάρξουν επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Ράπανος νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή στο θεραπευτήριο «Υγεία» και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη.

Η συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί επισήμως την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο ο κ. Ράπανος δεν είχε προλάβει να ορκιστεί, λόγω της αιφνίδιας νοσηλείας του.
Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Ράπανου:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρότασή σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.

»Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά ητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτών τελικά την τιμητική πρότασή σας.

»Κύριε πρωθυπουργέ

»Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».

Στην απαντητική επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον κ. Ράπανο αναφέρονται τα εξής:

Κύριο Βασίλη Ράπανο

Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Πηγή: Τα Νέα

1 σχόλιο: