Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Τεστ εκλογικής ευφυίας: Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε ένα δωρεάν εγκεφαλογράφημα!

Έλληνα ψηφοφόρε,

Πριν πας στην παραλία (αν έχεις λεφτά) ή για να πηδήξεις στις γραμμές του ηλεκτρικού (αν δεν έχεις), κάνε αυτό το μοναδικό τεστ εκλογικής ευφυίας που σου προσφέρει δωρεάν ο κομμουνιστής της (ηλεκτρονικής, ευτυχώς) γειτονιάς σου. Βρες τις διαφορές μεταξύ Α και Β. Αν τις βρεις, επικοινώνησε με το ιστολόγιο για το βραβείο σου: δωρεάν επίσκεψη για εγκεφαλογράφημα. Αν δεν βρεις διαφορές, βρες τον πλησίεστερο καθρέφτη και πες τρεις φορές γρήγορα: "είμαι αθεράπευτα μαλάκας." Μπορεί να σου σώσει τη ζωή!

Α. "Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και τη στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα."
Σχέδιο πλεύσης της κυβέρνησης "εθνικής ευθύνης" ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Έθνος, 23/6/2012

Β. "Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Καταθέτουμε σήμερα στην κοινωνία και θέτουμε στην κρίση των πολιτών το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο.

Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς.

Που εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο της χώρας από την κρίση, την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της και την πολιτικά ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. [...]

Θέλω, σ’ αυτό το σημείο, να ξεκαθαρίσω ορισμένες θέσεις αρχής και άμεσης εφαρμογής από το κυβερνητικό μας πρόγραμμα:

[...]

Θα βάλουμε τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση, επικαλύπτοντας και απονευρώνοντας τα πιο άξια στελέχη της. Σε αυτούς που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει, και, συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους,

[...]

Θα βάλουμε με αποφασιστικότητα τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες υπό τον έλεγχο του Δημοσίου

[...]

Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

[...]

Στα ενδεικτικά μέτρα για την αύξηση των δημόσιων εσόδων περιλαμβάνονται:

- η υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου, όπου θα αποτυπώνεται η περιουσία όλων των Ελλήνων υπηκόων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε όλες τις μορφές κινητού και ακίνητου πλούτου. Καθώς και η θέσπιση αυστηρών ποινών δήμευσης μέρους της περιουσίας για όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία.

- η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων με ελάφρυνση των φτωχότερων και επιβάρυνση των πλουσιότερων

- η επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,

- ο εκσυγχρονισμός και η στελέχωση των εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό και η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος για έλεγχο, διασταύρωση και διαχρονική παρακολούθηση της φορολογικής βάσης,

- η Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

[...]

Να αναδιοργανώσουμε τη δημόσια διοίκηση και να τη διαποτίσουμε με τις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του δημοκρατικού προγραμματισμού στην καθημερινή λειτουργία της.

[...]

- Να βάλουμε τέλος στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του κομματισμού και του ρουσφετιού."
Αλέξης Τσίπρας, Ομιλία κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δημοσίευση 1/6/2012, www.syn.gr
--------------

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Νέο Μαύρο Μέτωπο:          
"Αναδιαπραγμάτευση επαχθών όρων μνημονίου".
Αλέξης:    
Check.
Νέο Μαύρο Μέτωπο:    
"Όχι περικοπή μισθών και συντάξεων."
Αλέξης: 
Check.
Νέο Μαύρο Μέτωπο:    
"Περιστολή σπατάλης."
Αλέξης:
Check.
Νέο Μαύρο Μέτωπο:
"Πάταξη διαφθοράς."
Αλέξης:
Check.
Νέο Μαύρο Μέτωπο:   
"Πάταξη φοροδιαφυγής."
Αλέξης:
Check.
Νέο Μαύρο Μέτωπο:   
"Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα."
Αλέξης:
Check.

Καλή απόλαυση του αυθεντικού περιεχομένου της "ριζοσπαστικής" σου "αριστεράς", θύμα. Γιατί τώρα θα την βιώσεις στην πράξη αυτήν την "ριζοσπαστική αριστερά" χωρίς καν να είναι κυβέρνηση, κοροϊδάρα. Ό,τι κι αν ψήφισες λοιπόν--είτε το πρώτο κόμμα, είτε το δεύτερο, είτε το τρίτο, είτε το έκτο, κέρδισες. Τρία είναι στην κυβέρνηση και το τέταρτο λέει ακριβώς τα ίδια. Δηλαδή, έχασες για τα καλά. Αλλά δεν πειράζει, έχεις πάντα την επιλογή να βρεις παρηγοριά στο δια αντιπροσώπου νταϊλίκι του πέμπτου κόμματος και να εκδικηθείς άλλους--και αθώους--για τη μαλακία που δέρνει εσένα αποκλειστικά. Κάθε μικροαστικό κορόϊδο, στο κάτω-κάτω, κρύβει μέσα του έναν θρασύδειλο φασιστάκο. Και η βλακεία σου, μαζί με εκατομμύρια άλλες ισόποσα ασήμαντες βλακείες, θρέφει τα μούσκουλα του νέου φασισμού.

12 σχόλια:

 1. Για εμενα παντως το πιο τρομακτικό πράγμα που γραφτηκε τις τελευταιες ημερες ήταν το ακόλουθο έμεσμα που δημοσίευσε ο γνωστος Πρετεντερης στα ΝΕΑ, στις 21-6-2012, με τον προκλητικό τίτλο "ένα βήμα μπρος, δυο βηματα πίσσω". το παραθετω ολόκληρο.


  "Ανάμεσα στις παιδαριώδεις προπαγανδιστικές μπροσούρες που έγραφε ο Λένιν υπάρχει και μία που φέρει τον χορευτικό τίτλο «Ενα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω».
  Αν δεν απατώμαι, την κυκλοφόρησε το 1904 και έβριζε τους μενσεβίκους ή κάποιους άλλους που είχαν την απερισκεψία να διαφωνούν για κάποιο θέμα μαζί του.
  Χαίρομαι που μετά από εκατόν τόσα χρόνια η μέθοδος Λένιν εξακολουθεί να ευδοκιμεί στην ελληνική πολιτική σκηνή. Διότι, αν κατάλαβα καλά, η συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έγινε περίπου στον ίδιο ρυθμό: «δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω».
  Και δεν εννοώ μόνο τη ΝΔ που ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν φτιάχνει απλώς μια κυβέρνηση Δεξιάς light ή μια κανονική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
  Ούτε εννοώ το παραζαλισμένο ΠαΣοΚ που άλλαξε τέσσερις θέσεις σε τρεις ημέρες και τα έβαλε με όλους, προτού καταφέρει να τσακωθεί και με τον εαυτό του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.
  Εννοώ και τη ΔΗΜΑΡ που, αν κατάλαβα καλά, δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση σέρνοντας μόνο τα πόδια αλλά και ολόκληρη την ψυχή της.
  Θα πρέπει να προκύπτει από κάποιο παλαιό αριστερό σύνδρομο: μόλις βλέπουν κυβέρνηση παθαίνουν ναυτία. Και ίσως γι' αυτό άλλωστε η Αριστερά είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος όπου ο προσδιορισμός «αντιεξουσιαστής» εκλαμβάνεται περίπου ως αρετή!
  [Ολα αυτά, βεβαίως, όταν κυβερνούν με άλλους. Διότι όταν κυβερνούν μόνοι τους δεν συνηθίζουν να αφήνουν κανέναν άλλον να το κουβεντιάζει - το συνιστούσε άλλωστε ενθέρμως και ο Λένιν...]
  Τώρα που αποκτήσαμε κυβέρνηση, θα μου πείτε, τέλος καλό και όλα καλά. Δεν είναι στιγμές για γκρίνια.
  Σωστό. Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας το αυτονόητο: ή θα πετύχουν όλοι μαζί με την κυβέρνηση που έφτιαξαν ή θα αποτύχουν όλοι μαζί.
  Ούτως Ή άλλως, είναι η τελευταία ευκαιρία και των τριών. Την επόμενη φορά δεν θα υπάρξουν ούτε ναυαγοί ούτε επιζώντες.
  Και αν ορισμένοι τρέφουν την κουτοπόνηρη ψευδαίσθηση ότι θα ασκήσουν «ολίγη διακυβέρνηση», άρα θα καταβάλουν και «ολίγο κόστος», δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τον Σαμαρά που πλήρωσε κι έμαθε.
  Τον Νοέμβριο μπήκε με μισό πόδι και μισή καρδιά σε μια μισή κυβέρνηση. Και τον Μάιο του επόμενου έτους ο ελληνικός λαός τον αντάμειψε ακριβώς με το μισό ποσοστό!
  Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, καλά τα έλεγε ο Λένιν, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η μέθοδός του μπορεί να ταιριάξει παντού.
  Ακόμη περισσότερο όταν το «δύο μπροστά, ένα πίσω» θυμίζει λιγότερο μέθοδο αποτελεσματικής διακυβέρνησης και περισσότερο φιγούρα τού... τάνγκο!"


  λοιπόν: είμαστε σε νεα φαση. ο αντισταλινισμός τελείωσε. τώρα πάνε εκεί που πραγματικά ηθελαν . στον ΛΕΝΙΝ, στον αντιλενινισμό

  τωρα οι κομμουνιστες πρεπει να σβησουν , να πεθανουν.τωρα νιωθουν οτι μπορούν να δειξουν ποιοι είναι.ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

  και είναι αδίστακτοι, είναι ανελεητοι. τον Λενιν τον τρεμουν, τον βλεπουν στον υπνο τους. το ξερουμε ότι τον τρεμουν , ότι τον βλεπουν στον υπνο τους. το ξερουν ότι το ξερουμε ότι τον τρεμουν, ότι τον βλεπουν στον υπνο τους.

  κι όμως: το παίζουν "άνετοι". κι όμως :" σιγα μωρε , ποιος ήταν ο Λένιν; κατι παιδαριώδεις μπροσουρίτσες έγραφε". κι όμως προσποιούνται ότι δήθεν αισθανονται "ασφαλείς", αυτοί που πηγαν την ανεργία στο 25% και τις αυτοκτονιες στο +40%. κι όμως κανουν επιδείξεις αυτοπεποιθησης αυτοί που ξερουμε ότι προσλαμβανουν τον εναν σωματοφύλακα μετα τον άλλον.

  πραγματικά, πόσο μεγαλη είναι η επίθεση που ερχεται;

  drazen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "και είναι αδίστακτοι, είναι ανελεητοι. τον Λενιν τον τρεμουν, τον βλεπουν στον υπνο τους."

   Κακώς τον τρέμουν. Ο Λένιν δεν πιάνει σε βλαμένους μικροαστούς. Έχουν ανοσία.

   Διαγραφή
  2. Μέχρι "λενινιστές" αυτοανακηρύσσονται, έμπλεοι σιγουριάς για τον εαυτό τους.

   Διαγραφή
  3. I like it! I really do!
   Πες τα στον μα(κ-λ-μ)άκα, και λίγα του ειναι...

   Διαγραφή
 2. Καλά κριτική είναι αυτή τώρα;
  Σημασία δεν έχει τι λες αλλά τι κάνεις. Και το ΠΑΣΟΚ δήθεν το σοσιαλισμό ήθελε να φέρει. Είναι αυτό μεμπτό για το σοσιαλισμό ή για το ΠΑΣΟΚ που δεν τον έφερε;
  Geiger

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Χολή. Μου είπε ο γιατρός μου να την βγάζω γιατί η συνύπαρξη με την επηρμένη ηλιθιότητα της εποχής μου δημιουργεί χρόνια δυσπεψία.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το δέχομαι και το καταλαβαίνω.
   Geiger

   Διαγραφή
  3. Πιστεύεις ότι το μετριοπαθές πρόγραμμα τού Κουβέλη (που ταυτίζεται κατ'εσέ με τού σύριζα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου) θα γίνει αποδεκτό;

   Διαγραφή
 3. Πέρασε ο Κουβέλης του 6.5% πρόγραμμα στον Σαμαρά του 30%, MLOG;

  Ή μήπως και εδώ και αλλού (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) έχουμε να κάνουμε με την ίδια πανάρχαια πολιτικάντικη αρλουμπολογία των Μαυρογιαλούρων που μια ζωή υπόσχονται "πάταξη της φοροδιαφυγής, τέλος στις άχρηστες σπατάλες, βιώσιμους μισθούς και εξυγίανση του δημοσίου";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την προγραμματική σύγκλιση τών τριών κομμάτων εννοώ https://docs.google.com/document/d/12I_CLd2hNWYwErCz0OGR2X-dfKmoZ8XmhPzKIgBoaBA/edit
   Είναι βαρετό...αλλά έχει πολύ "άρωμα δημάρ".
   Πιστεύεις ότι θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα;
   Σε ρωτάω γιατί νομίζω ότι ούτε αυτό το λάιτ και καλά "φιλολαικό" πρόγραμμα δεν σηκώνει η παρούσα καπιταλιστική κρίση.

   Διαγραφή
  2. Α. Όχι, δεν θα γίνει αποδεκτό.

   Διαγραφή
  3. Ωραία. Θα ταρακουνηθούν και μερικοί νομιμολάγνοι τού συνασπισμού (τού σκέτου!)

   Διαγραφή