Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Μπένι Γκούντμαν

Τα ερωτήματα ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιοι θα είναι υπουργοί «θα απαντηθούν εύκολα μόλις επιλυθούν τα μείζονα πολιτικά θέματα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον κ. Σαμαρά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλία και να καλέσει το μεσημέρι της Τρίτης τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση, στην οποία να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήσαμε πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αμέσως και οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Επισήμανε ότι η άριστη λύση που πρέπει να επιδιωχθεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνη με συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του είναι απογοητευτικές, πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές.

«Λέει ότι οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να σχηματίσουμε κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει εφαρμόσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας απειλητική, αδιέξοξη και αντιδημοκρατική τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και να περιμένουν στη γωνία τα άλλα κόμματα, και να δημιουργούν συνθήκες αποτυχίας για την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο λαός έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης, αλλά αυτή η εντολή δεν γίνεται αντιληπτή, συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι πρέπει να στείλουμε στο εσωτερικό μήνυμα ενότητας, συνοχής, ασφάλειας και προοπτικής, και στο εξωτερικό μήνυμα σοβαρότητα, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό».

Πηγή: Τα Νέα

3 σχόλια:

 1. Ας όψεται το τηλέφωνο που έπεσε από ΕΕ να μη μπείτε μέσα και δεν τον άφησε να σας καταβροχθίσει από χθες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκέψου πως πέρσι τέτοια εποχή, μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πώς καις τόσο γρήγορα όλες τις αστικές σου εφεδρείες και πότε προλαβαίνεις να φτιάξεις άλλες; Κι όμως το είδαμε κι αυτό ενισχυμένο με την ακροδεξιά της εποχής. Το Δεκέμβρη - Γενάρη που μας πέρασε φοβόμασταν πολλοί πως εκλογές δεν θα βλέπαμε για k;amposa χρόνια. Δεν πέρασαν έξι μήνες και έχουμε κάνει ήδη 2 και όλοι παίρνουν θέση για τις επόμενες.

  Κι όμως σε κάποιους τα σενάρια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φαντάζουν παρα φύσιν, ενώ είναι μια πολύ λογική εξέλιξη για Σεπτέμβρη και έπειτα. Μετά το πέρας των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου και την επιστροφή των αγορών από τη θερινή ραστώνη.

  Εκείνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, ούτε υποψίες έχω, είναι γιατί απ' όλα τα διαχειριστικά σενάρια λείπει ο Καμμένος; Έχεις κάποια ερμηνεία; Θα μου πεις απορίες που 'χω τώρα...

  subutai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως ήδη είπα πρόκειται για παγκόσμιο τραγέλαφο, ο οποίος θα έχει τραγικές συνέπειες και σε ό,τι αφορά την όποια μελλοντική διάθεση διεθνούς στήριξης. Αν ήμουν γάλλος ή ιταλός κομμουνιστής σίγουρα δεν θα ξανασχολούμουν με τους Έλληνες μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν έχει ακόμη χωνευτεί το μέγεθος της κωμωδίας που έπαιξε σε βάρος του εαυτού του το εκλογικό σώμα.

   Γιατί δεν μπαίνει ο Καμμένος; Γιατί έχουν ήδη τα νούμερα χωρίς αυτόν και είναι μια χρήσιμη εφεδρεία.

   Διαγραφή