Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Η τιμή του αίματος

«Δόξα και Τιμή στη Χρυσή Αυγή» φώναξε το βράδυ της Δευτέρας ο άγνωστος που μαχαίρωσε αλλοδαπό σε συρμό των ΗΣΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Εργαζομένων των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων.

Οι συνδικαλιστές επικαλούνται σχετικές μαρτυρίες επιβατών και σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ρατσιστικής βίας ήταν το τρίτο στη σειρά, τους τελευταίους μήνες στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

«Οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ καταδικάζουμε την εγκληματική αυτή ενέργεια. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση, που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια, το ιδεολογικό υπόβαθρο, για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού» καταλήγει.

30 χρυσαυγίτες την τελευταία ώρα, κινούνται στους συρμούς του ΗΣΑΠ απο Ομόνοια εως Αγ. Παντελεήμονα και χτυπούν αλύπητα αλλοδαπούς.
Απ' το twitter, πριν μία ώρα

3 σχόλια:

 1. Αντώνη,
  δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχεις αναφερθεί σε παλιοτερη ανάρτησή σου ή σε κάποιο σχόλιο σου, αλλά θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω στο ποιά πρέπει να είναι η στάση των κομμουνιστών (κυρίως του ΚΚΕ λόγω μαζικότητας και εμπειρίας-στην συνέπεια κάποιοι μπορέινα διαφωνσουν), απένατνι σε τέτοια φαινόμενα, όχι στο πεδίο της ιδεολογική παρέμβασης πια, αλλά "στο δρόμο" όπως δρουν και τα φασισταριά της ΧΑ. Στο πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί ο κόσμος για μια σύγκρουση ανοιχτή, και με το παρακράτος αλλά και με το κράτος, καθώς τα πράματα πάνε απ το κακό στο χειρότερο

  Θάνος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.prionokordela.gr/politikh/diktyo-fantaron-kritikh-se-tsipra-syriza-gia-thn-thhteia/
  νέα τούμπα;
  geiger

  ΑπάντησηΔιαγραφή