Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #162

-Είμαι αναποφάσιστος...
-Γιατί κύριε, τι θέλετε, πώς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;
-Θέλω κάτι σε λενινισμό...
-Βεβαίως! Να γράψουν τώρα 50 άρθρα οι παρατρεχάμενοι να σας αποδείξουν ότι είμεθα οι κατεξοχήν και εξαπανέκαθεν λενινιστές, και αν δεν πειστείτε έχουμε και άλλους καμιά τριανταριά φτηνούς και παραγωγικούς στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σας το επιβεβαιώσουν!
-Αλλά θέλω και Ευρωπαϊκή Ένωση...
-Μα εννοείται με Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί θα σας τον βάλουμε τον λενινισμό, τι λέτε, τώρα να στείλω κανα δυο, τρία πέντε δέκα στελέχη να κάνουν δηλώσεις, και να χτυπήσω και το σύνθημα για τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης τατού στο μέτωπο.
-Αλλά με μια συναίνεση με το εθνικό κεφάλαιο....
-Και συναίνεση, με τι θέλετε, με τους εφοπλιστές, με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, με τις τράπεζες, με όποιον θέλετε!
-Και με πατριωτισμό όμως, θέλω και πατριωτισμό έτσι φλογερό...
-Και πατριωτισμό έχουμε, να σας βάλω Μανώλη, να σας βάλω Ρούντι, να σας φτιάξω Μέτωπα, να φέρω τον Μίκη, τι θέλετε;
-Αλλά τα θέλω όλα αυτά πακέτο με κινηματικό περιτύλιγμα.
-Οι κατεξοχήν κινηματίες είμαστε, κινήματα παντού έχουμε, τι κίνημα θέλετε να σας το φτιάξουμε, πατάτες, κατσαβίδια, ρολόγια, όλα τα βγάζουμε και σε κίνημα.
-Εντάξει, τότε, μπορείτε να με ηγεμονεύσετε. Αφήνομαι στα νεανικά, στιβαρά σας χέρια.

3 σχόλια:

 1. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην Ε.Ε. Μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είπε η κ. Παπαρήγα θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν
  το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις» και πρόσθεσε ότι μετά και τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, όπου το ένα κόμμα δεν απορροφούσε ψήφους από το άλλο, για τα «επιτελεία αυτά σήμανε η ώρα της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος».

  Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για την επιχείρηση δημιουργίας ενός «σύγχρονου δίπολου Κεντροδεξιάς-Κεντροαριστεράς».

  Αναφερόμενη στην ΝΔ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και γι' αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά», ενώ εκτίμησε ότι η «ΝΔ γλιστράει στον αντικομμουνισμό».

  Αναφορικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και ΕΕ είναι ασυμβίβαστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ο βασικός αντίπαλος της εργατικής τάξης και του λαού είναι μέσα στην Ελλάδα και επισήμανε ότι αν η σύγκρουση δεν γίνει μέσα στην Ελλάδα, τότε δεν θα γίνει τίποτα στην Ευρώπη.

   Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου θα το στηρίξουμε.

   «Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι θα παρθούν
   νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

   Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι στόχος του συστήματος είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στους τόπους δουλειάς, καθώς όπως είπε εκεί (στους τόπους δουλειάς) είναι το βασικό μέτωπο πάλης που θα
   μετατρέψει τον λαό σε πρωταγωνιστή, αφού εκεί αποκτά αντοχή και συνειδητοποιείται και πρόσθεσε ότι «η αλλαγή που καλούμε είναι να βγάλει ο λαός από την μέση τους καπιταλιστές».

   Όταν γίνονται εργατικές κινητοποιήσεις, «όλοι πέφτουν πάνω στο ΚΚΕ», ενώ οι «πλατείες», όπου υπήρχαν και απλοί άνθρωποι θεωρήθηκαν η «πεμπτουσία» της πάλης, γιατί «στόχος» ήταν η Βουλή, γεγονός που διευκόλυνε την αλλαγή του
   πολιτικού σκηνικού, καθώς το κίνημα δεν είχε στόχο τον ταξικό αντίπαλο, τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

   Διαγραφή
  2. Τονίζοντας ότι «πάντα μιλάμε για την σχέση ενδυνάμωσης του ΚΚΕ με την ισχυροποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων», η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αν και ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν έχει αποφασίσει ακόμα την αναμέτρηση, αυτός δεν είναι λόγος για να γίνει το ΚΚΕ σαν άλλα κόμματα, ενώ επικαλέστηκε και το παράδειγμα ισχυρών κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη τα οποία αποδυναμώθηκαν γιατί συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε σχήματα και κυβερνήσεις που
   δεν έλυσαν κανένα λαϊκό πρόβλημα.
   http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4722207

   Διαγραφή