Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Σύντροφοι, do you love me? (Like I love you?)

Στην Ελλάδα, επιτυχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, θεσμικό αδιέξοδο
Βάλια Καϊμάκη
Μτφρ. αποσπάσματος: dkoss (συμπληρώματα LR)

Ο σύντροφος Στάλιν μπορεί να αναπαύεται ήσυχα στον τάφο του, το ΚΚΕ επαγρυπνεί, αποφασισμένο να εκπληρώσει την αιώνια αποστολή του: να υπηρετήσει την εργατική επανάσταση, να σταθεί φρουρός τής άφιξής της, να προετοιμάσει τα στρατεύματα και πάνω από άλλα να μην αφήσει να ακουστεί το τραγούδι των σειρήνων που υπόσχονται νίκη τής αριστεράς. Κατά τη διάρκεια τής σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, όλοι οι κομουνιστές που προσκλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά πλατό επέμεναν σε ένα σημείο: είμαστε το Κομουνιστικό Κόμμα, και όχι «αριστερά».

[...]

Ο κύριος Τσίπρας θα κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο την εντολή που θα λάβει στις 8 Μάη. Στην διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα επαναλάβει ακούραστα το μήνυμά του για ενότητα της αριστεράς, το οποίο το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ απέρριψαν επίσημα πριν τις εκλογές. Τώρα όμως, [ο κος Τσίπρας] επιχειρεί ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας σύγκληση κοινών σωμάτων, τείνοντας το χέρι στους οικολόγους (που δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εκλογικό κατώφλι του 3%), στους μαοϊστές, τους λενινιστές, τους τροτσκιστές, τους διαφωνούντες τού ΚΚΕ, σε όλο τον «γαλαξία» των κομμάτων τής αριστεράς. Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.

Βιογραφικό της συντρόφισσας Καϊμάκη: Δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του μαχητικού ιστολογίου "Μεταρρύθμιση", μαζί με τους ασυμβίβαστους αριστερούς συντρόφους Ριχάρδο Σωμερίτη, Νίκο Μπίστη και Γιώργο Σιακαντάρη, γνωστούς για τους παθιασμένους τους αγώνες στο μετερίζι του ενωτικού, μεταδογματικού αριστερισμού. Στο ιστολόγιο αρθρογραφεί επίσης ο ακάματος και αλύγιστος σύντροφος, φανατικός διώκτης του ΠΑΣΟΚικού οπορτουνισμού και κονφερασιέ του συντρόφου Καμίνη, Προκόπης Δούκας.

Το ποστ αφιερώνεται στον σύντροφο Γρηγόρη με την ευχή να είναι πάντοτε περισσότερο ψύχραιμος και σοβαρός από εμένα τον πτωχό.

Σε όλους τους συντρόφους που αδημονούν να χτίσουν τον σοσιαλισμό της δευτέρας παρωδίας στα συντρίμμια του ΚΚΕ, αφιερώνεται το παρακάτω τραγούδι:

22 σχόλια:

 1. ε εντάξει, τώρα νιώθω σίγουρος ότι το ΚΚΕ βαδίζει σωστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι όσο δεν εξασφαλίζει την πολιτική, μαζική λαϊκή δύναμη που είναι απαραίτητη για να έχει ιστορική σημασία και βάρος το σπανιότατο πια προσόν του να βλέπεις την τύφλα σου.

   Διαγραφή
 2. Άσχετο αλλά η όλη φάση μου θύμισε κάτι από 92/93, τοτε που μας είχαν γανιάσει όλοι με τη Μακεδονία αλλά το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα, που δεν κώλωσε να πει τα πράγματα ως είχαν. θα μπορούσε τότε, ήταν και εντελώς σκατά η παγκόσμια φάση, να μη μείνει "απομονωμένο" και να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου, μπας και ξελασπωσει. Δε λέω ότι είναι το ίδιο σήμερα ή ότι το διακύβευμα είναι το ίδιο αλλά έτσι, μου ήρθε σχεδόν αυθόρμητα ως τσιμπιά από ένα παλιό, παιδικό τραύμα και ήθελα να το καταθέσω...

  Μήτσος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ιστορία μας δικαιώνει αλλά στο μεταξύ τα νεύρα μας γίνονται κουρέλια...

   Διαγραφή
 3. Α, εγώ θυμήθηκα το δογματικό ΚΚΕ της εποχής του Μάαστριχτ! Αγύριστα κεφάλια ρε παιδί μου περιέγραφαν τη συμφορά που περιμένει την Ελλάδα με τη συμφωνία! Ο λαός ακούγοντας τα φωτεινά μυαλά όπως της κυρίας καταδίκασε το ΚΚΕ με ένα ποσοστό 4,54%! Όλοι θαύμασαν την καταδίκη του ΚΚΕ και τη διάλυση που θα ακολουθούσε γιατί φυσικά δεν είχε καμιά μα καμιά επαφή με την πραγματικότητα.

  Για όλους εκείνους τους έξυπνους που τα ίδια λένε και σήμερα θα περίμενα μια κάποια σεμνότητα. Ή μήπως πρέπει να θυμίσω τι έλεγε ο καθένας για την ΟΝΕ και το ευρω το 2.000 για να συνέλθουν τελείως;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στέργιο, εσύ το είπες, και πριν από σένα ο Πασκάλ. Το δίκαιο χωρίς δύναμη δεν αρκεί. Δεν είναι δίκαιο πολιτικό, μα απλά ηθικό. Όσο δεν βρίσκει τη δύναμη, το δίκαιο πρέπει να υπομένει τη γελοιοποίηση που του αξίζει, αφού δεν μπόρεσε να είναι τίποτε άλλο από ηθική.

   Διαγραφή
 4. τρεμω και μονο που διαβαζω το αποσπασμα "Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ"...
  Φυσικα οχι απο τρομο, αλλα απο οργη...

  ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ "ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ"

  kage

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα αφού μας αγαπάνε, μας τείνουν και την χείρα....

   Απ' τη φωτιά θα περάσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε. Ένας προς ένα.

   Διαγραφή
 5. Για λόγους πληρότητας να συμπληρώσω οτι η σσα Βάλια είναι κόρη του σφου Νίκου.

  Ξεφεύγει βέβαια από την επίσημη γραμμή, δεν είναι να γράφονται αυτά, αλλά πρέπει κάπως να ενημερωθεί και το διεθνές κοινό...

  Εξάλλου, αν τυχόν και αποφασίσουν να περάσουν σε νέα φάση χρεωκοπίας της Ελλάδας, εξώμεσα απ'το ευρώ, το μισό αστικό πολιτικό σκηνικό θα τα ρίχνει στο Σύριζα και αυτός με το άλλο μισό στο ΚΚΕ που δε συναίνεσε στην ενότητα για-το-πείτε-μου-δε-θυμάμαι-τι-ακριβώς-μπερδεύτηκα.
  Α, ναι, και κάποιοι συναγωνιστές θα τα ρίχνουν στο κόμμα γιατί δεν ήταν αρκετά δυνατό παρ'όλο τον πόλεμο που του έκαναν.

  Μέσα στο περιβάλλον αυτού του brouillard lumineux, οφείλει κανείς να φωτίσει την πραγματικότητα, αποφεύγοντας τη γενικευμένη σύγχιση. Ανάψτε τους κίτρινους προβολείς σας σύντροφοι, για να δούμε, αλλά και για να μας βλέπουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεμίσαμε συντρόφους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το διεθνές κοινό πρέπει να ενημερωθεί, ιδίως στη Γαλλία, για να καταλάβει ότι το ΚΚΕ είναι πολύ κακό και δεν είναι σαν το καλό ΚΚΓ που τα κατέβασε για τον Ολλάντ. Για να ασκήσει μετά τις δικές του πιέσεις για να κατεβάσει και το ΚΚΕ στον Τσιπράντ. Τζάμπα είμαστε ευρώφιλοι φίλε; Για πλάκα;

   Δια γαλλόφωνους λοιπόν και via waltendegewalt, ιδού και η ένδοξος εφημερίδα του ΚΚΓ:

   http://www.humanite.fr/fil-rouge/elections-en-grece-un-tournant-politique-qui-doit-etre-entendu-pierre-laurent-pge

   Είμεθα και επισήμως "αριστερισταί".

   Διαγραφή
  2. http://www.enikos.gr/stathis/41925,Yper_twn_%C2%ABamwmwn_ths_Axaikhs_Sympoliteia.html

   κοιτάξτε το κείμενο του Στάθη...το παρών μπροστά του είναι χάδι

   Διαγραφή
  3. Πεισμωσε μας κι αλλο ρε Σταθη!!!! Πεισμωσε μας!

   kage

   Διαγραφή
 6. VERY INTERESTING (είδες τι μαθαίνεις απ’ τα εξωτερικά;) :
  «Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κ α τ ά ρ ρ ε υ σ η του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της α ρ μ ό ζ ε ι στην ελληνική κοινωνία.»
  Όπως πολύ ενδιαφέρουσες και οι συναναστροφές της κυρίας, έτσι εξηγείται και η αγωνία της για την ελληνική αριστερά.

  Έχει επίσης ενδιαφέρον να θυμηθούμε τα ποσοστά της περιβόητης ελληνικής αριστεράς στις εκλογές του 2009:

  Ποσοστό Ψήφοι Εδρες
  ΠΑ.ΣΟ.Κ 43.92 % 3,012,373 160
  Νέα Δημοκρατία 33.48 % 2,295,967 91
  Κ.Κ.Ε. 7.54 % 517,154 21
  ΛΑ.Ο.Σ 5.63 % 386,152 15
  ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4.60 % 315,627 13
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2.53 % 173,449
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0.45 % 30,856
  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία
  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 0.36 % 24,737
  Δημ. Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 0.29 % 20,019
  Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 0.29 % 19,636
  Ενωση Κεντρώων 0.27 % 18,278
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών
  του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 0.16 % 10,682
  ΚΚΕ (μ-λ) 0.15 % 10,213
  Δημοκρατικοί 0.11 % 7,611
  ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ 0.08 % 5,506
  Εργατικό Επαναστικό Κόμμα 0.07 % 4,536
  Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση
  του ΚΚΕ 0.02 % 1,652 κλπ

  Η πολύφερνη ελληνική αριστερά, τώρα πλέον με τα ποσοστά που έχει μαζέψει, δικαιολογημένα επιθυμεί δ ι α κ α ώ ς να ξεπαστρέψει το μπας κλας και κολλημένο στο 8% ΚΚΕ, που έχει μουλαρώσει από τότε που γεννήθηκε και χαλάει τη βιτρίνα, ούτως ώστε να πάρει η καλλίπυγος αριστερά τη θέση που της αξίζει στην ελληνική κοινωνία.


  Η μουσική απάντηση των αριστερών συντρόφων : I ‘LL LOVE YOU TILL THE END OF THE WORLD, (κλαψομ%κο και ειλικρινές σαν την ενότητα που ευαγγελίζονται)
  Και ανταπάντηση με το GET READY FOR LOVE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κοιτάζω γύρω μου και σκέφτομαι...

  Είμαι εγώ ο κολλημένος και με τί; Ή μήπως κάποιοι άλλοι που την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές δεχτήκαν την υποστολή συμβόλου και ονόματος συνιστώσας από το πρωτοσέλιδο της Αυγής για 3 βουλευτικές εδρούλες;

  Είμαι εγώ ο κολλημένος ή αυτοί που προκειμένου να λάβουν το μπόνους των 50 εδρών, το οποίο κατηγορούσαν μέχρι χθες πως νοθεύει τη λαϊκή βούληση, ετοιμάζονται να καταργήσουν το μετωπικό σχήμα τους και όσα υποτίθεται συμβόλιζε ιδεολογικά και να απορροφηθούν σε ένα κόμμα (ΟΛΕΣ οι συνιστώσες), δηλαδή τον Συνασπισμό;

  Είμαι εγώ ο κολλημένος ή αυτοί που χάριν της ενότητας της αριστεράς, τρέχουν να συναντηθούν και συνεργαστούν με το κόμμα της Κατσέλη; Της υπουργού του ΠΑΣΟΚ που πριν κάνα χρόνο έλεγε πως και οι άνεργοι φταίνε για την κατάντια τους επειδή δεν μπορούν να συμπληρώσουν ένα σωστό βιογραφικό! Εγώ αυτή την κίνηση γιατί την βλέπω σαν ξέπλυμα της παπανδρεϊκής διακυβέρνησης; Και πόσο πιο κάτω μπορούν να φτάσουν για 60.000 ψηφαλάκια;

  Είμαι εγώ ο κολλημένος ή μήπως αυτοί που προεκλογικά χαίρονταν με τη στήριξη και τη διοχέτευση πασοκικών ψήφων από τοπικούς κομματάρχες που για τον χ-ψ λόγο προσωπικής επιβίωσης την κάναν από το πλοίο που βυθιζόταν, το μεταφράζαν αυτό σαν αριστερή στροφή του κόσμου και τώρα πρέπει να το διαχειριστούν κάνοντας απίθανες κολωτούμπες προκειμένου να κρατήσουν όλα τα καρπούζια κάτω από μια μασχάλη και ξέροντας πως θα πρέπει να δώσουν ανταλλάγματα;

  Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, δεν έχει νόημα αφού οι εξελίξεις τρέχουν και αύριο-μεθαύριο μπορεί να έχουμε κυβέρνηση αντιμνημονιακή με το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ αντάμα ή μπορεί να πάμε σε εκλογές προκειμένου οι παίχτες να ξαναμοιράσουν την τράπουλα και να μπλοφάρουν από καλύτερη θέση. Τουλάχιστον έτσι νομίζουν κάποιοι.

  Είχα πει πριν τις εκλογές ότι μετά θα έχουμε άγρια ξεβρακώματα. Τρεις μέρες μετά, ήδη έχουμε τα πρώτα και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Πιθανώς και αυτός να είναι ο δικός μου ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία, η χασούρα όμως που έχει τελικά η εργατική τάξη και το μαζικό κίνημα με αυτή τη 'δοκιμή', το πισωγύρισμα δυστυχώς είναι τεράστιο. Η μη εμπλοκή του κκε σε τέτοια καιροσκοπικά παιχνιδάκια δημιουργίας κεντροδεξιού-κεντροαριστερού δίπολου, είναι σε πρώτη φάση θετικό στοιχείο, παρά τις όποιες τακτικές και οργανωτικές αδυναμίες και λάθη. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως δεν φαίνεται να τσιμπάνε σε τέτοιους καιροσκοπισμούς κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι ανένταχτοι. Αυτό το θεωρώ καλή μαγιά για τα δύσκολα του μέλλοντος. Και το κόμμα να διαλυθεί εκπληρώνοντας τον ανομολόγητο σκοπό και τη διακαή επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς γ.τ.π., εμείς θα είμαστε εκεί κουφάλες νεκροθάφτες.

  Καταλαβαίνω, μπορεί η τοποθέτηση να ακούγεται σε κάποιους απολογητική ή ηττοπαθής, αλλά σίγουρα δεν είναι ψευδής, καιροσκοπική-ο.φ.α. και χαϊδεμα αυτιών.

  Αϊ σιχτίρ γελοίοι, σας σιχαθήκαμε πια...

  Αυτά - subutai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάς και για μένα. Σ' ευχαριστώ.

   Διαγραφή
  2. Πέφτω και πάνω σε αυτό πριν λίγο:

   http://parallhlografos.wordpress.com/2012/05/09/listen/

   και τρελαίνομαι!!!

   Τι είναι αυτό;

   Α/Α ρεαλισμός;

   Και μετά είμαστε εμείς που προάγουμε τον οικονομισμό ή τί άλλα σ@@@α μας προσάπτουν;

   Μα τόσο ανάγκη έχουν ΟΛΟΙ την επιστροφή στο 2008;

   Κι εγώ έπαιρνα καλά γκαφρά τότε, αλλά δεν κάνω έτσι σήμερα, δεν έπεσα κι απ' τον Άρη δα.

   ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... και σεις καραγκιοζοπαίχτες.

   Anyway, πάμε για ύπνο τώρα, μιας και αύριο έχουμε το προλεταριακό μας μεροκάματο να βγάλουμε, όσο το έχουμε και αυτό. Ανάθεμα τα διπλώματα και παπλώματα που πληρώσαν οι γονείς μας στην εποχή της ισχυρής Ελλάδας. Δεν τα τρώγαν στραγάλια καλύτερα...

   subutai

   Διαγραφή
  3. "Και μία επικοινωνιακή συμβουλή: Βρες ένα μπαούλο και κλείδωσε μέσα πρώτα το Στρατούλη και μετά το Λαφαζάνη. Ξεκλείδωσε μετά τις εκλογές (του 2030)"
   ε ναι...μη μας κάνουν ρεζίλι και πάρει κανένας χαμπάρι ότι κοροιδεύουμε τον κόσμο...

   Διαγραφή
  4. Α/Α ρεαλισμός λέει! Γιατί; Οι Α/Α στο πηγάδι κατούρησαν; Δεν έχουν δικαίωμα στον Αλέξη;

   Διαγραφή
 8. ‘Κανένα πρόβλημα! Μπορούμε και χωρίς τον «Δίαιο και τον Κριτόλαο»’. Τάδε εφη ο Σταθιος προς την Αχαϊκή Συμπολιτεία (ή άλλως, μη συγκρουστειτε με την «θεια Ρώμη»). Λες και οι ρωμαίοι δεν θα κατέστρεφαν την Κόρινθο και χωρίς τον Δίαιο και τον Κριτόλαο...
  Οι παρακάτω γραμμές θα ήταν χαμένο μελάνι για εθνικιστές γραικύλους και αριστερούς ειρηνικούς επαναστάτες που μαζί χορεύουν χασάπικο...
  Ανδρείοι σεις που πολεμήσατε και πέσατ' ευκλεώς•
  τους πανταχού νικήσαντας μη φοβηθέντες.
  Άμωμοι σεις, αν έπταισαν ο Δίαιος και ο Κριτόλαος.
  Όταν θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν,
  «Τέτοιους βγάζει το έθνος μας» θα λένε
  για σας. Έτσι θαυμάσιος θάναι ο έπαινός σας. --

  Είναι να αναρωτιέσαι τι τους απέμεινε απ την πραμάτεια για να μην έχουν ξεπουλήσει και το τελευταίο ίχνος ντροπής...

  Do.b4tool8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγώ προσωπικά σαν εκπαιδευτικός σε 2 ώρες από τώρα που πιάνω δουλειά, σε όποιο σχολείο πετύχω ναζί (σε 4 πάω δόξα να χει το υπουργείο), ή εγώ η αυτός. Ο πόλεμος έχει αρχίσει και χέστηκα και για την γραμμή και για ότι άλλό, οι εμείς οι αυτοί. Θα πιω 2 καφέδες και θα πάω, σε ένα σχολείο με τα μισά παιδιά μεταναστών. Δεν θα περάσει ο φασισμός, βήμα το βήμα, γειτονιά την γειτονία, ή θα περάσει πάνω από το πτώμα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nqZ5CVFAWA8

   ton dromo ton edeixe o sintrofos pou sto video einai eklogikos antiprosopos

   Διαγραφή
 10. Μάλιστα... δύο σχόλια έχω να κάνω...
  Κάθε γάμος που φτάνει στο διαζύγιο, δεν ήταν κατ΄ ανάγκη λανθασμένη επιλογή από την αρχή αλλά ίσως λανθασμένες κινήσεις αργότερα, ή εξωτερικοί παράγοντες που τον χάλασαν.
  Δεύτερον, αν έχει κάποιος την καλοσύνη να μετρήσει πόσο τοις εκατό επί του εκλογικού σώματος έχει πάρει η αριστερά, γιατί θεωρώ πως με το 20% που με βία συγκεντρώνει... μόνο επανάσταση δεν είναι.
  Και τέλος πάντων, άλλο η απελπισία, η διαμαρτυρία, ο εγκλωβισμός και άλλο η κοινωνική επανάσταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή