Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Πλανήτης Π.Π

"Η ανατροπή 12 Ευρωπαίων προέδρων και πρωθυπουργών από την έναρξη της κρίσης, το 2008, και ιδιαίτερα οι πρόσφατοι εκλογικοί σεισμοί σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ρηνανία – Βεστφαλία διαμηνύουν ότι η κρίση του ευρώ μετατρέπεται σε κρίση του πολιτικού συστήματος, κρίση εξουσίας. Μία μετά την άλλη, οι κυβερνώσες πλειοψηφίες «λιώνουν σαν παγωτά κάτω από τον ήλιο», έγραφαν τις προάλλες οι Financial Times. «Ο Ντε Γκωλ αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε κανείς να κυβερνήσει μια χώρα που φτιάχνει 246 διαφορετικά τυριά, αλλά η διακυβέρνηση μιας ηπείρου με ένα μόνο νόμισμα αποδεικνύεται ακόμη δυσκολότερο έργο», σχολίαζε στο κύριο άρθρο του ο Guardian."

* Γαλλία: Εκλογή συντηρητικού σοσιαλδημοκράτη Ολλάντ με μετατροπή του "Αριστερού Μετώπου" Μελανσόν και του ΚΚΓ ως συστατικού του μέλους σε "ουρά." Πριν συγκαταλέξει την Γαλλία σε "εκλογικό σεισμό" και τμήμα της "κρίσης του πολιτικού συστήματος" στις 20/5, ο Π.Π είχε προϋπαντήσει μεν την πιθανή εκλογή Ολλάντ ως εγκαινιάζουσα "αλυσίδα ανατροπών που θα αλλάξει το πολιτικό πρόσωπο της Ε.Ε." στις 17/4, είχε όμως αλλάξει άποψη λίγο αργότερα, στις 28/4: "Το να περιμένει κανείς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση του κοινωνικού πολέμου θα γίνει ξαφνικά κοινότητα ευημερίας και αλληλεγγύης αν ο Ολάντ πάρει τη θέση του Σαρκοζί και μια «αριστερή κυβέρνηση» τη θέση της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν απέχει πολύ από το να πιστεύει ότι οι καρχαρίες μπορεί να γίνουν χορτοφάγοι". Σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο, ο Π.Π θα ξανα-αλλάξει άποψη σε 8 ημέρες ακριβώς, επιτιθέμενος κατά της "γελοίας και αφελούς άποψης ότι οι εκλογές στην Ευρώπη απειλούν με οποιονδήποτε τρόπο την αδιατάρακτη ηγεμονία του προϋπάρχοντος γαλλο-γερμανικού άξονα" (preview του επόμενου άρθρου, βασισμένο στην τεχνολογία "P.P.P.N.A"--Predict P.P's Next Article").

Ρηνανία/Βεστφαλία: Τις εκλογές κέρδισαν οι σοσιαλδημοκράτες, ήτοι το γερμανικό ΠΑΣΟΚ του SPD με 39%. Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (της γερμανικής ΝΔ) πήραν 26.3%. Οι Πράσινοι 11.4%, οι Πειρατές 7.7%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 8.5%. Η στενά συνδεδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά (Die Linke) καταποντίστηκε με 2.5% και έμεινε εκτός του τοπικού κοινοβουλίου. Μιλάμε για ανατροπή μεγέθους Οκτωβριανής Επανάστασης και βάλε.

Ιταλία: Πραγματοποιήθηκαν δημοτικές εκλογές. Στη Γένοβα κέρδισε η Αριστερά-Οικολογία-Ελευθερία, στην Βερόνα η Λίγκα του Βορρά, στην Πάρμα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και στο Παλέρμο η Ιταλία των Αξιών. Το τι ακριβώς διέκρινε σε όλα αυτά ο Π.Π και με τι το συνέδεσε για να φτάσει στο εντυπωσιακό γενικό συμπέρασμα του λιωσίματος των παγωτών παραμένει μυστηριώδες και άγνωστο.

Ελλάδα: Τα πράγματα σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17/6 --το αν θα οδηγήσει σε κυβέρνηση και τι τύπου ή αν θα οδηγήσει απλώς σε εκ νέου εκλογές-- παραμένουν αβέβαια για όλους εκτός του Π.Π.

Αξιόπιστο γενικό συμπέρασμα που εξήγαγα βάσει της τοποθέτησης Π.Π μετά από την εξέταση των σχετικών αποτελεσμάτων: Στη Γαλλία παράγονται 246 διαφορετικά τυριά. Αυτός είναι πολύ μεγάλος αριθμός τυριών για μια χώρα. Ίσως και υπερβολικός.

Χαιρετισμούς στον Π.Π από τον πλανήτη γη μέσω David Bowie:


1 σχόλιο:

  1. Ίσως ο κατεξοχήν διαγαλαξιακός διανοούμενος της ελληνικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή