Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Στριπ-τιζΣυνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Στέλιο Κούλογλου. Επιμέλεια: Μαργαρίτα Τζαβάρα, Μυρτώ Λιαλιούτη, Δανάη Λεμπεσοπούλου

Ο Α. Τσίπρας αναφέρεται αναλυτικά και στο «άνοιγμα» του Πάνου Καμμένου στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξακαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

Σχόλιο Praxis:

Ορισμένα παραδείγματα του προγράματος των ανεξάρτητων Ελλήνων, του χώρου που με χαρά διαπιστώνεται η "ηγεμονία" της αριστεράς και η δυνατότητα "ανοχής" η "στήριξης":

- Η αποπολιτικοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας, ο οποίος ανατίθεται σε (υποτίθεται) υπερκομματικά ειδικά Συμβούλια.

- Η αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό της αστυνομίας και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα.

- Η χωροθέτηση των φυλακών σε απομακρυσμένες βραχονησίδες.

- Η δραστική αλλαγή - αυστηροποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας (Ν. Ραγκούση).

- Η ολική απέλαση “λαθρομεταναστών” και η αλλαγή των “κανόνων εμπλοκής” των συνοριοφυλάκων.

- Η “πλήρης κατάργηση” του πανεπιστημιακού ασύλου και η “ποινική ευθύνη” για πανεπιστημιακούς που “αμελούν ή παραλείπουν να προστατεύσουν το ίδρυμα καλώντας εγκαίρως την αστυνομία”.

- Η “αναδιατύπωση σχολικών βιβλίων και συγγραμμάτων… με στόχο να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων μαθητών-σπουδαστών”.

και ορισμένα "ηγεμονικά" παραδείγματα απο την "διαφωνία στο οικονομικό πρόγραμμα"

-οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια»

ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας», η οποία μεταξύ άλλων θα έχει ως αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

-φορολογική αμνηστία όλων των κεφαλαίων που θα έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό (το ζητάει και ο ΛΑ.Ο.Σ.) και η «αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας με νομοθετικές ρυθμίσεις». Τέτοιες είναι η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία», η έμμεση δηλαδή απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενος δημόσιους υπάλληλους.

-άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας και χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο. Ο ίδιος ο Καμμένος άλλωστε έχει να επιδείξει έργο στην υπηρεσία των εφοπλιστών, έχοντας διατελέσει υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

-πρόσκληση στους εφοπλιστές για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία «ελληνικής ναυτιλιακής πόλης» όπου το δημόσιο θα δώσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.

-το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών αφού ζητάνε την «μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων».

-μείωση της φορολογίας εισοδήματος των Νομικών Προσώπων (δηλαδή των επιχειρήσεων)

-κατάργηση της φορολόγησης της επιχειρηματικής αμοιβής και των μερισμάτων.

-άμεση μείωση κατά 10% των εργοδοτικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων»

θέσπιση αφορολόγητου μέχρι πέντε χρόνια για επενδύσεις που θα κάνουν ξένοι στην Ελλάδα και μετά να ισχύουν μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές.

Τα στοιχεία για το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι απο τις δύο αναδημοσιεύεσεις που έχουμε κάνει για αυτό το θέμα εδώ στο Praxis.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ανεξάρτητοι....απο τους εργαζόμενους


Το πρόγραμμα του Ανεξάρτητου Έλληναόλη η συνέντευξη (στην οποία υπάρχουν και πολλά άλλα) εδώ:


Ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι δορυφόροι του) είναι, τηρουμένων των αναλογιών για την Ελλάδα, το προπολεμικό SPD.

25 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. «Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα», δήλωσε. Η πρόσκληση αυτή όμως, όπως και όλες οι προηγούμενες, αποκρούστηκε πάλι χθες ορθά-κοφτά από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ.

   Άντε ρε, το ΚΚΕ δεν θέλει εξουσία να ουμ. Αναρχικοί μου βγήκανε. Πάω να ψηφίσω κάποιον που να τη θέλει, με κάθε κόστος, όπως να ναι (γιατί μετά στάνταρ θα ετοιμάζει μπολσεβικικό πραξικόπημα σε λέω, να κοροϊδέψει τους αστοί πρώτα όμως...)

   Διαγραφή
  2. Αν γίνει αυτό, βέβαια, τότε θα έχουμε την παγκόσμια πατέντα Λένιν+Τσίπρα, πιο γνωστή ως Λέπρα.

   Διαγραφή
 2. Έχω μια απορία,όχι έχω δύο απορίες.

  1. αυτά ο τσίπρας τα σκέφτεται και τα λέει μόνος του, ή του τα γράφουν άλλοι; αν του τα γράφουν άλλοι ποιοί είναι αυτοί;

  2. αληθεύουν οι φημες ότι ο Λαφαζάνης εξακολουθεί να ανήκει στον συριζα;

  ήρθε και τρίτη

  θέλουν να μας τρελάνουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το παρακάτω, που θα σου αντιτείνω ως απάντηση, το έστειλε ανώνυμα κάποιος (προφανές ποιος, ένα είναι το preferred troll του μπλογκ) σε απάντηση στο ερώτημα πώς έγινε και μπέρδεψε ο Επικρατείας υποψήφιος Κουβελάκης τον Λένιν με τον Τσίπρα (κωδικός μετάλλαξης Λέπρα). Δεν το δημοσίευσα στο θρεντ, ένεκα ανώνυμο, αλλά σου το αφιερώνω:

   "Η πιθανή απάντηση, για να το πω συμπυκνωμένα, βρίσκεται στο βιβλίο του Λένιν για τον Αριστερισμό, και απορρέει ίσως από το συνδυασμό δύο θέσεων: 1/ Το ΚΚΕ είναι, από άποψη υποκειμενική, ένα κομμουνιστικό κόμμα αλλά, αντικειμενικά, ρέπει προς τον αριστερισμό/σεκταρισμό. 2/ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, από άποψη υποκειμενική, έντονα στοιχεία οπορτουνισμού αλλά, αντικειμενικά, προωθώντας την ενότητα της αριστεράς, είναι κομμουνιστικά συνεπέστερος. Και υπ' αυτή την έννοια έχει νόημα η παρέμβαση στο αντικειμενικά αρτιότερο μόρφωμα με στόχο την υποκειμενική διόρθωσή του."

   Διαγραφή
  2. Αντώνη, ο λαός σου σε παρακαλεί να το δημοσιεύσεις ολόκληρο.
   Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να διασκεδάζουμε τόσο.
   Τόσες όμορφες λέξεις για να καταλήξουμε πως το απόγειο της ιστόρικης κομμουνιστικής συνέπειας του ΚΚΕ ήταν οι κυβερνήσεις ...Τζανετάκη-Ζολώτα! (τότε δεν ενώθηκε η αριστερά; και αυτό -η αριστερή ενότητα δηλαδή- δεν είναι το "αντικειμενικό κομμουνιστόμετρο" κατά τον σχολιαστή σου;)
   Βάλτο όλο κατ'εξαίρεση, τιμής ένεκεν που λέμε....

   Διαγραφή
  3. Υ.Γ.
   παρότι τον "αριστερισμό" τον διάβασα, δεν βρήκα το κεφάλαιο που λέει πως το ΚΚΕ είναι "υποκειμενικά κομμουνιστικό" και ο ΣΥΡΙΖΑ "υποκειμενικά οπορτουνιστικός". Αν θέλει ο φίλος να μου θυμήσει την σελίδα και το κεφάλαιο...

   Διαγραφή
  4. Δεν έχει άλλο, μόνο λίγες γραμμές ατάκ στον dkoss. Όσο για τον πού είναι στον "Αριστερισμό" αυτό, αααα,μην είσαι δογματικός. Τα κείμενα είναι ανοιχτά ρε παιδί μου, μπορείς να τα ερμηνεύεις δημιουργικά, μη σου πω και καταστασιακά.

   Μπα σε καλό σου!

   Διαγραφή
  5. Αλλά εμμονή και αυτή με τον "αριστερισμό" του Λένιν...
   Εχει γράψει και ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο που λέγεται "κράτος και επανάσταση".
   Αυτό το έχουν απαγορέψει στην ...Κουμουνδούρου;

   Διαγραφή
  6. Μα, το Κράτος και επανάσταση ο Λένιν το γραψε πριν την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

   Ενώ τον Αριστερισμό μετά.

   Και αφού η Κουμουνδούρου ζει ΗΔΗ στην περίοδο μετά την εν Ελλάδι μπολσεβίκικη επανάσταση που έκανε η ίδια, προτιμά το δεύτερο θεωρητικά.

   Αμ πώς;

   Διαγραφή
 3. πω,πω...γιατί μου το αφιερώνεις; έφταιξα σε κάτι; ένα βίντεο που κυκλοφορεί με μια πως τη λένε που τσιρίζει πως είναι ελληνιδα, υπάρχει ακόμα, το βρίσκω; γιατί δεν μου αφιέρωσες καλυτερα αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, σου το αφιέρωσα επειδή είχες απορίες για το γιατί το σημερινό ΑΚΕΛ λέει το ΚΚ Κύπρου "αριστερίστικο."

   Διαγραφή
  2. Εγώ βέβαια θα επιμείνω: Γίνεται 8% ΠΑΣΟΚ 18% ΣΥΡΙΖΑ;

   Το θέλω. Είναι καλό για την υπόθεση που με ενδιαφέρει εμένα.

   Γιατί να συνεργαστεί ο Μπένι με τον Καμμένο; Ο Αλέξης να συνεργαστεί, να πάρει κι απ' το ΠΑΣΟΚ, να πάρει κι απ' τη δεξιά, να πάρει κι από αντιεξουσιαστές μεταμοντέρνους, να πάρει κι από όπου θέλει πλην ΚΚ και να ποδοπατήσει το ΠΑΣΟΚ, να το σβήσει απ' τον πολιτικό χάρτη.

   Διαγραφή
  3. άλλη απορία: οι συριζαίοι γιατί δεν γράφουν πια εδώ; γιατί δεν ασκούν κριτική σ΄αυτά που ακούνε; έπαψαν να θεωρούν το συριζα ανοιχτό στις απόψεις; γιατί δε λενε τίποτα;

   Διαγραφή
  4. Ντεν ξέρει, μπορεί να ξεπέρασαν την παιδική ασθένεια του αριστερισμού.

   Για τον Λαφαζάνη που ρώτησες, σιγά μη φύγει. Κάνει...εισοδισμό. Κρατάει αυτός τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά, για να μπορεί να ηγεμονεύσει απ' τα αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ στον Καμένο, όπως ηγεμόνευσε απ' τα αριστερά και στην πλατεία. Ενώ άμα φύγει, ποιος θα κρατάει το σκοινί απ' τα αριστερά; Ποιος θα κάνει τον θυσία για την κομμουνιστική υπόθεση;

   Πολύπλοκα πράματα, δεν θα τα καταλάβεις.

   Διαγραφή
  5. Ο Λαφαζάνης βγήκε χθες στη Χούκλη και όταν τον ρώτησε αν θα συνεργαστούν με τον Καμμένο, απάντησε ότι αποκλείεται γιατί τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Η Χούκλη φυσικά του είπε ότι αφού λέει έτσι διαφωνεί με τον Τσίπρα, χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση. Επειδή σαν άτομο ο Π.Λ. μου είναι συμπαθής και επειδή δεν υπάρχει και κάτι που να συμφωνεί με τον Τσίπρα, δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζει. Είναι το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ ή έμπλεξε και δυσκολεύεται να ξεμπλέξει;

   Διαγραφή
  6. Είναι...δύσκολο να ξεμπλέξεις αν το θες δηλαδή; Εδώ ο Αλαβάνος μπαινοβγαίνει στο κόμμα σαν να ταν σαλούν.

   Διαγραφή
  7. Σωστό. Απλά μου είναι δύσκολο να καταλάβω τι συμβαίνει εκεί πέρα.

   Διαγραφή
 4. χμ...κοίτα, εμείς είμαστε επαρχιώτες, δεν έχουμε επεξεργαστεί ακόμη τόσο καλά την μπουρδολογία του ανώνυμου σχολιαστή...μπορει να λέμε τα ίδια άσχετα - αλλα εξίσου επικίνδυνα - όμως τουλαχιστο διατηρούμε κάτι κι απ΄το χωριάτη.

  Τώρα αυτή η μανιέρα του διανοούμενου μαϊντανού του ανώνυμου εμένα μου κανει πιο κοντά στο μαϊντανό που κυκλοφορεί στο βίντεο, για κάποιο λόγο.

  εννοώ ο επικίνδυνος "επαρχιώτης" μπορεί να σε εξοργίσει με κάποιο τρόπο, αλλά ο μαϊντανός της ανάλυσης ε,ειναι πολύ πιο γελοίος πως να το κάνουμε.

  αυτά θα πάθει ο Κουβελάκης...κρίμα αλήθεια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα είναι ψαγμενέ σχόλιο, κατασιακό. Παρωδία της "αντικειμενικής ενοχής" και "υποκειμενικής αθωότητας" στις δίκες της Μόσχας.

   Ξέρεις πόσο έξυπνοι είμαστε εμείς στην Ελλάδα; Δεν περιγράφεται λέμε.

   Διαγραφή
  2. κατασιακό=καταστασιακό. Ή κατατονικό, θα σε γελάσω.

   Διαγραφή
  3. όχι, είναι το σχόλιο λάστιχο. ξεχειλώνεις το λάστιχο και το κόβεις εκεί που ταιριάζει στο βρακί σου - σόρυ...τα ίδια κάνουμε κι εμείς απλά πιο χοντροκομμένα.

   επίσης δεν λέμε όλη μέρα πως είμαστε ψαγμενοι. πάλι καλά.

   σοβαρά τώρα...δεν θα ήθελα να ήμουνα συριζαία ειδικά σ΄αυτές τις εκλογές...επειδή θα ψήφιζα μεν το κόμμα μου, αλλά με τι καρδιά, μισή καρδιά..

   προλαβαίνω να πάρω υπηκοότητα; μετά τη δίνω πίσω.:)

   Διαγραφή
  4. Ε, αφού την άλλη μισή θα την έδινες για χάρη της ηγεμονίας.

   Αμάρτησα για το ευρώ μου.

   Διαγραφή
 5. Ενύπνιον

  Απόψε είδα κάτι μπριγάδες του συντρόφου Καμμένου να τραβάνε κουπί πάνω στις σχεδίες του Αγγελόπουλου με τις κόκκινες σημαίες.

  Μετανοείτε!

  maestro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κι αν δεν τους φτάνουν και οι βουλευτές του Καμμένου για την ηγεμονία της αριστεράς, ας πάρουν κι από χρυσή αυγή κανα δυο... Αντιμνημονιακοί κι αυτοί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή