Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Το πρόσωπο της ιταμότητας, Ελλάδα 2012

1.
Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΚΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Και αποκαλώντας "φασίστα" οποιονδήποτε εξέφραζε την λέξη αυτή και συναισθήματα πατριωτισμού... Τα ποσοστά της Χ.Α. είναι μια διαμαρτυρία στο πολιτικό σύστημα, δεν μετατράπηκαν σε φασίστες ξαφνικά οι Έλληνες πολίτες.
Πηγή

2.
Το μέλλον μας δεν είναι Κομμουνιστικό. Είναι Φιλελεύθερο και Ευρωπαϊκό!
Οι Έλληνες για άλλη μια φορά αύριο (αυτή τη φορά στην κάλπη) θα αποδείξουν πως προτιμούν οπαδούς του Χίτλερ και του Στάλιν παρά φιλελεύθερους.

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε δυνατά το παλιό φοιτητικό μας σύνθημα:
Το μέλλον μας δεν είναι Κομμουνιστικό. Είναι Φιλελεύθερο και Ευρωπαϊκό!
Πηγή

3.
Ο σύντροφος Στάλιν μπορεί να αναπαύεται ήσυχα στον τάφο του, το ΚΚΕ επαγρυπνεί, αποφασισμένο να εκπληρώσει την αιώνια αποστολή του: να υπηρετήσει την εργατική επανάσταση, να σταθεί φρουρός τής άφιξής της, να προετοιμάσει τα στρατεύματα και πάνω από άλλα να μην αφήσει να ακουστεί το τραγούδι των σειρήνων που υπόσχονται νίκη τής αριστεράς. Κατά τη διάρκεια τής σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, όλοι οι κομουνιστές που προσκλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά πλατό επέμεναν σε ένα σημείο: είμαστε το Κομουνιστικό Κόμμα, και όχι «αριστερά».

[...]

Ο κύριος Τσίπρας θα κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο την εντολή που θα λάβει στις 8 Μάη. Στην διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα επαναλάβει ακούραστα το μήνυμά του για ενότητα της αριστεράς, το οποίο το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ απέρριψαν επίσημα πριν τις εκλογές. Τώρα όμως, [ο κος Τσίπρας] επιχειρεί ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας σύγκληση κοινών σωμάτων, τείνοντας το χέρι στους οικολόγους (που δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εκλογικό κατώφλι του 3%), στους μαοϊστές, τους λενινιστές, τους τροτσκιστές, τους διαφωνούντες τού ΚΚΕ, σε όλο τον «γαλαξία» των κομμάτων τής αριστεράς. Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.
Πηγή

4.
Η Χρυσή Αυγή δίπλα... στο ΚΚΕ!
Το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και αφήνει τα γραφεία του, τα οποία βρίσκονται δίπλα σε αυτά του ΚΚΕ και κατά πάσα πιθανότητα πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή!

Στις 17 Μαΐου η Βουλή πρέπει να ανοίξει και ήδη ξεκίνησαν οι μετακομίσεις, προκειμένου όλοι να είναι έτοιμοι εγκαίρως. Το ΛΑΟΣ λοιπόν παραδίδει... τα κλειδιά των γραφείων του, τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε αυτά του ΚΚΕ.

Τα γραφεία αυτά λοιπόν κατά τα φαινόμενα καταλήγουν στη Χρυσή Αυγή! Παραπαρήγα και Μιχαλολιάκος ετοιμάζονται να γειτονέψουν!
Πηγή

5.
ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή χέρι χέρι για το φαιοκόκκινο μέτωπο
Πηγή

6.
Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ από Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ (ΣΧΣ/Πιτσιρίκος)
Πηγή

7.
Ευ. Βενιζέλος: Να απομονωθούν τα άκρα: ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή
Πηγή

8.
Σε πρότυπα ΚΚΕ η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Σκεφτόμαστε Ελληνικά)
Πηγή

9.
Η Χρυσή Αυγή μοίρασε τρόφιμα στους...απεργούς του ΚΚΕ
Πηγή

10.
Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ καλωσορίζει τη Χρυσή Αυγή (Ιndymedia)
Πηγή

11.

Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία, ξανά):

"Φρίκη για τη δημοκρατία η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή"

[...] Ερωτηθείς για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, είπε:

"Τη Χρυσή Αυγή τη ρούφηξε η πολιτική σκηνή, λόγω του κενού που είχε δημιουργηθεί. Όταν ο άνθρωπος του Αγ. Παντελεήμονα για να πάει από το σπίτι του μέχρι την τράπεζα χρειάζεται τη συνοδεία Χρυσαυγίτη, δεν τον νοιάζει αν αυτός πιστεύει στον Χίτλερ ή είναι χεβιμεταλάς", είπε χαρακτηριστικά.

"Γιατί μας ενοχλούν οι υμνητές του Χίτλερ μόνο και οι υμνητές του Στάλιν δεν μας ενοχλούν;", κατέληξε.
Πηγή

Παλαιότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 21/10/2011

Μετά τη Βάρκιζα, το Πολυτεχνείο, το Χημείο (1979), τον Δεκέμβρη και αρκετές άλλες φορές, ήρθε και πάλι η πραγματικότητα να αναδείξει τον ρόλο του κόμματος που συστηματικά προδίδει τους λαϊκούς αγώνες. Αν έπνιγαν με τα πολιτικά τους γραφεία οποιαδήποτε γενική και αποφασιστική απεργία όλα αυτά τα χρόνια, αν στιγμάτιζαν κάθε εξέγερση ως "προβοκάτσια", πλέον η ιστορία δείχνει ότι δεν επρόκειτο για "απλά πολιτικά λάθη", αλλά για συντεταγμένη και συνειδητή στάση προάσπισης της κοινοβουλετικής δικτατορίας και των καπιταλιστικών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Αυτό έκαναν και χθες (20/10) ενώ μέχρι τότε καλούσαν τον κόσμο σε διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης. Περιφρούρησαν την ομαλή λειτουργία της βουλής αντί να την περικυκλώσουν, λειτούργησαν πιο βαρβαρα και από την αστυνομία, ανοίγοντας κεφάλια, και "έδωσαν" διαδηλωτές στις θεσμικές δυνάμεις καταστολής. Το χειρότερο από όσα έπραξαν ήταν ότι νομιμοποίησαν το κράτος που δολοφόνησε έναν από τους συντρόφους τους αποδίδοντας τον φόνο του σε παρακρατική βία.

Από χθες, οριστικά πια και αμετάκλητα, το λεγόμενο "ΚΚΕ" δεν είναι παρά ένα ανάχωμα στο εγχείρημα ενταφιασμού του κοινοβουλευτικού πτώματος και πρέπει να αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου παλεύει για την αξιοπρέπειά του σε αυτές τις κρίσιμες μέρες. Δεν πρέπει η πρόταση αυτή να εκλαμβάνεται ως διάσπαση στον χώρο του κινήματος. Μπορεί με τους απλούς ψηφοφόρους του "ΚΚΕ" να έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους, αλλά η πολιτική και η πρακτική της ηγεσίας στην οποία είναι προσκολλημένοι ταυτίζεται απόλυτα με τις επιταγές της κυβέρνησης και των τοποτηρητών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ. Δεν συμπορευτήκαμε ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να είναι μαζί μας. Να έχουμε όλοι στον νου μας, ότι το "ΚΚΕ" θα ξαναλειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα του δικτατορικού καθεστώτος, ελπίζοντας για άλλη μία φορά σε ψιχία από το κοινό κοινοβουλευτικό τραπέζι, όπως το 1990.

Το ίδιο κατακριτέα είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων, κοινοβουλετικών και μη, στήριξαν είτε έμμεσα με την σιωπή τους είτε άμεσα με τις ανακοινώσεις τους, την στάση του "ΚΚΕ". Από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά παραμένουν σ' ένα κοινοβούλιο εντελοδόχων της ΤΡΟΙΚΑ και συνεχίζουν να εισπράττουν τους αδρούς μισθούς τους, είναι απολύτως συνυπεύθυνα για ό,τι συνέβη ως τώρα και για ό,τι επακολουθήσει. Οι αρνητικές τους ψήφοι στα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, αποδεικνύουν ακριβώς τον ρόλο τους στη δικτατορία. Παρέχουν το άλλοθι της πολυφωνίας και της δημοκρατίας, στην καθ' όλα στημένη βουλή των αντιπροσώπων, ώστε ο εξαθλιωμένος λαός να συνεχίσει να μετρά τα κουκιά σε κάθε στημένη εκ των προτέρων ψήφιση νόμων που καταργούν το μέλλον του και ταυτόχρονα να τρέφεται από την αυταπάτη ότι κάποιος μιλά εξ ονόματός του για τα συμφέροντά του. Έτσι αφήνει την αντιπολίτευση στους επαγγελματίες της πολιτικής και δεν αισθάνεται ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αυτοπροσώπως. Οποιαδήποτε ψήφος, ακόμη και σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της "άκρας αριστεράς" στις τοπικές και εθνικές εκλογές δεν είναι παρά λάδι στο γρανάζι και νομιμοποίηση της "ορθότητας" της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Από τις 25 Μαΐου που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία αναδείξαμε την άμεση δημοκρατία ως την δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει, να διαβουλεύεται και να συνδιαμορφώνει αυτόνομα, χωρίς ιδεολογικές ή κομματικές ταυτότητες. Θα παραμείνουμε εδώ ενάντια στον ξοφλημένο κοινοβουλευτισμό τους και την γραφειοκρατία τους.

Στο μεταξύ...

Ξύλο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Ρόδο

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής πιάστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα χέρια, όταν μέλος του ΚΚΕ προσπάθησε να κατεβάσει αφίσα της 21ης Απριλίου, όπου είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου δημοτικού σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού, στη Ρόδο.

Αμέσως 2-3 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν φραστικά και προπηλάκισαν τον εκλογικό αντιπρόσωπο του ΚΚΕ, ο οποίος ανταπάντησε στην επίθεση.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και επανήλθε η τάξη και η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Πηγή

31 σχόλια:

 1. δεν θελω να δω τα υπολοιπα Μου φτανει το ενα . αυτο για τον Καζακη .. Εκεινο που δεν μπορω να αποφυγω ειναι την πικρή γευση της κΑΣΣΑΝΔΡΑ ς μΟΙς ΤΟΝ ΡΩΤΟ ΕΙΔΑ ( ΚΑΤΙ ..''ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ του)..Ελεγα ..Αυτος ο Καζακης τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει;
  Τελος παντων .. Τωρα το κακο εχει θεριεψει ..( τοσο γρηγορα ; θα μου πεις; ΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ .. γΡΗΓΟΡΑ ΕΧΙΕ ΘΕΡΙΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.. ασε που εχει επιταχυνθει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν διαβάσεις τα γραπτά του Καζάκη που δημοσιεύθηκαν στο RD, θα διαπιστώσεις ότι δεν είχε φθάσει ακόμη στο τραγελαφικό σημείο που έφτασε μετά τον Ιούνη των πλατειών. Αντιθέτως, είχε ένα συγκροτημένο λόγο ως οικονομικός αναλυτής. Προφανώς, υπάρχουν σοβαρά ψυχολογικά θέματα στον άνθρωπο, αυτό φάνηκε από πάρα πολλά περιστατικά. Και ο Ιούνης τα επιδείνωσε όλα.

   Είναι ακόμα πιο θλιβερό το ότι αφού έφαγε τα μούτρα του μόνος του και λόγω των επιλογών του, το μίσος για το ΚΚΕ είναι τέτοιο που καταφεύγει σε τέτοιου είδους αισχρότητες.

   Αλλά βέβαια, έχει άξια παρέα, από τον Βενιζέλο στους "αντιεξουσιαστές", από τον Πιτσιρίκο στον Τζήμερο, και από τις Λαϊκές Συνελεύσεις της Πλατείας Συντάγματος στους εθνικιστές του "Σκεφτόμαστε ελληνικά."

   Τι θλιβερή παρέα...

   Διαγραφή
 2. Συντροφε δικιο έχεις, αλλά υπάρχει μετα και τις σημερινές δηλώσεις Παπαρήγα ενα μεγάλο θεμα με την ηγεσια στο Κόμμα. Φοβάμαι πώς οδεύουμε σε μεγάλη ήττα στις επόμενες εκλογές και μάλιστα σε περίοδο που η ανάλυση ήταν και αποδείχτηκε σωστή. κάτι δεν παει καλά δεν μπορεί να είναι μόνο στραβός ο γιαλός. Διευκρινίζω ότι δεν ειμαι μέλος , παρά απλός επί χρόνια ψηφοφόρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε εγώ είμαι μέλος, για αυτό και δεν περιμένω να συζητήσω στους κομματικούς μηχανισμούς πριν τοποθετηθώ κριτικά. Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, δεν τις είχα δει, αλλά ψάχνοντάς το τώρα είδα κάτι περί "να αλλάξει την ψήφο του ο λαός." Αυτές τις δηλώσεις εννοείς;

   Αν ναι, νομίζω πως μόνος σου δίνεις ένα στίγμα. "Η ανάλυση αποδείχτηκε σωστή", αλλά η "μάζα" δεν "ακολούθησε" την ανάλυση, ναι;

   Έγραψα προχθές ότι δεν αρκεί να έχεις σωστή θεωρία. Πρέπει να μπορείς να την περάσεις στον κόσμο. Φαντάζομαι είναι εύληπτο αυτό. Όμως οι "επικοινωνιακές" προσεγγίσεις θέτουν το πρόβλημα μονοδιάστατα και επιπόλαια. Το αναγάγουν σε καθαρή "τεχνική." Με καθαρή "τεχνική" μπορείς να πείσεις τον κόσμο για σαχλαμάρες. Να μπεις μαζί του σ' ένα άτυπο συμβόλαιο αλληλοκοροϊδίας. Εσύ τον κοροϊδεύεις ότι εννοείς σοβαρά αυτά που λες κι αυτός σε κοροϊδεύει ότι τα πιστεύει πραγματικά, και περιμένει ο ένας να πιάσει κορόιδο τον άλλο.

   Όταν αυτό που ζητάς έχει κόστος, και ο κόσμος δεν είναι βλάκας, ξέρει ότι έχει κόστος, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα. Αναδύονται αντιστάσεις, πολλών μορφών. Από την αντιδραστικότητα ως την δαιμονοποίησή σου. Το ΚΚΕ βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αντιμέτωπο με μια παράδοξη κατάσταση όπου το ίδιο έκανε θεωρητικά άλματα (για μένα), ριζοσπαστικοποίησε εντελώς την πολιτική του θεωρία, αλλά ο κόσμος δεν θέλει να ακολουθήσει στην πλειοψηφία του.

   Και αυτό είπε η Παπαρήγα. Να αλλάξει αν δεν θέλει να μείνει πίσω απ' τις εξελίξεις. Το είπε βέβαια "αντιεπικοινωνιακά". Εκφράζει απογοήτευση, γιατί όπως κι εγώ, περίμενε κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω πως θα το λεγα εγώ, αν θα το λεγα διαφορετικά ή καλύτερα. Ξέρω ότι θα την ξεσκίσουν που το είπε. Ξέρω πως δεν βρίσκεται στο πεδίο συχνοτήτων των αστών πολιτικών που συνηθίσαμε. Και ξέρω πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κόμμα σ' αυτή τη φάση ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Χρειάζεται αθόρυβη δουλειά και λιγότερη έκθεση στα μικρόφωνα. Σεμνά και ταπεινά αλλά αποτελεσματικά. Ο Στέργιος έκανε καλή δουλειά στο σκέλος που είναι το κύριο σε ό,τι αφορά τη ρητορική, στο "τι λέμε εμείς". Αυτή είναι η ρητορική γραμμή που πρέπει να υπάρχει: 'Είδαμε στις εκλογές αυτό και αυτό, καταλαβαίνουμε αυτό και αυτό, εμείς όμως λέμε...για τον λόγο αυτόν και εκείνον και τον άλλον". Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα αθόρυβης οργανωτικής και θεωρητικής δουλειάς που πρέπει να γίνεται στα ανάλογα όργανα και έξω από αυτά, σε επίπεδο μικρο-κοινωνίας.

   Διαγραφή
  2. κοτσοςΝτελτσεφ11 Μαΐου 2012 - 3:49 μ.μ.

   εν ολιγοις η ηγεσια του κομματος φερνει λιγο σε τροτσκυ τον τελευταιο καιρο...

   Διαγραφή
  3. Ναι, να πάρουμε μεταγραφή τον Χαλβατζή τζούνιορ να βάλει τα πράματα στη θέση τους.

   Διαγραφή
 3. δεν ξερω (και δεν μενδιαφερει να τον κρινω σαν οικονομικό αναλυτη - που δεν τον εχω σε αμμια υποληψη ουτε εκει - (εξαλλου η οικονομια ειναι -οπως αποδεικνυεται διαρκώς αξεχωριστα δεμένη με την πολιτική -αλλά σαν ..εναν τυπο που θεωρουσε και τολεγε ξεκαθαρα απο τα πρωτα κειμενα του οτι οσοι δεν συμφωνουν μαζί του ειναι περιπου προδοτες ,δωσιλογοι και αλλα τετοια Εθνβολαικιστικά ... Τοτες δεν ειχα συνηθισει σε τετοια τρελά και μ'ειχε ξενισει ..Και θυμασαι τι τραβηξα απο τους φερομενους ως ..οπαδους του .. Τωρα βεβαια αυτό - το εθνοφασιστικό (οχιπιά απλως εθνολαικιστικο )στυλακι φοριεται πολύ .. Τοτε ομως ητνα καινουριο και αυτος ηταν πουτουκανε τα εγκαινια ....( αυτά τα δυο χρονια ηταν σαν εικοσι )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως γνωρίζεις, διαφωνούμε κάθετα στο ζήτημα του ευρώ και της ΕΕ. Έχει την σημασία του αυτό για την πρόσληψη των οικονομικών του Καζάκη και δεν πρέπει να το αποσιωπούμε ως παράγοντα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

   Διαγραφή
 4. οπως και οτι συμφωνουμε σε πολλά περισσοτερα απο οσα ... διαφωνουμε (δεν πρεπει να αποσιωπουμε ) Τελος πάντων ..Τουλαχιστον για το '' ηθος'' τουκυριου Καζακη μαλλον συμφωνουμε εν τελει και αυτο μου αρκει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φαίνεται ότι ετοιμάζουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο που θα δικαιολογούσε μια τέτοια εύθραυστη και προσωρινή κυβέρνηση, μήπως ο στόχος τους είναι να βάλουν την Χ.Α. στη βουλή, ώστε να προωθήσουν καλύτερα την επιδίωξή τους για την εξίσωση φασισμού- κομμουνισμού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρέπεμψέ με σε πηγή, δεν έχω δει κάτι.

   Διαγραφή
  2. πράγματι αντώνη, παίζει αυτό το σενάριο όλη μέρα στα ραδιόφωνα και τηλεόραση, μάλλον τους λείπει ο πρωθυπουργός, αλλά στα άλλα πρέπει να τα έχουν βρει

   Διαγραφή
  3. Σιγά μην αντέξουν Μπένι-Σαμαράς-Κουβέλης μέχρι το 2014. Τρελές ενδοαστικές αντιθέσεις ή τρελό σπέκουλο. Αυτός ο τρόμος στη ΔΗΜΑΡ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα απ' το ευρώ αναγάγει τον Αλέξις σε Τσε Γκεβάρα και τους ίδιους σε ρόμπες ξεκούμπωτες. Άκου "απαγκίστρωση"!

   Έχω αρχίσει να βλέπω πλεονεκτήματα στο ότι η Αλέκα δεν μιλάει με κανένα. Έχουν αλλάξει 500 θέσεις σε πέντε μέρες όλοι.

   Διαγραφή
  4. Ποιο 2014; Το πολύ 20 μέρες και με το 1 στα 4.

   maestro

   Διαγραφή
 6. Αντώνη, δες το ακόλουθο λινκ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=138982&catid=9

  Αυτό που λέει ο Cos πρέπει να "σέρνεται" ως φήμη από το πρωί, γιατί μού το ανέφεραν και δύο συνάδελφοι στη δουλειά (εγώ την είδηση που αντιστοιχεί στο λινκ που παραθέτω την είδα μόλις τώρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με εκπλήττουν αυτά τα νέα. Θέλουν να ανακόψουν τη ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουν την ΧΑ να παίζει από τώρα μπάλα; Ίσως και τα δύο.

   Πολύ naughty boy ο Κουβέλης, μού φαίνεται...

   Διαγραφή
  2. Άλλο ένα επικοινωνιακό γκολ ο Άλεξ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=138865&catid=9

   Διαγραφή
  3. Θα βγει η Ελλάδα πάλι στους δρόμους Μαϊο-Ιουνιάτικα; Φαίνεται πιθανό πλέον.

   Διαγραφή
  4. Φούμαρα, αν γίνει σημαίνει έξοδο και άτακτη. O κ. θα λογοδοτήσει.

   Διαγραφή
  5. Αν γίνει τι; Συγκυβέρνηση Μπένι-Αντώνη-Φώτη; Ο κ. ποιος είναι;

   Διαγραφή
  6. Αν γίνει τι; Συγκυβέρνηση Μπένι-Αντώνη-Φώτη: Ναι.

   Ο κ. είναι ο Κουβέλης. Οι άλλοι θα προλάβουν να φύγουν.

   Ποιος είπε εδώ ότι οι δηλώσεις της Αλέκας για «Εκλογές Τώρα» ήταν άστοχες;

   Διαγραφή
  7. Δεν το είπε κάποιος εδώ, νομίζω. Εγώ τουλάχιστο δεν το θυμάμαι.

   Ε, θα γίνει της καρ&^^ς αν πάνε να κάνουν τέτοια κυβέρνηση.

   Διαγραφή
  8. "Θα βγει η Ελλάδα πάλι στους δρόμους Μαϊο-Ιουνιάτικα; Φαίνεται πιθανό πλέον."

   "Παναγιώτης Μαυροειδής
   Ας σκεφτούμε ένα κάλεσμα για πανεργατική απεργία με αιτήματα ‘’επιστροφή μισθών στα προ του 2009 επίπεδα, ανάκληση της κατάργησης των συμβάσεων’’. Ή μια εκ νέου μαζική, οργανωμένη, περιφρουρημένη κατάληψη του Συντάγματος και των πλατειών όλων των πόλεων, με αίτημα ‘’Αποφασίσαμε, το επιβάλλουμε. Το μνημόνιο σας και τους νόμους του και δρόμο.’’ Να δινόταν δηλαδή η ''εντολή'' στο λαό...Πέρασε αλήθεια καθόλου από το μυαλό μας από την αριστερά της ευφορίας ή της κατάθλιψης;"
   http://aristeroblog.gr/node/744

   Διαγραφή
  9. Είναι απόλυτα λογικό το Σύνταγμα, Μέρος ΙΙ αν προχωρήσουν. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Καμμένος, και η Χ.Α τη δική της δουλειά--όλοι οι κερδισμένοι των εκλογών σε "αντικοινοβούλιο" απέναντι στην τρόϊκα των λιμών.

   Καταστάσεις για πολύ ψηλές αντοχές.

   Διαγραφή
  10. Η πλάκα είναι στο "περιφρουρημένη κατάληψη του Συντάγματος".
   Να ρωτήσω ποιός θα αναλάβει την ..."περιφρούρηση" ή θα γίνω κακός;

   Διαγραφή
  11. Το ΠΑΜΕ. Άμα το πει ο Μαυροειδής, θα πάει. Είναι υποχρεωμένο ηθικά λόγω σταθερής σοβαρότητας των θέσεων του ανθρώπου.

   Αχ........

   Διαγραφή
  12. ναι, αλλά αν είναι το ΠΑΜΕ, τότε δεν θα περιφρουρεί την συγκέντρωση αλλά την ...βουλή! Οπότε πάλι υπάρχει πρόβλημα....

   Διαγραφή
 7. Το είδα στη TV και έπαθα σοκ: ο Σ.Τσίπρας έστειλε επιστολή "καταγγελίας του μνημονίου" στους ακατονόμαστους της ΕΕ όπου ζητάει "επανεξέταση του πλαισίου στρατηγικής"!!! Δεν μπορώ να καταλάβω πως έστειλε τέτοια επιστολή ο γλυκύτατος Αλέξης. Δεν σκέφθηκε τον τρόμο που σκόρπισε σε όλη την Ευρώπη; Δεν σκέφθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες που μετά από αυτό δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν ξανά; Ήξερα τον Αλέξη για αριστερό όχι για Ταλιμπάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχε στείλει και παλαιότερα, αν θυμάσαι.

   Εδώ η νέα:

   Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

   Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

   Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.

   Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

   Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

   Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.

   Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.

   Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

   Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση.

   Με τιμή,

   Αλέξης Τσίπρας
   Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
   Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
   http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=138954&catid=9

   Διαγραφή
  2. « Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση».»

   Κατά: το ραβέντι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην διάρροια.

   Ξεφτιλίζονται.

   Διαγραφή
  3. Και το σχόλιο Praxis, με το οποίο ως συνήθως συμφωνώ: http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/05/blog-post_3005.html

   Διαγραφή