Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

3 σχόλια:

 1. εν τελει το poll στα δεξιά,οιωνός

  катя

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες τελικά, που είμαστε εμείς χαζότεροι του Σαμαρά; Ποιος να το έλεγε, τέτοια έξυπνα παιδιά!

   The Greeks went to the polls and they voted for more of the same.

   Are they crazy?

   Someone once said that the definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

   Unfortunately, it looks like things are going to continue to get worse in Greece for quite some time.
   http://theeconomiccollapseblog.com/archives/forget-the-election-results-greece-is-still-doomed-and-so-is-the-rest-of-europe

   Διαγραφή
  2. Αμ αυτό τι σού λέει;

   NYTimes: Επιστροφή στη λιτότητα
   Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές των Τάιμς της Νεας Υόρκης, η νίκη του Σαμαρά λειτουργεί υπέρ της Γερμανικής επιμονής στην λιτότητα.
   Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, παρόλο που η επικράτηση των φιλοευρωπαικών δυνάμεων στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ηρέμησε τις αγορές και δημιούργησε προσδοκίες για την διάσωση του Ευρώ, οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν ακόμα πολλά στο μυαλό τους. Εν αναμονή της επιστροφής της Τρόικας και της επανεκίνησης των διαπραγματεύσεων με την νέα Ελληνική κυβέρνηση, οι συζητησεις στις Βρυξέλλες δίνουν και παίρνουν.
   Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκτιμήσεις για πιθανή επικράτηση αντιμνημονιακών φωνών στην Ελλάδα, είχε κάνει πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους να υποστηρίξουν μία πιο ήπια συμπεριφορά προς την χώρα. Η εκλογή Ολάντ και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη γηραιά ήπειρο, έφερε απότομα στο προσκήνιο το ζήτημα της ανάπτυξης και της χαλάρωσης των προγραμμάτων λιτότητας. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές των Τάιμς της Νεας Υόρκης όμως, η νίκη του Σαμαρά λειτουργεί υπέρ της Γερμανικής επιμονής στην λιτότητα, μιας και στην περίπτωση που νικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μέρκελ θα αναγκαζόταν να αλλάξει πλεύση - εάν ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Έτσι λοιπόν, μετά και τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για ανάγκη τήρησης των δεσμέυσεων της Ελληνικής πλευράς στο περιθώριο του G20, παρατηρούμε το πολιτικό παράδοξο της επιστροφής στη λιτότητα.
   Συνεπώς, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Αθήνα αναμένεται να «απολαύσει» την επιμήκυνση του χρονικού ορίζοντα του δημοσιονομικού προγράμματος, καθώς και ενισχυμένα κονδύλια απο την κοινότητα και την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά θα πρέπει να δείξει την έμπρακτη δέσμευσή της στα συμφωνηθέντα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα πάντα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα λοιπόν, ενώ η αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων δείχνει να καταλαγιάζει, το Ελληνικό ζήτημα επιστρέφει στην πρότερη του κατάσταση, και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η συνέχιση των Ελληνικών προσπαθειών να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εταίρων τους με σκοπό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

   kathimerini.gr με πληροφορίες από NYTimes http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/06/2012_447894

   ΝΒ προφανώς δεν κάνω εισοδητισμό στο σύριζα :). Οποιαδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα θα ταίριαζε στο συλλογισμό

   ΥΓ έξυπνους βέβαια δε θα τούς έλεγες τους σαμαροβενιζελοκουβέληδες. Αποφασίσαμε να κάνουμε υπεύθυνη αριστερή αντιπολίτευση και δεν μπορεί να φτειαχτεί κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση! :)

   Διαγραφή