Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ»


«Φορέας ελπίδας ο Ολάντ»
Τσίπρας: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ»
Tον κίνδυνο «πλήρους καταστροφής» της ελληνικής οικονομίας από την πολιτική λιτότητας επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρηθεί στο ευρώ».

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες αλλά τμήματά της προδημοσιεύει το Σάββατο η Deutsche Welle, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε», αναφέροντας επίσης πως θεωρεί «φορέα ελπίδας» τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Αν συνεχιστούν «οι πιέσεις και οι εκβιασμοί» με ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο τόσο έκδηλα έχει αποτύχει, υποστήριξε, τότε η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι πράγματι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές της.

«Σε αυτήν την περίπτωση», λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάμε σε στάση πληρωμών, στην οποία θα μας έχουν κατά κάποιον τρόπο εξαναγκάσει να πάμε. Κάτι τέτοιο θα καταστεί επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Τα οικονομικά συστήματα όλων των χωρών είναι σήμερα τόσο στενά συνυφασμένα, ώστε να μην μπορεί κανείς να περιορίσει γεωγραφικά την κρίση. Είναι πρόβλημα όλων των χωρών και όλων των οικονομιών» επισήμανε.

«Όταν ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε Πρωθυπουργός» είπε στον Αλ.Τσίπρα ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον: «Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης;».

«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απαντά, λέγοντας πως «καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».

Πηγή: Τα Νέα

2 σχόλια:

 1. Τυπική "μαγκιά" λαμόγιου ΠΑΣΟΚου.
  Το διαδίδουν σ' όλα τα μήκη κύματος.
  "Μην κολώνεται ρε, θα συνεχίσουν να μας τα ακουμπάνε γιατί αλλοιώς αυτοί θα πάθουν μεγαλύτερη ζημιά."
  Μου το είπαν αι μένα 2 γνωστοί μου ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

  Taliban

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πες τους να κάτσουν να δουν τα στοιχεία για το πόσα πήραμε σε δάνεια, τι τα κάναμε και πόσα πληρώσαμε πίσω από το 1824 ως το 1940 απ' τον Μπελογιάννη, και για την πρόσφατη περίοδο απ' το google.

   Και μετά ρώτα τους ποιος τελικά ήταν ο "μάγκας" και ποιος ο δάγκας.

   Διαγραφή