Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #166

Δημοσίευσε ο γνωστός και μη εξαιρεταίος κύριος Ρούσης πριν κάποιες μέρες ένα κείμενο με τίτλο "Η αναγκαιότητα της αριστερής κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ." Ξέρω ότι το έκρινε αναγκαίο με δεδομένη τη νέα του επίθεση στην ηγεσία του ΚΚΕ να φανεί ως άνθρωπος που κρατά "ίσες αποστάσεις." Αλλά αυτό αφορά την δική του αυτοεικόνα και όχι εμένα. 

Το κείμενο δεν το διάβασα. Είναι ορισμένα κείμενα που ο τίτλος τους είναι τόσο βάναυσα ηλίθιος ώστε να δικαιολογεί την άμεση παραίτηση από την ανάγνωση. "Αριστερή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ." Μα δεν είναι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ η "Αριστερή κριτική" στο ΠΑΣΟΚ; Και μήπως το ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν ήταν η "Αριστερή κριτική" στη ΝΔ; Πόσες ακόμα "Αριστερές κριτικές" χρειαζόμαστε; Ας πούμε, επειδή είμαστε άνθρωποι υπομονετικοί με τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό της βρυκολακιασμένης "γενιάς του Πολυτεχνείου" ότι χρειαζόμαστε άλλη μία. Την "Αριστερή κριτική" του Ρούση (και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά συνέπεια) στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά και από αυτή την "αριστερή κριτική" στην "αριστερή κριτική" στην "αριστερή κριτική" στην Νέα Δημοκρατία, μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι δεν θα διαβάσουμε και για την αναγκαιότητα μιας "αριστερής κριτικής" στην "αριστερή κριτική" στην "αριστερή κριτική" στην "αριστερή κριτική" στην Νέα Δημοκρατία; Αλλά τι λέω; Ήδη υπάρχουν "Αριστερές κριτικές" στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τόσες "Αριστερές κριτικές", είναι εγγυημένο ότι η χώρα είναι ό,τι σκληροπυρηνικότερα "Αριστερό". Ρωτήστε και τη Χρυσή Αυγή. 

Ο κύριος Ρούσης μπορεί να συνεχίζει να παίζει με τα πολλαπλασιαζόμενα κουβαδάκια της "Αριστερής κριτικής" με την οποία μπέρδεψε τον μαρξισμό. Αυτό κατάλαβε μετά από τόσα χρόνια ο άνθρωπος, αυτό κάνει. Αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά η "Αριστερή κριτική." Ο κομμουνισμός αρχίζει εκεί που τελειώνει κάθε "Αριστερή κριτική." Το γνώριζε άραγε ποτέ αυτό; Τον επισκέφθηκε ποτέ άραγε το παραμικρό ίχνος μιας τέτοιας ιδέας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου