Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Δυο πόρτες έχει η ζωή (Sauce Hollandaise)

-Καλά, ποιος έκλεισε την πόρτα; Ανοιχτή δεν ήταν η πόρτα;
-Ο αέρας την έκλεισε. Φύσαγε αέρας κοπανιστός.


23/4/2012
Deal news
Ικανοποίηση ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη Ολάντ

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την ελπιδοφόρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «είναι η τρανή απόδειξη ότι η ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, των αριστερών σοσιαλιστών και η όσμωσή τους με τα κινήματα, μπορεί να αποτελέσει εκείνο τον αποφασιστικό παράγοντα που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των ευρωπαϊκών κοινωνιών ενάντια στη νεοφιλελεύθερη συμμαχία συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η επιτυχία του Μετώπου της Αριστεράς δεν κρίνεται μόνο από το θετικό αποτέλεσμα αλλά και από το γεγονός ότι η ατζέντα για τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που έθεσε, καθώς και η πρόταση για ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη, απέκτησαν κεντρική σημασία και πίεσαν και άλλες δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει, ότι ο Ολάντ αναγκάστηκε έστω και προεκλογικά να εξαγγείλει την φορολόγηση των πλουσίων και να απορρίψει το νέο σύμφωνο για το ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τονίζει ότι «η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία δεν προσφέρεται για αντιγραφές και για μηχανιστικά συμπεράσματα, ωστόσο και παρά το αρνητικό γεγονός της αύξησης της ακροδεξιάς, με την προϋπόθεση της ανάπτυξης ενός ισχυρού μαζικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη και την ενίσχυση της αριστεράς στην κλίμακα της Ευρώπης, μπορούν να διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και για μεγάλες αλλαγές σε όφελος των λαών της Ευρώπης».

Ανατροπή της λιτότητας ψήφισαν οι πολίτες
Δ. Στούμπος
Αυγή
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/05/2012
Σημαδιακός ήταν τελικά ο Μάιος του 2012 για την πορεία της σημερινής Ευρωένωσης. Ένα ατελείωτο ποτάμι ψηφοφόρων γκρέμισε στη Γαλλία τον πειθήνιο συνεταίρο της Μέρκελ και στην Ελλάδα με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας γκρέμισαν κυριολεκτικά τον δικομματισμό των Μνημονίων.

Το μέγεθος των αλλαγών και ιδιαίτερα της σεισμικής κατεδάφισης των ευρωνεοφιλελεύθερων στη χώρα μας είναι τέτοιο που ο πανικός του συστήματος προκαλεί και νέες αναταράξεις. Στη Γαλλία η καταψήφιση του Σαρκοζί άφησε πιο "μόνη" τη Μέρκελ και στην Ελλάδα η καταψήφιση όσων ευλαβικά υπηρέτησαν τις εντολές των Μερκοζί (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Παπαδήμος, ΛΑΟΣ) πήρε χαρακτήρα ολικής "κατεδάφισης".

Enallax News
22/5/2012
Ο Φρανσουά Ολάντ συνάντησε τον Ε.Βενιζέλο ενώ αρνήθηκε να δει τον κ. Τσίπρα

Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ΕΕ Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος Πρόεδρος δέχθηκε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τον ενημέρωσε για τα 6 σημεία που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο ότι «ο κ. Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα μπορεί να παραταθεί ως και τρία χρόνια, αρκεί - όπως είπε - να βρεθεί το χρηματοδοτικό σχήμα.

«Δεν αρκεί να λες ότι είσαι υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης. Όταν οι προτάσεις σου είνα αλόγιστες, δημαγωγικές και ανεύθυνες και δεν είναι τεκμηριωμένες δε μπορείς να πείσεις τη Διεθνή Κοινότητα, δε μπορείς να πείσεις κυβερνήσεις, κοινοβούλια, κόμματα, λαούς» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα, ενώ αναφερόμενο στο μήνυμα της συνάντησής του με τον κ. Ολάντ είπε ότι ο ίδιος διαπίστωσε έναν γνήσιο, ουσιαστικό, ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε ότι η συζήτησή του με τον κ. Ολάντ περιελάμβανε και την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, ενώ σε ότι αφορά το δημοψήφισμα διαβεβαίωσε ότι η άποψη του Γάλλου Προέδρου είναι ότι τέτοιο δημοψήφισμα , δηλαδή για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, δε μπορεί να γίνει....

Επιμέλεια : Γιώργος Καλτσίδης Ρούσος

XX News
22/5/2012
Σαράντα λεπτά της ώρας η συνάντηση Ολάντ – Βενιζέλου

Σαράντα λεπτά της ώρας διήρκησε η συνάντηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φρανσουά Ολλάντ στα Ηλύσια Πεδία.

Μία μέρα μετά την άρνησή του να δει τον πρόεδρο του ΣυΡιΖα κ. Αλέξη Τσίπρα και την άκομψη επίθεση του τελευταίου κατά του Γάλλου προέδρου, ο κ. Ολάντ προσκάλεσε τον κ. Βενιζέλο στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ενωρίτερα το πρωί ο κ. Βενιζέλος μετέβη στο Παρίσι.

Αύριο Τετάρτη, ο κ.Βενιζέλος θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που παραδοσιακά προηγείται των Συνόδων Κορυφής. Εκεί θα παρουσιάσει αναλυτικά και την «αναθεωρητική» του πρόταση των έξι σημείων. Θα συναντηθεί ακόμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν και του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο.

Star
22/5/2012

Να ανασκευάσει τις χθεσινές δηλώσεις του για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ από το Παρίσι (τον οποίο χαρακτήρισε «Ολαντρέου»!) επιχείρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Βερολίνο (ως προσκεκλημένος της Γερμανικής Αριστεράς) και τη συνέντευξη τύπου που έδωσε εκεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο γάλλο πρόεδρο Ολάντ θέλησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, διευκρινίζοντας: «Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον κ.Ολάντ»

Είχε προηγηθεί ο σάλος σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη χθεσινή δήλωση, όπως και η ακύρωση της συνάντησής του με τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Βάλτερ Στάινμαϊερ, λόγω ενόχλησης του τελευταίου για τις δηλώσεις σχετικά με τον Ολάντ.

«Το να σταματήσει η εφαρμογή του αδιέξοδου Μνημονίου είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων» δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου και αναρωτήθηκε «ως πότε θα δίνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τα χρήματα τους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο;» .

Ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι «η νίκη της Αριστεράς τη 17η Ιουνίου δεν σημαίνει την έξοδο από την ευρωζώνη αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι «άλλα λέει τη μία και άλλα την άλλη» ως προς τη στάση του σχετικά με το Μνημόνιο.

Τσίπρας: κατάργηση των νόμων του Μνημονίου και όχι μονομερής κατάργηση του Μνημονίου

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιχείρησε ουσιαστικά να ανασκευάσει και τα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν για κατάργηση του Μνημονίου.

«Αν κερδίσουμε τις εκλογές επαναλαμβάνω ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε υποχρεωμένοι τους νόμους του κράτους που έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και θεωρούμε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν και είναι καταστροφικοί, να τους αλλάξουμε με άλλους νόμους» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας, αν και επέμεινε στην ανάγκη κατάργησης των νόμων που επιφέρουν ύφεση και ανεργία, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες!

"Θα αλλάξουμε τους νόμους και θα διεκδικήσουμε - τους νόμους του μνημονίου εννοώ, όλους αυτούς τους εφαρμοστικούς νόμους που απορρέουν από το μνημόνιο και βαθαίνουν την ύφεση και τη λιτότητα - και θα διεκδικήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να συζητήσουμε για την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους για την αναγκαία αλλαγή στρατηγικής στην Ευρώπη" συμπλήρωσε...

30 σχόλια:

 1. -Σύντροφοι, γρήγορα, να ενημερώσουμε τον πλανήτη Π.Π! Έλαβα σήμα πριν από δυο μέρες ότι έβλεπε "κρίση του πολιτικού συστήματος, κρίση εξουσίας" σε όλη την Ευρώπη!
  -Μα είναι πολύ μακριά. Στον γαλαξία Μπούρδα! Θα πάρει μέρες!
  -Και μην ξεχνάμε τα επικίνδυνα νέφη παραισθησιογόνων που σχηματίζουν την περίφημη δακτύλιο του πλανήτη Π.Π!
  -Ίσως έχει δίκαιο για τις τοπικές δημοτικές εκλογές της Ιταλίας όμως. Αυτό το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Πάρμα έχει κάτι από Μπολσεβίκους...
  -Ίσως έρθει από τους Πειρατές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
  -Σύντροφοι, προσπάθησα να διασπάσω τον δακτύλιο παραισθησιογόνων με ακτίνες σκέψης, αλλά ο πλανήτης Π.Π είναι απρόσβλητος στη σκέψη...
  -Γιατί; Τόση δυστυχία υπάρχει στον κόσμο. Αφήστε την Σάγκρι-Λα να ανθίζει στον πλανήτη Π.Π. Ας υπάρχει κι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος στο σύμπαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έκτακτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλάντ δεν αρνήθηκε να συναντήσει τον Τσίπρα, απλά αντί για τα Ηλύσια Πεδία, ο Αλέξης πήγε στα Ηλίθια Πεδία και προέκυψε παρεξήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι πεισμωμένος από αυτή την πρόωρη απογοήτευση στο εγχείρημά του να μεταμορφωθεί σε Τσάβεζ, ο Αλέξης επισκέφθηκε το Τσερνόμπιλ σε μια προσπάθεια να πάθει τουλάχιστον καρκίνο, έτσι ώστε να έχει έστω και ένα κοινό σημείο με το είδωλό του.

   Διαγραφή
  2. Την ίδια στιγμή, το μπλογκ Lenin Reloaded συνέλλεξε αξιόπιστα στοιχεία για το ποσοστό των αναγνωστών του που κάνουν βαριά χρήση ναρκωτικών, μιας και ήδη 20% ψήφισε ότι αν βγει κεντροαριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα "θα ξεκινησει μια πανευρωπαϊκη σοσιαλιστικη ανατροπη και θα διαλυθει η ΕΕ οπως την ξερουμε."

   Διαγραφή
 3. θα φταίει που δεν έκανα ντεμακιγιαζ χθες το βράδυ γιατί διαβασα "ενα ατελειωτο ψοφίμι ψηφοφόρων..."

  καλά, φταίει ο αλέξης που ο Ολαντ ειδε τον Βενιζέλο; ποιόν θα έβλεπε δηλαδή;
  οκ φταίει που ζητησε συναντηση, γιατί σαφέστατα κανείς δεν μπορεί να επιβάλει στον μεσιέ Ολαντ ποιόν θα βλέπει και ποιόν δεν θα βλέπει!αυτό ο αλεξης θα επρεπε να το ξέρει. πως υπάρχει ιεραρχία και πως ο αυριανος πρωθυπουργός της ελλαδας - αλέξης - δεν εχει δικαίωμα να ξεχνα πως η ελλαδα είναι μια ευρωπαική ενοχλητική μυγα και θα πρεπει να συμπεριφερεται αναλογα..

  και τώρα και αύριο και μεθαύριο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλά, φταίει ο αλέξης που ο Ολαντ ειδε τον Βενιζέλο;

   Προφανώς, την ρητορεία περί "πολιτικού σεισμού" που θα ανατρέψει τα πάντα μέσω της εκλογής Ολλάντ με την πρόθυμη χείρα του Μετώπου της Αριστεράς, την καλλιέργησε και την πούλησε στους ιθαγενείς κάποιος άλλος από το ΚΚΕ. Νομίζω ο Αλέξης, αν θυμάμαι καλά.

   Διαγραφή
  2. Από την άλλη, ανησυχώ κάπως για την φυσική του κατάσταση μετά από την κωλοτούμπα για το ευρώ και το μνημόνιο σε ημερήσια διάταξη. Αυτό το "η νίκη της Αριστεράς τη 17η Ιουνίου δεν σημαίνει την έξοδο από την ευρωζώνη αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ»" στους Ολυμπιακούς παίρνει 10ρι για τον βαθμό δυσκολίας στις ασκήσεις εδάφους.

   Διαγραφή
  3. τι σχεση εχει το κκε τώρα, με το πως αντιμετωπιζει ο Ολαντ τον αλεξη; ο ολαντ που προφανως παρακολουθεί τις ανοησίες του συριζα περί πολιτικού σεισμου, εστειλε σαφες μηνυμα νομίζω στους ελληνες ψηφοφορους πως δεν θα υπαγορευουν πολιτικές και δεν θα χειραγωγούν κανενα πλην τους εαυτους τους.

   να ψαξουμε βαθυτερα, ποιός/ποιοι είναι αυτοί που έπεισαν τον αλεξη, πως μπορεί να γίνει ο βενιζέλος στη θεση του βενιζέλου,ποιά είναι η μερίδα εκεινη της ελληνικής αστικής πασοκικής ταξης, που επεισε τον αλεξη πως εχει επαρκείς πλατες για να καλεί!!! τον Ολαντ σε συναντηση.

   δεν νομίζω παντως πως είναι οι αγανακτισμένοι, ουτε η εξωκοινοβουλευτική αριστερα που χαίρεται για τη μεταβαση στο σοσιαλισμό,ούτε ο κάθε πικραμμένος που ελπίζει σε κάτι..

   στο κκε δεν αναφέρθηκα.

   Διαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει σχέση το ΚΚ. Ήταν (για άλλη μια φορά) το μόνο που προειδοποίησε πριν τις γαλλικές εκλογές ότι κανένας "νέος αέρας" δεν πρόκειται να πνεύσει λόγω Ολάντ σε καμία Ευρώπη, αλλά (για μια ακόμα φορά) η παραμύθα πουλάει καλύτερα και το ΚΚΕ πλήρωσε το κόστος της "απαισιοδοξίας" του. Σαφώς και έχει σχέση. Αλλά και η παραμύθα πληρώνεται κιόλας σ' αυτούς τους καιρούς, και πολύ γρηγορότερα από όσο ελπίζουν οι επαγγελματίες της σάχλας.

   Όσο για τον Ολάντ, δεν περίμενε να παρακολουθήσει κανένα Σύριζα. Δεν θα μάθουμε τώρα τι εστί αστικό πολιτικό προσωπικό. Τα είπαμε προ ημερών για τις άτυπες συννενοήσεις με Μέρκελ (http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html)

   Διαγραφή
  5. Επιπροσθέτως:
   27/4:
   "Αν και οι BNP και SocGen δεν θα μπορούσαν να σχολιάσουν δημόσια οτιδήποτε σχετικά με την αναμέτρηση Σαρκοζί – Ολάντ, στο παρασκήνιο οι τραπεζίτες έχουν συναντηθεί διακριτικά με την ομάδα Ολάντ, προσπαθώντας να αμβλύνουν τη γραμμή του προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

   Σε σημαντική ομιλία του τον Ιανουάριο, ο Φρανσουά Ολάντ είχε πει ότι ο «κύριος αντίπαλός» του είναι «ο χρηματοοικονομικός κόσμος», αν και έκτοτε έχει επιδιώξει να καθησυχάσει τον κλάδο ότι δεν είναι επικίνδυνος."
   http://www.sofokleousin.gr/archives/98357.html

   Διαγραφή
 4. Φυσικά ήταν το μόνο που προειδοποίησε και φυσικά ένας απο τους λογους που το κκε δεν αυξησε τα ποσοστα του ήταν το παραμύθι περί απομόνωσης της Μερκελ στην ευρώπη, περί ομοιδεατών του συριζα βλ.Ολαντ κ.λ.π

  από εκει και περα, νομίζω η συναντηση ολαντ με βενιζέλο ήταν ενα γκολ του βενιζέλου στους πασοκους που προσχωρησαν στο συριζα, δηλαδή αυτους που επεισαν τον αλεξη και άλλους (για να μην ξεχνιόμαστε,ο Λαφαζάνης και ο Μηλιός συνοδεύουν τον Τσίπρα στην περιοδεια του) πως τώρα πια αντιπροσωπευουν πολιτικά την εγχώρια σοσιαλδημοκρατική πασοκική αστική ταξη.

  προφανως το πασοκ καταφερε να κρατήσει πιο ισχυρα κεφάλαια στις ταξεις του και δεν θα παραιτηθεί από τον κυβερνητικό του ρόλο τοσο ευκολα ακόμα κι αν αυτο σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας νδ-πασοκ και τζήμερου-μάνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται κοινή λογική. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι σπάνιο είδος.

   Είχε πολλάκις επισημανθεί, και εδώ και αλλού, (πχ ο dkoss είχε καλύψει το θέμα συστηματικά με λινκς), ότι ο Ολλάντ δεν είναι απλώς σοσιαλδημοκράτης, είναι σοσιαλδημοκράτης συντηρητικότερος του Μιτεράν.

   Το ότι ο Μελανσόν έθαψε την αριστερά συνεργαζόμενος μαζί του (όπως κατήγγειλαν αρκετοί από το ΚΚΕ ως τον Μπαντιού) δεν σημαίνει ότι κάποιος δεξιότερος του Μιτεράν και πολυεκατομμυριούχος δεν είναι το γαλλικό αντίστοιχο του Βενιζέλου επειδή ο Αλέξης και η παρέα του αρέσκονται στις φαντασιώσεις.

   Θέλησαν να μας πείσουν ότι η ηλιθιότητα της γαλλικής αριστεράς αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι για την ελληνική.

   Τα κατάφεραν. Και γεύονται τους καρπούς. Με τις ανάλογες κωμικές κωλοτούμπες υποτέλειας σ' αυτούς που θεώρησαν συμμάχους της "αριστεράς και της προόδου."

   Λυπούμαι, αλλά εκτός ΚΚ η πολιτική σκέψη της αριστεράς είναι νηπιακή. Για άτομα κάτω των 13 ετών, οπωσδήποτε.

   Διαγραφή
  2. "Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την ελπιδοφόρα.

   Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «είναι η τρανή απόδειξη ότι η ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, των αριστερών σοσιαλιστών και η όσμωσή τους με τα κινήματα, μπορεί να αποτελέσει εκείνο τον αποφασιστικό παράγοντα που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των ευρωπαϊκών κοινωνιών ενάντια στη νεοφιλελεύθερη συμμαχία συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών»."
   http://www.dealnews.gr/politiki/item/44345-Ικανοποίηση-ΣΥΡΙΖΑ-για-τη-νίκη-Ολάντ

   Δεν φταίει λοιπόν ο Αλέξης; Και ποιος φταίει; Εγώ;

   Διαγραφή
 5. ο μονος τρόπος που είχε ο συριζα να απορροφήσει τη λεγομενη "ελπίδα του κόσμου" αλλα κυρίως να απομονώσει το κκε - που ήταν και εξακολουθεί να είναι βασικός στοχος - ήταν να προτάξει μέσω του συνθήματος για ενότητα της αριστερας τον κυβερνητισμο ενάντια στο προγραμμα εξουσίας του κκε.

  τα εκλογικά αποτελεσματα μας λενε πως δυστυχώς προς το παρόν τα καταφερε.

  γι αυτο ακριβως χρειαστηκε το αφήγημα περί πολιτικού σεισμου, τις ψευδαισθήσεις που έσπειρε για τον συμμαχο Ολαντ, για τους λαούς της ευρώπης που θα ξεσηκωθούν και τα λοιπά και τα λοιπά..

  χρειαστηκε όμως και τη στηριξη του εγχώριου κεφαλαίου γιατί πως αλλιώς θα έβγαινε στη γύρα ως σοβαρός παιχτης εις τας ευρώπας...

  όσο για την τελευταία σου πρόταση, πως εκτός ΚΚ η πολιτική σκέψη της αριστεράς είναι νηπιακή, ξέρουμε νομιζω και το γιατί, μας το ειπε ο Ραφαηλίδης πριν από πολλά χρόνια: ο μεγάλος εχθρός του κεφαλαίου δεν είναι ο μαρξισμός, είναι η διαλεκτική. αν θες να νικήσεις την εργατική τάξη χτύπα τη διαλεκτική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία. Έδωσε λοιπόν την πασούλα του για γκολ στα "σοβαρά" παιδάκια του ΝΔΠΑΣΟΚ που φρύαξαν εκ μέρους του προσβληθέντος κυρίου Ολλάντ, έκανε και την μετάνοιά του για την αποκοτιά να απειλήσει έστω φραστικά ευρώ και μνημόνιο και έλαβε τέλος η παράστασις. Μόνη παρηγοριά τα σουρεαλιστικά άρθρα του Π.Π να γελάμε και λίγο.

   Επεράσαμ' όμορφα, όμορφα, όμορφα!

   Διαγραφή
  2. Γραφικό το ΚΚΕ που προειδοποιούσε ότι η αριστερά τα κανε μούτι στη Γαλλία; Παρ' τα τώρα Αλέξη.

   Τριπλή επίθεση από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του κατά του Φρανσουά Ολάντ, ενώ την ίδια ώρα ο Ευαγγελος Βενιζέλος είχε το πρωί 40λεπτη συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο.

   Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, δήλωσε ότι «μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας». Πρόσθεσε ότι την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι΄ αυτό, εκείνος με μια απίστευτη αλαζονεία τις καταστρέφει και οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση.

   Ο μοναδικός σύμμαχος της χώρας μας είναι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές και ο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε στη ΝΕΤ FM η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά. Τόνισε πως «όσοι παίζουν στα ζάρια το μέλλον της χώρας για μικροκομματικούς και προεκλογικούς λόγους και επιτίθενται στους μοναδικούς συμμάχους που έχουμε σήμερα, θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία.
   Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Σαμαρά υπογραμμίζει ότι το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους ευρωπαίους και ότι πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός, από εδώ και μπρος, θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη.

   [...]

   Για μικρομεγαλισμό και αμετροέπεια εκ μέρους του Α. Τσίπρα, κάνει λόγο με δήλωσή της η ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική επιχειρηματολογία του Σαρκοζί κατά του Ολάντ.
   http://www.ert.gr/DRASTHRIOTHTA-KOMMATWΝ/item/12789-Kontra-ΝD-PASOK-DHMAR-me-SYRIZA-gia-tis-dhlwseis-Tsipra-peri-Olant

   Διαγραφή
  3. Καρφιά ΔΗΜΑΡ στον Τσίπρα για Ολάντ

   Για αμετροέπεια, μικρομεγαλισμό και υιοθέτηση των επιχειρημάτων του Σαρκοζί επικρίνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) σχετικά με τις δηλώσεις του για τον κ. Ολάντ.

   »Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και όλος ο προοδευτικός κόσμος θεωρεί ότι η εκλογή του κ. Ολάντ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας του κουνάει το δάχτυλο και υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική κατά του Ολάντ, επιχειρηματολογία του Σαρκοζί.

   Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολύ κακοί σύμμαχοι» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.
   http://www.prionokordela.gr/politikh/karfia-dhmar-se-tsipra-gia-olant/

   Διαγραφή
 6. εντάξει αυτά παθαίνεις όταν πιστεύεις πολύ στην πολιτική και καθόλου στον ταξικό αγώνα, τι να κάνουμε; αυτοί είναι οι άνθρωποι, δεν αλλάζουν. πως μαζεψαν αυτά τα ποσοστα; δεν τα μαζεψαν γιατί επεισαν τον κόσμο πως η εργατική τάξη πέθανε;πως τα μαζεψαν δηλαδή; και γιατί μας εκπλήττουν ακόμα οι λεγόμενες κωλοτουμπες; δεν είναι κωλοτουμπες. αυτοί είναι οι άνθρωποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπα, καταγραφή κάνουμε. Είμαστε οι τελευταίοι που εκπλήττονται και πέφτουν απ' τα σύννεφα. Μπορεί να μείνουμε 3% κι εκτός Βουλής επειδή έχουμε την κακή συνήθεια να μη λέμε ψέμματα, αλλά απ' τα σύννεφα δεν πέφτουμε.

   Διαγραφή
  2. εδώ ο Τσίπρας δήλωσε στη συνέντευξη του στον Κουλογλου στις 16/5 και ως απαντηση στο ερώτημα "τελικά καταγγελία ή επαναδιαπραγματευση του μνημονίου" με έκπληξη!!!

   "για ποιό μνημόνιο μου μιλάτε κύριε Κουλογλου; το μνημονιο δεν υπαρχει απο τις 6 Μαίου"!!

   Διαγραφή
  3. http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_5004.html

   Διαγραφή
 7. το ποιός είναι ο συριζα και οι συριζαίοι και τι ρόλο έπαιξε και θα έπαιζε, νομίζω το είχαμε δει και το ειχαμε πει κάποιοι ξεκάθαρα από το 2010 στο RD όταν ακόμα το θέματα συζήτησης δεν ήταν τοσο βοηθητικα για να ξέρεις και να καταλαβαίνεις ποιός είναι ποιός και τι ρόλο βαράει ο καθένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. «MEGAλος» πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ με Έθνος και Μπόμπολα
  Δημοσιευμένο στις 23 Μάι 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:
  Ανοικτός πόλεμος μεταξύ του συγκροτήματος Μπόμπολα και του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες. Για πρώτη φορά στενός συνεργάτης αρχηγού κόμματος μιλά ανοικτά με ονόματα και διευθύνσεις και διατυπώνει αιχμές εναντίον συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος, το οποίο μέχρι πρότινος ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις.
  Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς σε σημερινή του ανάρτηση στο twitter αφήνει αιχμές εναντίον του MEGAλου καναλιού, του Έθνους και του κ. Γιώργου Μπόμπολα.
  «Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war…», έγραψε ο Ν. Παππάς.
  Αφορμή στάθηκε η επιμονή του καναλιού να αποδίδει εσκεμμένα τα περί «Ολανδρέου» στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάτι τέτοιο χρεώνεται ουσιαστικά στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, καθώς επίσης και η συστηματική προσπάθεια αποδόμησης του κ. Τσίπρα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και μετά.
  Η συνέχεια πάντως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από ότι φαίνεται ο πόλεμος μόλις τώρα ξεκίνησε.
  http://www.koutipandoras.gr/?p=20807

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και το θέμα περί "Ολανδρέου" είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί μοχλό πίεσης του ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡίτικου συρφετού στον ΣΥΡΙΖΑ προς συμμόρφωση με την μεγαλοαστική τάξη και τις δικές της απαιτήσεις, ωστόσο δεν κατανοώ την παραπάνω διατύπωση: "Αφορμή στάθηκε η επιμονή του καναλιού να αποδίδει εσκεμμένα τα περί «Ολανδρέου» στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάτι τέτοιο χρεώνεται ουσιαστικά στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν".

   Πώς χρεώνεται δηλαδή στον Μελανσόν το "Ολανδρέου"; Αφού ο Τσίπρας το είπε. Το βίντεο υπάρχει εδώ: http://www.ert.gr/DRASTHRIOTHTA-KOMMATWΝ/item/12789-Kontra-ΝD-PASOK-DHMAR-me-SYRIZA-gia-tis-dhlwseis-Tsipra-peri-Olant

   Καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί η πιο πάνω πρόταση;

   Διαγραφή
  2. Το ψιθύρισε ο Ζαν-Λυκ ο εγγαστρίμυθος. Το επιτελείο καθησύχασε τους φόλοουερς με τουίτ ότι ο Αλ-αίσχης στερείται όχι μόνο της λογοπαιχτικής ικανότητας στη γαλλική, την ελληνική και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, αλλά και τού ίδιου του αυτεξούσιου (δες φωτογραφία με τα νήματα για τον έλεγχο των αρθρώσεων και τη θήκη για την κασέτα στο πίσω μέρος της πλάτης).

   Διαγραφή
  3. Συγνώμη, δεν είχα ακόμη αφομοιώσει πόσο έχει αναπτυχθεί η ταύτιση Ζαν-Λυκ και Αλέξη:

   "Το κλίμα «ταύτισης» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν Λυκ Μελανσόν περιγράφει η Liberation σε άρθρο της με τίτλο Μελανσόν και Τσίπρας, ριζοσπαστικά δικός σας».
   «Όταν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν δεν λέει “αυτοί” αλλά “εμείς”», αναφέρει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας [...]

   Η Liberation γράφει στην ανάλυσή της ότι «η Ελλάδα έχει γίνει το νέο σημείο αναφοράς» για τον Μελανσόν ο οποίος κάνει παραλληλισμούς με «λαϊκές επαναστάσεις» της Νότιας Αμερικής."

   Με δεδομένη όμως αυτή την ταύτιση, δεν θα πρεπε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει εκλογικά Βενιζέλο ακολουθώντας τον Ζαν Λυκ που στήριξε Ολλάντ εν λευκώ και χωρίς καμία πολιτική απαίτηση; Βεβαίως, κατανοώ ότι αυτό είναι δύσκολο με τα ποσοστά που έχει ο Μπένι, αλλά ή ταυτίζεσαι ή όχι.

   Διαγραφή
  4. Οκ, βρήκα και το βίντεο: http://www.wat.tv/video/melenchon-gouvernement-hollandreou-4x29h_2exyh_.html
   Στο 3: 10 περίπου.

   Μπράβο Ζαν Λυκ τζίνι* μου.

   * Πρώτο, αν και αρκετά υποδεέστερο των προσδοκιών, βήμα για τη γαλλική αριστερά είναι το αποτέλεσμα του Aριστερού Mετώπου υπό τον Ζαν Λυκ-Μελανσόν.

   Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά πόσο λαθεμένη υπήρξε η θέση του Aριστερού Mετώπου με την οποία εξέφρασε και μάλιστα άνευ όρων από τον πρώτο γύρο, την υποστήριξη του στον σοσιαλιστή υποψήφιο.

   Ίσως, μάλιστα, με μια διαφορετική θέση από την εν λευκώ στήριξη στον Ολάντ, το Αριστερό Μέτωπο υπό τον Μελανσόν να κατέγραφε αρκετά ψηλότερα εκλογικά αποτελέσματα.
   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7517:2012-04-22-18-33-19&catid=37:di-evropi&Itemid=172**

   ** Μπράβο Λαφαζάνη, έτερο τζίνι μου....

   Διαγραφή
  5. Οι γάλλοι φοβήθηκαν για 2η θέση Λεπέν στον 1ο γύρο

   Διαγραφή
 9. Δεν βλέπω κανένα σχόλιο από τους γνωστούς Συριζαίους και αυτό με ανησυχεί. Δεν έχουν να κάνουν μια λενινιστική (όπως συνηθίζουν) ανάλυση για το θέμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα ρε Cos, δεν σου φτασε ο Π.Π από κάτω με τους σεισμούς που είδε και τα λιωμένα παγωτά; Πόση μαλακία θα αντέξουμε σε ημερήσια βάση;

   Διαγραφή