Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Τέλος για την "κυβέρνηση Αριστεράς" από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος για την "κυβέρνηση Αριστεράς" από τον ΣΥΡΙΖΑ
Μιλούν πιά για "κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά" με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων.

Χωρίς θορύβους, ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες ο στόχος για μια "Αριστερή διακυβέρνηση" πάνω στον οποίο βασίστηκε η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Η "κυβέρνηση της Αριστεράς" που προβαλόταν ως "η ελπίδα", που υποτίθεται δεν ήθελε να δει το ΚΚΕ και "αρνιόταν επίμονα τη συνεργασία σε αυτήν", αντικαθίσταται από μια ευρεία συμμαχική κυβέρνηση συναίνεσης με τη συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων που περιλαμβάνουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ!

Το ξεκαθάρισμα του θέματος και η εγκατάλειψη της θέσης για κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε χθες το πρωί από την εκπομπή του Γ.Αυτιά όπου καλεσμένοι ήταν ο Γ.Δραγασάκης και ο Δ.Αβραμόπουλος.

Εκεί ο Γ.Δραγασάκης μίλησε καθαρά για κυβέρνηση μιας ευρύτερης συνεργασίας.

Οταν ο Γ.Αυτιάς τον ρωτησε αν μιλάει για κυβερνηση συνεργασίας της Αριστεράς εκείνος είπε "Οχι. Δεν μιλάμε μόνο για την Αριστερά. Μιλάμε για μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά". Και ξεκαθάρισε χωρίς να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρανοήσεις: "Αν έρθουμε πρώτοι, όσο ποσοστό κι αν πάρουμε, ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής και μεσα στο κοινοβούλιο και μεσα στην κοινωνία." Ο Δ.Αβραμόπουλος έσπευσε αμέσως να πεί: "Αυτό είναι ένα θαρραλέο βήμα".

Ειπε ακόμη ο Γ.Δραγασάκης οτι δεν μιλάει για οικουμενική κυβέρνηση αλλά για κυβέρνηση του Συριζα. Αυτό σημαίνει οτι η συναίνεση για την οποία μιλάει θα είναι όχι σε επίπεδο προσώπων αλλά σε επίπεδο πολιτικών.

Πριν από αυτό ο Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για την ανάγκη "μιας νεας πολιτικής συμφωνίας, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" και μια συνεννόηση "των κομμάτων ευρωπαικής ενόρασης και χαρακτήρα", δηλαδή όλων πλην φυσικα του ΚΚΕ. (Και ο Αβραμόπουλος βεβαια δημιουργεί τη γνωστή ασάφεια και σύγχυση ανάμεσα σε Ευρώπη και ΕΕ για να αποφύγει το σχολιασμό της Ε.Ε. που ώς όπλο και όργανο των μονοπωλίων εκτελεί τον Ελληνικό λαό.) Οταν ο Δ.Αβραμόπουλος μίλησε για "ανάγκη να παγώσουν τα μέτρα του Ιουνίου (τα λόγια είναι πάντα δωρεάν άλλωστε) ο Γ.Δραγασάκης είπε: "Αν είχατε και πριν τέτοια θέση θα είχαμε κυβέρνηση από τις 6 Μαίου!". Αραγε ο Γ.Δραγασάκης δεν ξερει τι κόμμα είναι η ΝΔ και τίνος συμφέροντα εκφράζει; Θα έκανε λοιπόν με τέτοια ευκολια κυβέρνηση με ένα κόμμα σαν τη ΝΔ απλα επειδή μίλησε για πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου; Και αν ακόμα πάγωναν τα μέτρα του Ιουνίου, πράγμα που δεν αποκλείεται, δεν θα υπήρχαν άλλα μέσα στο "εθνικό σχέδιο" της ΝΔ που ξέρουμε ποιον θα εξυπηρετούσαν;

"Συμφωνούμε σε επικίνδυνα πολλά..." είπε χαμογελώντας αστειευόμενος ο Γ.Δραγασάκης μπροστά στον περιχαρή για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Αυτιά. Πιστεύω βεβαια ότι η μεγάλη μαζα των μελών του Συριζα και σίγουρα οι Αριστεροί του ψηφοφόροι δεν συμφωνούν καθόλου.

Στη συνέχεια ο Γ.Δραγασάκης συνεχισε με τις σωστές θεσεις ότι ο μισθός στην Ελλαδα ειναι στο 33% του μεσου ευρωπαικού κλπ. Βεβαια αυτά τα ξερουν όλοι. Και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε με "πόνο ψυχής" έκανε όσα έκανε.

Λίγο πριν το τέλος ο Γ.Αυτιάς ειπε: "Δεν θα το πίστευα ποτέ οτι στη δική μου εκπομπή θα είχαμε αυτη την ειρηνική συνύπαρξη". Μου κάνει μεγάλη πραγματικά εντύπωση που ο Γ.Δραγασάκης δε σχολίασε καθόλου τα λεγόμενα του Γ.Αυτιά που ακριβώς πριν το διάλειμμα δήλωσε χαρούμενος για "αυτή τη σύμπλευση" πράγμα που νομίζω πως προσβάλει όλους αυτούς που τόσο καιρό πάλεψαν στους δρόμους την κυβέρνηση συναίνεσης του Μαύρου μετώπου όπου συμμετείχε η ΝΔ.

(Ολα αυτά βρίσκονται στο βιντεο της εκπομπής του Γ.Αυτια "Καλημέρα ΣΚΑΙ" της 9/6 στα λεπτά μετά το 1:29:30 και πιο συγκεκριμένα στο 1:35:00.)

Ακούσαμε επίσης χθες την καθαρή δήλωση του Δ.Παπαδημούλη στον Κ.Χαρδαβέλλα στο REAL fm που την έκανε αργά και σταθερά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις που έλεγε:"Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας" και μιλούσε για όλα τα παραπάνω. Μπορείτε να την δείτε στο προηγούμενο ποστ που δημοσιεύτηκε χθες στο εδω και τώρα.

Εκεί ο Δ.Παπαδημούλης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε δυνάμεις που θεωρεί συμμαχικές για το σχηματισμό κυβερνησης και συμπεριέλαβε και το ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις από τη ΝΔ αφου θα ανοίξει όπως είπε κεφάλαιο εκεί μετά τις εκλογές! Για να απαλύνει βεβαια τις εντυπώσεις δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και το ΚΚΕ, που το ανέφερε έτσι για Αριστερό αντίβαρο, πράγμα που φυσικά δεν εχει κανένα νόημα αφου είναι εντελώς αδύνατον να δεχτεί να συζητήσει κατι τέτοιο το ΚΚΕ.

Υ.Γ.: Ειναι για μενα περιττό να πώ ότι όλα αυτα δεν προκαλούν χαρά αλλά λύπη σε όσους βρίσκονται στην πλευρά του ΚΚΕ, και στα μέλη και στους φίλους του. Το λεω όμως για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η απογοήτευση όσων ελπίζουν στα μικρά εφικτά βήματα δεν θα δώσει χαρά σε κανέναν. Μόνο με ευθύνη φορτωνει όσους καταλαβαίνουν ότι πρεπει τουλαχιστον να φροντίσουμε να μη μετατραπεί αυτό σε ήττα αλλά σε ξύπνημα, κι από εκεί σε πραγματική ελπίδα και σε θετική προοπτική.

Πηγή: Γιώργος Σαρρής

11 σχόλια:

 1. περαν της αριστερας, εννοοει τους αντιεξουσιαστες που ως γνωστον ψηφιζουν-στηριζουν Συριζα.

  μμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος εννοεί τους αντιεξουσιαστές;

   Βέβαια, έχουμε ήδη συζητήσει και μέσω των στατιστικών Αυγής περί αυτο-ορισμού των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι "αντιεξουσιαστές" αποτελούν βασικό κομμάτι.

   Ελπίζω ότι είναι σαφές πως τα εισαγωγικά γύρω από το "αντιεξουσιαστές" δικαιολογούνται στο μίνιμουμ από το παράδοξο "αντιεξουσιαστών" που κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στην εξουσία.

   Διαγραφή
  2. Mάλιστα !!!! Και νομίζεις ότι επιασες λαυράκι !!!....... ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !!! Και αν κάποιοι εκτός Αριστεράς στηρίξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πούμε "τζιζ κακά ; " Εσείς είστε τέτοιοι και δεν θέλουμε τη στήριξή σας ;;;; ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!! ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ !!!! ΣΕ ΑΥΤΑ, ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!!

   Διαγραφή
  3. Eagle, από τα τέσσερα απανωτά σχόλια, τα κιλά θαυμαστικών και τα κεφαλαίο συνάγω ότι ήρθες εδώ από το γνωστού ήθους και αισθητικής ιστολόγιο ΕΟΣ που έκανε αναδημοσίευση του ποστ.

   Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν το έγραψα εγώ. Εγώ δεν θα τα έλεγα τόσο ευγενικά όπως ο Σαρρής, είμαι πιο κακός άνθρωπος.

   Δεύτερον, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι κατά την δική μου άποψη δεν είστε λαυράκι για να το πιάσω αλλά κάτι που δεν θα ακούμπαγα ούτε με χειρουργικά γάντια. Δεν κρύβω ότι με ενδιαφέρει η υστεροφημία και αυτό δεν συνάδει με την παρέα σε ανυπόληπτους.

   Τρίτον, θα ήθελα επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι βέβαιος ότι πριν φτάσετε στον πάτο θα πάρετε μαζί σας πάρα πολλά και πάρα πολλούς αλλά αφενός νομίζω ότι θα τους αξίζει και αφετέρου έμαθα να είμαι στωϊκός με την αναγκαία καταστροφή.

   Τέταρτο και τελευταίο μη ξελαρυγγιάζεσαι, είναι δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος εδώ που πιστεύει λέξη από όσα λες ή θα πεις.

   Άντε και με τη νίκη.

   Διαγραφή
 2. Τι λεει ο Π.Π για όλα αυτά άραγε;!

  Ημαρτον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή η πολιτική αλητεία δεν έχει όρια ......
  http://www.youtube.com/watch?v=8MOAxLdSwac&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=zZAb-VALHLQ&feature=relmfu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εννοείται ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!! Αλλο η πιθανή στήριξη και άλλο η συμμετοχή !!!!!!
  Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ . ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε το ηθικό ανάστημα να διαψεύσουμε ελπίδες !!! Δοκιμαστήκαμε και στις διερευνιτικές εντολές μετά τις 6 Μάη, όταν οι πιέσεις ήταν αφόρητες !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφόρητοι έχετε καταντήσει εσείς.
   Έχει αναλυθεί επαρκέστατα το απίθανο της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αναδεικτεί οι αντιφάσεις του(μερικοί τις λέμε πολιτικάντικες πονηριές) αλλά αυτό δεν σας αρκεί. Με όρους "πλατείας" και με την λογική του ¨αγανακτησμένου¨(ανατριχίλα) δηλαδή με ηθικολογίες, ευχολόγια και ψέμμα επίμένετε να κάνετε επιθέσεις "φιλίας" για το καλό λέει του τόπου.
   Τώρα στους ανέργους τάζετε θεσούλες στο δημόσιο.(ναι ναι όλα μαθαίνονται)
   Τώρα ιδελογικοποιήσατε την κωλοτούμπα, ένα ΠΑΣΟΚ στα καλύτερα του είστε. (Παραφράζοντας: Ο Σύριζας είναι ένας ντροπαλός Πασόκος.)Σας τρώμε στη μάπα στα σωματεία ξέρουμε τι σκ πουλημένοι λαδέμποροι είστε.
   Για να κλείσουμε; κάνετε λάθος να νομίζετε πως όλοι είναι σαν την αφεντιά σας ανεμοδούρια. Θα το διπιστώσε τε λίαν συντόμως.

   Διαγραφή
  2. Τα πιστεύεις όσα γράφεις ή είσαι τής γουέμπ-τιμ τού μικροαστικού μορφώματος; Οι μόνες πιέσεις που ήταν «αφόρητες» μετά στις 6 αφορούσαν με ποιο τρόπο θα πάρουν οι απατεώνες το μπόνους από τον Σαμαρά.

   Είσαι σίγουρος ότι έχεις αντιληφθεί τι σας υπόσχονται ή μάλλον τι δεν θα σας υπόσχονται; Λεφτά σας λένε δεν υπάρχουν, αυξήσεις στους μειωμένους μισθούς/συντάξεις μόνο όταν επανέλθει η καπιταλιστική κερδοφορία κι αν ... πιθανή ή μάλλον βέβαιη μείωση των μέσων μισθών (των «υψηλόμισθων» των 1300) ... θα σας φορτώσουν κι άλλο μνημόνιο ώστε να σας φέρουν «κοντύτερα» στην ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών (αυτή που ο μπαμπάς σας σάς γ# και σας δέρνει), επίδομα ανεργίας μόνο για 2 χρόνια και μόνο σε όσους το δικαιούνται ήδη, καμιά άλλη πρόβλεψη για ανέργους ... σας ετοιμάζουν για Συρία και Ιράν (διότι ομνύουν στη διεθνή ιμπεριαλιστική νομιμότητα) ...

   Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς εσύ ως «μέλος» και «ψηφοφόρος» να περιμένεις από το «κόμμα» πέρα από κάποιο ψευτο-διορισμό σε ΜΚΟ.

   ΥΓ «δεν έχουμε ... ούτε το ηθικό ανάστημα»: Συμφωνώ απόλυτα, είστε οι νάνοι της ηθικής, αν μάλιστα υπήρχε και αρνητικό μπόι (κάπως σαν να φύτρωνε ανάποδα ο Δραγασάκης στο έδαφος [ΚΠΕ: Πατάτα] ) η μεταφορά θα ήταν πιο εύστοχη. Καλό ψόφο στις 17.

   Διαγραφή
 6. Ρε, Αντώνη να είστε καλά με τα φρούτα που μαζεύετε εδω πέρα (αναφερομαι στου συριζαίους που προσπαθουν να μας πείσουν ότι αυτά που λένε είναι λογικά).

  Με κάνουνε και πεθαίνω στα γέλια. Και το γέλιο στις μέρες μας με αυτά που περνάμε είναι πολύ δύσκολο.

  Τέλος πάντων. Εγω σαν καλός παλαιοκομουνιστής που ζω επειδή δεν με έχουν ειδοποιήσει ότι πεθανα όπως είπε και ένας γραν μετρ της παπαριάς τους λέω πολύ απλά. Μην νευριάζετε αγορακια , καταλαβαίνω ότι και οι ίδιοι καταλαβαίνετε τι μαλακίες λέτε, μια βδομάδα έμεινε. Θα γίνουν οι εκλογές και μετά δεν θα χρειάζετε να λέτε τίποτα και να αυτοξεφτυλίζεστε (περισσότερο από ότι τώρα είναι δύσκολο αλλά λέμε για να είμαστε και ευγενείς). Εμείς όμως θα τα ξαναπούμε. Εμείς στις πορείες και εσείς απέναντι πίσω από μπάτσους και χρυσαυγίτες να υπερασπίζεστε τις τράπεζες, την ευρωπαϊκη ενωση, και την ανάπτυξη του κεφαλαίου με την εξαθλίωση του κόσμου. Αυτό εξάλλου δεν ήταν το Μααστρχτ που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή