Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Όχι άλλη Αλέκα! Γνωρίστε τον ανανεωτικό ΓΓ του ΚΚΕ, Γιάννη Δραγασάκη

"Η ηγεσία του ΚΚΕ θα κριθεί στα όργανα του κόμματος, από τα μέλη του κόμματος. Και θα κριθεί αυστηρά. Όσο σημαντικός κι αν είναι ο ρόλος της, δεν ταυτίζεται με το ίδιο το κόμμα, πολύ περισσότερο όταν δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. Η ηγεσία του κόμματος θα κριθεί από τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους, από την ίδια την εργατική τάξη. Και η εργατική τάξη δεν χαρίζεται. Ούτε ξεχνάει. Ούτε θα επιτραπεί από τα μέλη του κόμματος και από την ίδια την εργατική τάξη η οποιαδήποτε παρερμηνεία ή και η παραμικρή αξιοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης του Ιούνη."
"ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ" (βλ. "του τιποτένιου μανιαδακικού χαφιέ"), "Νέα Σπορά."

1991: Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, του ΚΚΕ τοποθετεί μία γυναίκα στην ηγεσία. Η νέα Γ.Γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα.
Σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 1991

Εναλλακτική ιστορία: Ο Δραγασάκης επικρατεί με 56-54. Η "Νέα Σπορά" δικαιώνεται αναδρομικά.

Ανακοίνωση ΚΚΕ, Μάιος 2012: "Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την ανεύθυνη και μειοδοτική συμπεριφορά των απεργών στην Χαλυβουργία, την Phone Marketing, το Μετρό Θεσ/νίκης και τις στάσεις εργασιών στους εμποροϋπαλλήλους, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες απειλούν την ανάπτυξη στην χώρα σε μια κρίσιμη για την οικονομία φάση, αλλά και υποσκάπτουν την υπεύθυνη στάση απέναντι στους κοινωνικούς εταίρους, χειροτερεύοντας την θέση των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων αντί να την καλυτερεύουν. Φανατικοί και παράλογοι αγκιτάτορες όπως ο Γιώργος Σιφωνιός δεν έχουν θέση στο εργατικό κίνημα, του οποίου μοναδικός νόμιμος φορέας είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Όχι άλλη παραπληροφόρηση για το μνημόνιο, το οποίο καταργήθηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού και το οποίο θα επαναδιαπραγματευτούμε για το καλό όλων. Καλούμε τους εργαζόμενους σε έναν έλλογο και υπεύθυνο διάλογο με τους εργοδότες, στα πρότυπα της παράδοσης του κόμματος μας, μετά την περηφανή νίκη των ανανεωτικών δυνάμεων κατά του σταλινικού δυνάστη."

19 σχόλια:

 1. Πάντως Γιάννη, τώρα που θα γίνεις υπουργός, κοίτα να πάρεις το αίμα σου πίσω για το 57-53, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Η νέα Γ.Γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα."


  Γ$μ& τη διαλεκτική σου μέσα Χέγκελ καριόλη, μου φαγες τη ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "«Ολο το καλοκαίρι του 1990 ο Χαρ. Φλωράκης και η πλειοψηφία της K.E. προσπάθησαν να γεφυρώσουν τα χάσματα, χρησιμοποιώντας γλώσσα μετριοπάθειας και νηφαλιότητας. Παρά την κατευναστική τακτική της πλειοψηφίας της K.E. του KKE, η Ανανεωτική πτέρυγα των στελεχών, ενισχυόμενη και από το χάος που απλωνόταν όλο και ζοφερότερα πάνω από τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, συνέχιζε τις αναζητήσεις της - μέσα από συναντήσεις και διαβουλεύσεις - για να βρει πολιτική ταυτότητα και συνεχώς κέρδιζε με το μέρος της όλο και νέα περιφερειακά στελέχη, για ολόκληρο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1990. Τον Νοέμβριο του 1990 - και αφού είχαν μοιραστεί οι θέσεις (οι επίσημες θέσεις) για το 13ο Συνέδριο - η Ανανεωτική πτέρυγα του KKE υπολόγιζε και πίστευε ότι θα έχει τουλάχιστον το 55% των συνέδρων και θα αποτελούσε πια την πλειοψηφία»."

  Που να καίγεσαι στην κόλαση και συ και η Επιστήμη της Λογικής σου, άθλιε. Γιατί αν δεν σε ήξερα, θα πίστευα κι εγώ στην "αριστερή ενότητα" και θα μουν ένας ακόμα ευτυχισμένος ηλίθιος στη χώρα των αποχαυνωμένων τηλεορασόπληκτων. Αγάμητε κωλογερμανέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και δεν φτάνει που μου γ%μ^σες το μυαλό, δεν με έκανες και "αγνωστικιστή" να βλέπω τη "Νέα Σπορά" και να λέω σαν χάνος: "Να, κι άλλοι αγνοί κομμουνιστές που θέλουν να αποκαταστήσουν την χαμένη επαναστατικότητα του κόμματος, να διορθώσουν το λάθος του 91."

   Διαγραφή
  2. Η βασική ιδέα είναι "φερθείτε ωσάν ο λαός της χώρας να έχει υποστεί συνολικά λοβοτομή. Δεν θυμάται τίποτε, δεν γνωρίζει τίποτε, δεν υποπτεύεται τίποτε, δεν έχει ιδέα για το παραμικρό. Κάντε του το μυαλό χυμό στο μπλέντερ."

   Διαγραφή
  3. Υστερόγραφον: Όποιος διανοηθεί να ξαναέρθει εδώ ως "κομμουνιστής" και να θέσει θέμα ηγεσίας του ΚΚΕ, μπορεί να λογίζει εαυτόν εκτός ιστολογίου. Δεν θα ξαναδεί σχόλιό του εδώ μέσα.

   ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που έχουν τα κότσια και τον σεβασμό στην νοημοσύνη του ιστολόγου ώστε να γράφουν ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ χωρίς να παίζουν τις κουμπάρες μαζί μου παραμένουν ευπρόσδεκτοι.

   Αρκετή κοροϊδία ανέχτηκα από ανθρώπους που λογίζουν εαυτόν έξυπνο. Έχουν και οι καλοί τρόποι τα όριά τους.

   Διαγραφή
  4. Γι αυτο δεν πιστευω στα γκαλοπ τους.

   Αυτοι που ψηφισαν ΚΚΕ στις 6/5 δεν λοβοτομηθηκαν στις 7.

   AntonXXXX

   Διαγραφή
  5. Εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα. Ξέρω από ποια χώρα είμαι, ξέρω ποιος ήταν στο ΚΚΕ, τι έκανε και πού πήγε. Δεν ήταν στη Νέα Δημοκρατία ούτε ο Αλαβάνος, ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε ο Δραγασάκης ούτε κανένας. Στο ΚΚΕ ήταν. Δεν πρόκειται για κόμμα αγίων που δεν αμάρτησε ποτέ για να μην αμαρτήσουν μέλη του τώρα.

   Πιστεύω στο επαναστατημένο προλεταριάτο. Και σε όσους πιστεύουν στο επαναστατημένο προλεταριάτο και οργανώνουν τον αγώνα του για ανατροπή της αστικής τάξης.

   Τέλος.-

   Διαγραφή
  6. Όσο για τους Ρούσηδες, Χαλβατζήδες, Μαυρουδέες, Νέες Σπορές και τα τοιαύτα, ατυχήσατε μάγκες, μόνο για ηλιθίους η προσφορά χείρας φιλίας στη βάση με το άλλο χέρι να μαχαιρώνει Παπαρήγα. Λάθος σας τα είπανε για τους κομμουνιστές. Μνήμονες άνθρωποι οι κομμουνιστές. Δεν βλέπουν πολύ τιβί.

   Διαγραφή
  7. Α, και για τους εντελώς αποβλακωμένους αναρχοτέτοιους που τσιτάρουν το "στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι":

   "Οταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε “πάρτε τα”;Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κτλ. Δεν κατάλαβα,δηλαδή.Βεβαίως θα υπάρξει βία,δεν το κρύβουμε."

   Παπαρήγα, ζάβλακες.

   Όσο για την "αντίφαση" που χωρίς άλλο θα "ανακαλύψετε" περιχαρείς ανάμεσα στο ένα και στο άλλο, για βάλτε το IQ ραδικιού να δουλέψει λίιιιγο παραπάνω και ξανασκεφτείτε το.

   Διαγραφή
  8. ...Εκτός πια αν θεωρείτε ότι θα βγάζουμε βίντεο στυλ Ιφικράτη Αμυρά στο youtube, οπότε είστε και ανίατες περιπτώσεις.

   Διαγραφή
 4. @Ανώνυμος, που δεν κατάλαβε γιατί δεν υπάρχει αντίφαση και θέλει περαιτέρω επεξήγηση:

  Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια υπηρεσία που τη λέγανε ΕΥΠ. Η ΕΥΠ ανήκε σε κάτι που το λέγανε κράτος. Αυτή λοιπόν η ΕΥΠ ήταν πολύ περίεργη υπηρεσία. Όλο απορίες είχε. Και όλο ρώταγε...

  Ώσπου μια μέρα, κάποιος της είπε:

  Γιατί ρωτάς για αυτό που θα πρεπε να ξέρεις, καλή μου ΕΥΠ;
  Μα για να μπορώ να μάθω, είπε τότε η ΕΥΠ.
  Α, είπε τότε αυτός ο κάποιος. Είσαι πολύ έξυπνη τότε, για αυτό δεν χρειάζεται καν να σου πω αυτό που θέλεις να μάθεις.

  Κι έτσι πήγε ο καθένας στη δουλειά του, κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ερμηνεία του "στην επανάσταση δεν θα σπάσει τζάμι" είναι ότι η επαναστατημένη εργατική τάξη δεν θα σπάει τζάμια για να σπάσει τζάμια. Αυτό είναι δουλειά των ανεγκέφαλων μπαχαλάκηδων. Τα σπάνε με το ίδιο τρόπο που σπάνε και τις καρέκλες στα γήπεδα, σπάνε με στόχο το σπάσιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. CREEPY STORIES (έτσι τις λέμε στο χωριό μου) που σε φρικάρουν κανονικά:

  Ο διπλός Ριζοσπάστης του τότε. Το «επίσημο» site του ΚΚΕ σήμερα καθώς και άλλα «φιλοΚΚΕ» ιστολόγια που σκίζονται για το καλό του, αρκεί να φύγει η συγκεκριμένη ΓΓ ή να αλλάξει τακτική.

  Ο Δραγασάκης Γ.Γ. του ΚΚΕ σήμερα. Πως λέγεται αυτό; Contradictio in terminis? Μα θα είχε κάνει αλλαγή συμβόλων, εμβλημάτων και στόχων (όπως στη Γαλλία, που είναι αιώνες μπροστά οι άνθρωποι) και έτοιμος ο ανανεωμένος (σε αντίθεση με το μουχλιασμένος) ριζοσπαστικός φορέας της Αριστεράς. Η διαφορά των 3 ψήφων επίσης είναι απ’ τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

  Οι διαχρονικές θέσεις των κομμουνιστών Δαμανάκη, Ανδρουλάκη, Κουβέλη, Δραγασάκη- και δεν ξέρω ποιοι άλλοι- που ήταν διαρκώς και δεξιοστρόφως φευγάτοι και πως τεκμηρίωναν τις «αγωνίες» τους και το «ενδιαφέρον» τους για το κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πωε εγώ το πιο creepy story?

   "Ένα πράγμα μαθαίνουμε από την ιστορία, ότι δεν μαθαίνουμε τίποτε από την ιστορία."
   Χέγκελ.

   Διαγραφή
  2. Κι ένα εικονογραφημένο creepy story, από την έρευνα της Alco (ανατρίχιασα): http://www.protothema.gr/files/1/2012/05/27/gallop2.jpg

   Διαγραφή
  3. Πάντως κάτι δεν πάει καλά, εκτός απο το προφανές, γιατί βγάζει άθροισμα 143.

   Διαγραφή
  4. Αν λάβεις υπόψη ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επί του εκλογικού σώματος της 6ης Μάη είναι γύρω στα 0.6%, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 50% ψηφοφόρων των ψηφοφόρων ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μεταφράζεται σε 50% επί του συνόλου των ψήφων που παίρνει με διαρροές από άλλα κόμματα. Αν ήταν έτσι, η εκλογική του ενίσχυση από την 6η Μάη ως σήμερα θα ήταν συνολικά...1.2%. Για αυτό νομίζω ότι τα ποσοστά που αναφέρονται δεν φτιάχνουν ως σύνολο το συνήθως αναμενόμενο 100%. Εκπροσωπούν ποσοστά επί κομμάτων που με την σειρά τους δεν είναι συγκρίσιμα: το 6% του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι περισσότερο αριθμητικά από το 50% του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πχ.

   Διαγραφή
 7. Γιάννη μου Δραγασάκη μου, αχ τι έχασε το ΚΚΕ που δεν σε έκανε ΓΓ.
  Τώρα πια εσύ, ο μεγάλος, ο τεράστιος, ο υπεράνω όλων των ρουφιάνων που ξέρασε η εργατική τάξη, αναπαύεσαι δίπλα στον μέντορά σου τον Σημίτη στο πάνθεον των δοσιλόγων της εργατικής τάξης.
  .
  «Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα, διότι ενδεχομένως χωρίς τη δική του συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα ίσως να μην πετυχαίναμε», δήλωσε την Τετάρτη 15 Ιούλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=7kEn8YUf_OU
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή