Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

"Ρε πού πάτε με 5%! Α ρε Λένιν, πού είσαι να τους δεις...", ή, ψάχνετε για ηλιθίους; Χτυπήστε παρακάτω

Εκλογική εκπροσώπηση του κόμματος των Μπολσεβίκων (Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα), 1906-1917

Πρώτη Ντούμα (Απρίλης-Ιούλης 1906): Αποχή από τις εκλογές. Έδρες: Μενσεβίκοι: 18, Προοδευτικοί: 27, Εργατιστές: 136, Καντέτοι: 179, Οκτωβριστές: 17, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 121, Εθνικιστές: 60, Δεξιοί: 8. Σύνολο εκπροσώπων: 566.
Δεύτερη Ντούμα (Φλεβάρης-Ιούνης 1907): Συμμετοχή. Έδρες: Μενσεβίκοι και Μπολσεβίκοι μαζί: 47, Εσέροι: 37, Εργατιστές: 104, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 92, Οκτωβριστές: 42, Εθνικιστές: 93, Δεξιοί: 10. Σύνολο εκπροσώπων: 453.
Τρίτη Ντούμα (1907-1912): Συμμετοχή.  Έδρες: Μπολσεβίκοι: 19, Εργατιστές: 13, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 52, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 26, Οκτωβριστές: 154, Εθνικιστές: 26, Δεξιοί: 147. Σύνολο εκπροσώπων: 465.
Τέταρτη Ντούμα (1912-1917): Συμμετοχή. Έδρες: Μπολσεβίκοι: 15, Εργατιστές:10, Προοδευτικοί: 41, Καντέτοι: 57, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 21, Κεντρώοι: 33, Οκτωβριστές: 95, Εθνικιστές: 22, Δεξιοί: 154. Σύνολο εκπροσώπων: 448.

Πηγή

Σχόλιον αριστερού πολιτικού εξπέρ σε όλα, της σχολής Αλέφαντου: Καλά, στην περίοδο από την επανάσταση του 1905 ως αυτή του 1917 δώδεκα χρόνια αργότερα, αυτοί οι άχρηστοι οι Μπολσεβίκοι δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν τις 50 έδρες, το 10% να πούμε; Και το '17 ήταν με 15 έδρες στις 448;!!! Μα, τι διάολο, πότε περιμένανε να κερδίσουν τις εκλογές αφού δεν τα κατάφεραν ούτε πριν τον Οκτώβρη του '17 που γινε κοτζάμ επανάσταση; Καλά ρε, πότε περιμέναν να κάνουν επανάσταση με 15 έδρες; Στη δευτέρα παρουσία; Αφού δε σε θέλει ρε ο λαός ρε! Κι αυτός ο Λένιν, χειρότερος απ' τον Μαϊλη ρε φίλε! Παλτό εντελώς! Έπρεπε να τον είχαν πετάξει και αντικαταστήσει με τον Κερένσκι! Μάθετε μπαλίτσα απ' τους άρχοντες ρε!

22 σχόλια:

 1. Δεν κρύβεται η χαρά μερικών τώρα τελευταία στη μπλογκόσφαιρα για την πιθανή εκλογική πτώση του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται. Προσυπογράφω και με τα δυο χέρια το σχόλιο κάποιου που διάβασα σε άλλο μπλογκ για την αφεντιά τους: Όσο είναι μικροί σε εκλογική δύναμη, κάθονται στη γωνιά τους κλαψουρίζοντας για την περιβόητη "ενότητα της αριστεράς" και τον ηγετικό ρόλο που υποτίθεται ότι πρέπει να παίξει το ΚΚΕ. Όταν όμως εμφανιστεί στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να πάρουν μεζέ από την αστική εξουσία, ρίχνουν τις μάσκες και δείχνουν το πραγματικό αντι-κουκουέδικο πρόσωπό τους.

  ΥΓ. Πολύ σεχταριστές ρε παιδί μου αυτοί οι Μπολσεβίκοι. Ούτε κατάφεραν να καρπωθούν την λαϊκή οργή το 1905, ούτε μετά τις απανωτές ήττες στον πόλεμο, ούτε την πείνα του κόσμου... Παρέπεμπαν και αυτοί στην δευτέρα παρουσία της λαικής εξουσίας που θα προέκυπτε μέσα από την επανάσταση και όχι μέσα από το Κοινοβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή η κατά Παπαρήγα ποδοσφαιρο-ορολογία αλλά θέλει και κάποιο μέτρο αυτή η δουλειά έστω κι αν κάνουμε πλάκα, διότι ο Λένιν του 1917 κατ' αναλογία ήταν Μέσι στον κύβο, την ώρα που ο Μαίλης είναι με το ζόρι ένας ατάλαντος χαντμπολίστας σε ομάδα ποδοσφαίρου.

  maestro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ το πόιντ μαέστρο. Δεν κάνουμε εμείς τη σύγκριση Αλέκας-Λένιν. Τον Λένιν, μαέστρο, τον επικαλούνται διάφοροι αυτοσχέδιοι "λενινιστές" για να μας εγκαλέσουν για σεχταρισμό και "εξαφάνιση" του κόμματος επειδή "θα πάρει 5%". Τον Λένιν τον επικαλούνται αυτοί που θεωρούν εμάς αρκετά ηλίθιους για να συγχέουμε τον εκλογισμό με την επαναστατική προοπτική. Απ' τον Ρούση και τον Μαυρουδέα ως τον τελευταίο σχολιαστή εδώ.

   Και η δική μου ερώτηση είναι: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ??????????

   Διαγραφή
  2. Πόσο ΘΡΑΣΟΣ πρέπει να χεις για να το παίζεις "λενινιστής" μιλώντας για εκλογικά ποσοστά; Και πόσο πρέπει να υποτιμάς την συνειδητότητα των αντιπάλων σου;

   Διαγραφή
  3. Την άποψή μου για τον Λένιν σου την έχω καταθέσει παλιότερα και δεν την σχολίασες. Δεν είμαι -ιστής σε οτιδήποτε και δεν θα χαρώ ή θα λυπηθώ για το 5 ή 15% του ΚΚΕ και ούτε ποτέ μίλησα για ποσοστά. Όσο για τον σεχταρισμό και τον απομονωτισμό του επιμένω και θεωρώ ότι με επιβεβαιώνει η τακτική του απέναντι στο μαζικό κίνημα τα δύο τελευταία χρόνια και όχι μόνο.

   maestro

   Διαγραφή
  4. Τον οποίο σεχταρισμό και απομωνωτισμό από πού τον κρίνεις, αγαπητέ μου μαέστρε;

   Από το ότι το ΚΚΕ κάνει έμπρακτο και με θυσίες αγώνα ενάντια στη σύγχρονη δουλεία στη Μανωλάδα του Νομού Ηλείας, όπου η ΧΑ έσκισε; Από το ότι είναι παντού όπου υπάρχουν κολασμένοι της γης με τους οποίους δεν ασχολείται κανείς εκτός για να τους πει να συμβιβαστούν; Ή από το ότι δεν ενδιαφέρονται οι μικροαστοί γιατί δεν είναι θεαματική πολιτική, δεν έχει λογύδρια, και δεν την δείχνει η τηλεόραση;

   Διαγραφή
  5. Μιλάτε για "σεχταρισμό" και "απομονωτισμό" για ένα κόμμα που είναι περισσότερο παρεμβατικό από οποιοδήποτε στη ζωή των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας και των απόκληρών της επειδή έχει την αξιοπρέπεια να μη βγάζει κείμενα στυλ "Είμαι ΚΚΕ, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ." Επειδή δεν κάνει cosi fan tute, αγοραπωλησίες για το κοινοβουλευτικό μπουρδέλο.

   Δεν ντρέπεστε λίγο;

   Διαγραφή
  6. Όχι!

   Όσο το ΚΚΕ θα κάνει αλυσίδες με την πλάτη στη βουλή κι απέναντι στον κόσμο της υπόλοιπης αριστεράς και των συνδικάτων, εγώ θα θυμίζω ότι αυτή η τακτική λέγεται σεχταρισμός και απομονωτισμός.

   maestro

   Διαγραφή
  7. Όσο το ΚΚΕ θα κάνει αλυσίδες με την πλάτη στη βουλή

   Πω πω!!!!!!!

   Ουδέν σχόλιον.

   Διαγραφή
 3. η απώλεια των λενινιστικών χαρακτηριστικών του ΚΚΕ

  http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/237-2012-05-18-12-20-30


  g

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Αντώνη,


  Καλού-κακού δεν τραβάς κι ένα υστερόγραφο με τις βασικές διαφορές τού τσαρισμού κατά τον προηγούμενο αιώνα από τα χαρακτηριστικά που έχει η σύγχρονη, εδραιωμένη, "φιλελεύθερη" αστική δημοκρατία δυτικού τύπου;

  Όχι τίποτε άλλο, αλλά να: μη το ξεπατικώσει κάποιος ακριβώς το ποστ, το πάρει κατά γράμμα δηλαδή, και δούμε ξαφνικά κάνα πανό με το σύνθημα "Κάτω ο Τσάρος!"... ;-)

  Κρίμα δεν θα 'ναι; ;-)


  Τα λέμε (αλλά να συγχρονίσουμε κάπως τα ρολόγια μας με τη σημερινή ώρα, ε; ;-) )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ γιατί δεν τραβάς όταν επικαλείσαι τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους για να στηρίξεις τον...ΣΥΡΙΖΑ;

   Διαγραφή
  2. Φίλε Αντώνη,


   Εμείς από τον Λένιν έχουμε κρατήσει ως παρακαταθήκη για όλους τους καιρούς (επαναστατικούς και μη, χοντρικά) τον πραγματισμό του, τον οπορτουνισμό του, την προσήλωση στο σκοπό και την αιρετικότητά του να αμφισβητεί τις ‘‘ορθοδοξίες’’ για να τις συμπληρώνει και να τις προσαρμόζει στην εκάστοτε νέα κατάσταση χωρίς να τις προδίδει.

   Με αυτά κατά νου, ρίξαμε τα χαρτιά να δούμε τι θα μας πούνε. Και τα χαρτιά έδειξαν ΣΥΡΙΖΑ.


   Τα λέμε

   Διαγραφή
  3. φίλε Λεφτ 460 μικτά (σόρυ μου έλειψε ο Δήμος) δεν μας το κανεις σε γιουροσεντς τι ακριβώς κρατησες απο τον Λενιν πληζ;

   τον πραγματισμό του - ως γνωστον ο Λενιν ήταν υπερμαχος της ενωμένης ευρώπης και τότε άρα πραγματιστικά μιλώντας σήμερα θα ήταν περιπου σύμβουλος του Μπαρόζο (δεν ήταν και κανας τυχαίος)

   τον οπορτουνισμό του - θα δεχοταν ψήφο ανοχής από τον Καμμένο και την Κατσέλη

   την προσήλωση στο σκοπό - να μείνει στην ενωμένη ευρώπη, τα είπαμε

   την αιρετικότητά του να αμφισβητεί τις ‘‘ορθοδοξίες’’ - τους σοσιαλδημοκρατες που ΔΕΝ ήθελαν την ενωμένη ευρώπη ενώ αυτός την ήθελε! τώρα δε θα την ήθελε ακόμη περισσότερο! γιατί θα είχε συγχρονίσει και το ρολόι

   για να τις συμπληρώνει και να τις προσαρμόζει στην εκάστοτε νέα κατάσταση χωρίς να τις προδίδει. - με ότι βρει, όπως κάτσει, μαγκιά του, το λένε και στην ευρώπη!

   καλα μας - πολλοί δεν είστε; - δουλευετε;

   πρόταση για πανώ: Σ΄αγαπάω κοίτα (ε.ε) - προτιμητέο με κόκκινο αστεράκι.

   Διαγραφή
  4. Φίλη Disdaimona,


   Μήπως τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα; Μήπως νομίζεις ότι μιλάς με τίποτε Δημαρίτες;

   Κάνεις μεγάλο λάθος. Και οι αποδείξεις βρίσκονται στο τσαρδί μας. Scripta manent. Επομένως, όποτε σου περισσέψει λίγος χρόνο μπορείς να το "ψάξεις". Και μετά έλα να μας τρυπήσεις τη μύτη! ;-)

   Δεν θέλω να πιστέψω —και το λέω ειλικρινά αυτό γιατί θυμάμαι έναν "καβγά" σου με κάποιον πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας (ονόματα δεν λέω και υπολήψεις δεν θίγω ;-) )—, δεν θέλω λοιπόν να πιστέψω ότι εν γνώσει τού γεγονότος πως δεν έχουμε καμία σχέση με "ευρωπαϊστές" ("αριστερούς" ή "δεξιούς") τα λόγια σου μας εμφανίζουν ως τέτοιους.


   Τα λέμε

   Διαγραφή
  5. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα απ' τον Λένιν να κρατήσει κανείς τρίχες. Απ' το μουσάκι. Μ' αυτές τις μαγικές και παντοδύναμες τρίχες, μπορεί κανείς να φτιάξει τον σοσιαλισμό από τρίχες. Στον σοσιαλισμό από τρίχες, οι άνθρωποι θα τρώνε τρίχες, θα πληρώνονται με τρίχες, και θα παράγουν τρίχες. Θα έλθει η νέα μεγάλη εποχή της τρίχας. Και καθώς θα πνέει και αέρας κοπανιστός, θα γεμίσει όλη η Ευρώπη τρίχες.

   Διαγραφή
  6. @L-Gibberish 700

   Σου'χω άλλο ένα κτήμα ες αιεί:

   «αν σταματήσουν τη χρηματοδότηση μέσω των δανείων, δε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πιστωτές μας» (Τσίπρας, αυτοπροσδιοριζόμενος ως Παίκτης [τού πόκερ] (sic))

   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/al-tsipras-einai-polemos-metaksy-laon-kai-kapitalismoy

   Διαγραφή
  7. στον συμπαθέστατο καθηγητή κύριο Λιάκο αναφέρεσαι Λεφτ; Ότι σε μπερδεψα μ΄αυτόν και σε είπα δημαρίτη; μπα; εσένα σου φαίνεται για δημαρίτης ο Λιάκος;

   για να δουμε λοιπόν:

   http://www.metarithmisi.gr/el/readAuthors.asp?authorID=61&page=1&textID=8295

   Διαγραφή
  8. Φίλη Disdaimona,


   Όχι, όχι! Δεν ανέφερα τον Λιάκο πιστεύοντας ότι ταυτίζεις τις απόψεις μου με τις δικές του. Το ανέφερα γιατί τότε ήρθα για πρώτη φορά στο τσαρδί σου, με αφορμή εκείνον τον καβγά. Είχα σκεφτεί να πάρω μέρος, αλλά, μια και ήμουν εκτός έδρας και θα του τα έχωνα χοντρά -και ιδίως επειδή είδα ότι το τράβαγε ζητώντας προσωπικά στοιχεία- σκέφτηκα ότι δεν είχα το δικαίωμα να του δώσω αφορμή να σε φέρει σε δύσκολη θέση.

   Το παράπονο όμως ότι με τσουβάλιασες στους "ευρωπαϊστές" ισχύει! ;-)


   Τα λέμε


   ΥΓ Ευχαριστώ για το λινκ, αλλά δεν θα μπω καν στον κόπο. Μπορεί να μη ξέρω πού μου πάνε τα τέσσερα από Λένιν, αλλά από Λιάκο κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς! ;-)

   Διαγραφή
 5. Καταγράφω τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έληξε πριν την σβήσω:

  ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΔΡΑΧΜΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΑ. ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ;

  ΣΥΡΙΖΑ, για τον σοσιαλισμό του εφικτού
  107 (22%)

  Χ.Α. Είμαι στον όγκο, δυνατό παιδί, το μεροκάματο να βγαίνει
  13 (2%)

  ΚΚΕ. Ο βρεγμένος βροχη δε φοβάται
  242 (51%)

  ΑΝΕΞΕΛ. Να στηρίξουμε τους ντόπιους επιχειρηματίες να πάρει μπροστά η ανάπτυξη

  2 (0%)

  ΠΑΣΟΚ. Πιο βίνταντζ κατάσταση. Αφήνω και χαίτη
  8 (1%)

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τώρα θα βγάλουμε πραγματικό επαναστατικό πρόγραμμα
  102 (21%)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πιο επίκαιρο από ποτέ αυτό το άρθρο! Πρέπει να αναδημοσιευτεί επικαιροποιημένο!
  Ψηλά το κεφάλι.
  Prop-Agit.

  ΑπάντησηΔιαγραφή