Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Πολλά νεώτερα από το "κεντροδεξιό" μέτωπο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεργασίες για τον πόλο της «κεντροδεξιάς»
Σε εξέλιξη τα παζάρια με ΔΗΣΥ και ΛΑ.Ο.Σ.
19/5/2012
Στην ενίσχυση του πόλου της κεντροδεξιάς αποσκοπούν οι διεργασίες και τα παζάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ της ηγεσίας της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αν και οι δύο πλευρές θεωρούν σχεδόν σίγουρη την επίτευξη συμφωνίας και την επανένταξη της Ντ. Μπακογιάννη στη ΝΔ, ωστόσο δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ εκδηλώνονται διαφωνίες στελεχών και στα δύο κόμματα.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ φέρεται να έχει πάρει την απόφασή της να επανενταχθεί στη ΝΔ, αν και θα προτιμούσε τη συγκρότηση ενός κεντροδεξιού πολυσυλλεκτικού σχήματος, καθώς και νέου ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο αναλογικά θα συμμετείχαν η ΔΗΣΥ και άλλα κόμματα από το χώρο της κεντροδεξιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ ζητά την πλήρη επανένταξη της Ντ. Μπακογιάννη και την αναστολή της λειτουργίας της ΔΗΣΥ.

Πάντως, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Θ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή τη συνεργασία. «Δε γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχω επαφή με το τι συμβαίνει σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής μου στη ΝΔ», δήλωσε στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι «ο ευρύτερος φιλελεύθερος χώρος είναι μια συνιστώσα του πολιτικού σκηνικού που είναι πάρα πολύ χρήσιμη για τη χώρα».

Την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στο υπό ανασυγκρότηση «κεντροδεξιό μέτωπο», αλλά τα παρασκηνιακά παζάρια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης επιδιώκει να αυξήσει τα ανταλλάγματα, αλλά την ίδια στιγμή μια σειρά στελέχη δηλώνουν ανοικτά ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ. Πρώτος ο πρώην βουλευτής Αθ. Πλεύρης που δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του Α. Σαμαρά.

«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real και σημείωσε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Α. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης». Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο Κυρ. Βελόπουλος.

H τελική απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κύρτσος, ο οποίος, όμως, πρόσθεσε: «Τελική απόφαση, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κορυφώνονται τα παζάρια στην «κεντροδεξιά»
Επιταχύνει τις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού η χτεσινή συμφωνία με τη ΔΗΣΥ
Στη συγκρότηση ενός «ισχυρού μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου», που θα αναλάβει από τη μια να οξύνει τα προεκλογικά ψευτοδιλήμματα στο λαό και από την άλλη να στηρίξει διά πυρός και σιδήρου την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αποσκοπεί η συνεργασία της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα περίτρανα ότι η επιχειρούμενη συγκρότηση της κεντροδεξιάς, γίνεται σε σαφώς πιο αντιδραστική βάση.

Από το «πολιτικό πλαίσιο» της συμφωνίας προκύπτει ξεκάθαρα ότι υπέρτατος στόχος του «κοινού πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη και την ανάπτυξη» όπως το χαρακτήρισε ο Α. Σαμαράς, είναι το τσάκισμα των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και η κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών και λαϊκών αγώνων, προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.


Οπως αποσαφηνίζεται στο κείμενο του «πολιτικού πλαισίου», βασικοί πυλώνες του σχεδίου για διακυβέρνηση είναι πρώτα απ' όλα «οι σαρωτικές αλλαγές στο κράτος, με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Επίσης, υπάρχει σαφής δέσμευση για άμεση εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων στην παιδεία και την υγεία, ταυτόχρονα με μέτρα που αποσκοπούν στην αυταρχική θωράκιση του αστικού συστήματος. Παράλληλα μπαίνει και το ζήτημα της «επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου», αλλά «με φερεγγυότητα, αξιοπιστία και ρεαλισμό».

«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση αλλά να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ», τόνισε ο Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκαναν χθες το απόγευμα με την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του κόμματός της, προκειμένου να διεκδικήσει η ΝΔ το μπόνους των 50 εδρών.

Η συμφωνία για την εκλογική συνεργασία προβλέπει ότι η Ντ. Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, ενώ σε εκλόγιμη θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα μπουν τρεις πρώην βουλευτές της ΔΗΣΥ (Γ. Κοντογιάννης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Λ. Αυγενάκης). Τη διαφωνία του με την κίνηση αυτή εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Σκυλακάκης.

Η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να συγκαλέσει το Σάββατο την εθνική εκλογική Συνδιάσκεψη προκειμένου να σηματοδοτήσει την έναρξη της εκλογικής εκστρατείας, αλλά και να ενισχύσει την εικόνα της «συσπείρωσης της παράταξης». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Α. Σαμαράς υποδέχθηκε χτες στα γραφεία της ΝΔ τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρη και Γ. Ανατολάκη οι οποίοι δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες, αλλά θα τοποθετηθούν ως επιλαχόντες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Α΄Αθήνας και Β΄Πειραιά, αντίστοιχα. Σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει ο Κυρ. Βελόπουλος.

Παράλληλα με τη φραστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει αναγορεύσει σε βολικό εκλογικό αντίπαλο, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, προκειμένου να υπηρετηθεί το νέο αστικό δίπολο «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά», η ηγεσία της ΝΔ επιμένει να προσδίδει στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ανάμεσα στο «ευρώ ή δραχμή», επιβεβαιώνοντας ότι η φραστική αποδοκιμασία του ωμού εκβιασμού από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων ήταν υποκριτική.


«Η Ευρώπη μας στέλνει ένα ξεκάθαρο και απλό μήνυμα ότι ή θα επιλέξετε να προσπαθήσετε μέσα από την τήρηση των συμφωνηθέντων να επιτύχετε τους στόχους ή διαφορετικά βλέπετε την έξοδο, αυτό μας λέει η Ευρώπη, αν δεν το καταλαβαίνουμε, τότε εθελοτυφλούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Συνασπισμένοι Μάνος-Τζήμερος στις εκλογές
Το μεσημέρι της Τρίτης η συνέντευξη Τύπου
21/5/2012

Την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της "Δράσης" Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά" Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα Social Media.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης.

Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Λίγo αργότερα, στο λογαριασμό της Δημιουργίας Ξανά στο Facebook αναρτήθηκε η ανακοίνωση: «Η Δημιουργία Ξανά και η Δράση-ΦΣ σας προσκαλούμε σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 13:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental, προκειμένου να ανακοινώσουμε την κοινή μας κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012».
Πηγή: inews.gr

Μάνος, Βαλλιανάτος και Τζήμερος συγκροτούν τον νεοφιλελεύθερο πόλο 

Η Δράση του Στέφανου Μάνου, η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου και η Δημιουργία Ξανά! του Θάνου Τζήμερου, κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές. Στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου 2012, τα τρία κόμματα συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστό 3,95% και 250.026 ψήφους.
Πηγή: Bloglines

4 σχόλια:

 1. http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/o_vallianatos_agkathi_sth_synergasia_drashs_kai_dhmioyrgias_ksana.1785719.html?service=print

  "...ο Στέφανος Μάνος ζήτησε από τον πρόεδρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτο να αποσυρθεί από τον πολιτικό σχηματισμό για χάρη του Θάνου Τζήμερου.

  "Οι θέσεις της ΦΙΣ στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό με ενοχλούν. Με ενοχλεί επίσης η τάση του Βαλλιανάτου να προκαλεί και συχνά να μπερδεύει τον ρόλο του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με τον ρόλο του πολιτικού."

  αυτά περί φιλελευθερισμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι έγινε αυτό και αναφέρθηκε σε πολλά μέσα. Δεν έβαλα την είδηση γιατί σε νεότερες ειδήσεις αναφέρεται ότι τελικά "τα βρήκαν." Δεν έχω ακόμη τη βεβαιότητα ότι είναι έτσι, αλλά προτίμησα να βάλω την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

   Διαγραφή
 2. Α, ΟΚ. Δεν το ήξερα. Ό,τι και να έγινε πάντως, τα βρήκαν δεν τα βρήκαν, τέτοιες "κόντρες" και τέτοιες "ανέχειες" (αν τελικά τα βρήκαν), μιλάνε από μόνες τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή