Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Επιτέλους! Τέλος στην ακυβερνησία!

Eurogroup: Τη Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα εκταμιεύσει πριν από το τέλος Ιουνίου το 1 δισ. ευρώ της «κουρεμένης» δόσης του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος του Eurogroup ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επισκεφτεί τη Δευτέρα την Αθήνα και θα ετοιμάσει, από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, το επικαιροποιημένο μνημόνιο, προκειμένου να καταστεί δυαντή η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ελλάδα διαβεβαίωσε τους εταίρους της ότι θέλει να απαραμείνει στο ευρώ.

Λεπτές ισορροπίες, μεταξύ της προσήλωσής τους στο Μνημόνιο και της διάθεσής τους να στηρίξουν την Ελλάδα, επιχείρησαν να κρατήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει απολύτως τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη να τη βοηθήσει να πετύχει, ήταν το κύριο μήνυμα των υπουργών, προσερχόμενων στο Eurogroup.

Είναι γνωστό ότι οι εταίροι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα χαρτιά τους άμεσα, κυρίως για το θέμα των δυνατοτήτων τροποποίησης του Μνημονίου, αφού πρώτα αναμένεται να εξαντλήσουν τα περιθώρια πιέσεων προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση για προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου