Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Για το ΚΚΕ και τους μετανάστες, ξανά-μανά

Όλοι όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή παρουσίαση Παπαρήγα-Τσίπρα από τον eniko του Χατζηνικολάου γνωρίζουν ότι το "μεταναστευτικό" έπαιξε βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερωτήσεις των καλεσμένων πολιτών, και με αποκλειστικά εχθρικές διαθέσεις απέναντι στην στάση και των δύο.

Ο βόθρος του Αλαφούζου, τρίβοντας τα χέρια του από χαρά όπως αρμόζει σε κάθε νεοφιλελευθεροφασίστα (ακριβώς όπως το λέω), έγραψε γρήγορα-γρήγορα:
«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται, και το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση» παραδέχθηκε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Ζήτησε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με χώρους διαμονής που δεν θα είναι τριτοκοσμικοί, και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τόνισε ότι πολλοί μετανάστες έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του εθνικού πλούτου της χώρας. «Θα τους πνίξουμε στη θάλασσα τους μετανάστες;» διερωτήθηκε.
Στον βόθρο και στους ειδικούς στην μετατροπή του ανθρώπινου εγκεφάλου σε αποχέτευση δεν συμφέρει να θυμούνται ότι το ΚΚΕ έχει επανελειμμένα διατυπώσει πάρα πολύ καθαρά και αναλυτικά τη θέση του για το ζήτημα. Επειδή οι αποδέκτες των βοθρολυμάτων των νεοφιλελευθεροφασιστών συνήθως δεν σπαταλούν πολύ χρόνο να διαβάσουν μακροσκελή κείμενα, συνοψίζω με το νι και με το σίγμα, τη θέση αυτή:

Α. Υπάρχει πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές.

Β. Η εγκληματικότητα αυτή είναι συνέπεια: πρώτον της εγκληματικής οικονομικής πολιτικής των κομμάτων εξουσίας και της συνακόλουθης εγκατάλειψης των πολιτών, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην μοίρα τους· και δεύτερον, της υπερσυσσώρευσης εξαθλιωμένων ανθρώπων στην Ελλάδα λόγω της υπογραφής της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ που δεν επιτρέπει την προώθησή τους στις χώρες για τις οποίες κινήσανε. Το ΚΚΕ κατήγγειλε επανελειμμένα και τα δύο. Άκουγες;

Γ. Πρέπει να υπάρχει στο μυαλό κάθε έλλογου ανθρώπου διαφοροποίηση μεταξύ της μικροπαραβατικότητας που υπαγορεύεται αυθόρμητα από την ανάγκη επιβίωσης, και του οργανωμένου εγκλήματος. Κανένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν επιτρέπεται να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον εξαθλιωμένο άνθρωπο που κλέβει 20 ευρώ από ένα πορτοφόλι για να φάει με τα οργανωμένα κυκλώματα πορνείας, ληστειών, απαγωγών και φόνων. Δεν συγχωρεί απλώς τον πρώτο, αλλά τον αντιλαμβάνεται ως θύμα των ληστών που κυκλοφορούν ελεύθεροι και αποφασίζουν για το λαό.

Δ. Στα μαφιόζικα κυκλώματα που λυμαίνονται το κέντρο, εκμεταλλευόμενα την αδιαφορία του κράτους και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού που έφερε η ξέφρενη πορεία του καπιταλιστικού κέρδους και ο ατομικισμός που καλλιεργήθηκε και προωθήθηκε από όλα ανεξαιρέτως τα ιδεολογικά του φερέφωνα εμπλέκονται τόσο Έλληνες όσο και μετανάστες. Εμπλέκονται κομμάτια του κράτους και του παρακράτους της ακροδεξιάς, όπως εμπλεκόταν πάντοτε σε κάθε βρωμιά και κοινό ποινικό έγκλημα. Άλλοι μπορεί να ξέχασαν τι εστί κράτος του Γκοτζαμάνη και συνεργασία του αστικού κράτους με τα λούμπεν εγκληματικά στοιχεία, εμείς δεν το ξεχνούμε ποτέ.

Ε. Οι ευθύνες της ΕΕ είναι τεράστιες και καθοριστικές, τόσο επειδή έχει στο σύνολό της μια αποτρόπαια ρατσιστική πολιτική σε βάρος των μεταναστών, όσο και επειδή πρωταγωνίστησε με τις ενέργειές της στο αιματοκύλισμα χωρών, την διάλυση των κοινωνιών τους, και την ενίσχυση του ρεύματος μετανάστευσης. Δεν υπάρχει "μεταναστευτικό" χωρίς ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό, και οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσής του από το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο δημιουργίας του αποτελεί ενσυνείδητη συμμαχία με τους δυνάστες και τους καταπατατητές των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αδιαφορείς πλήρως για τις συνέπειες του τι έγινε στην Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Αλβανία, την Λετονία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν ή το Ιράκ, να αδιαφορείς για τα αίτια τούτων των συνεπειών (αν δεν τις εκμεταλλεύτηκες όταν σε σύμφερε), και να ζητάς οργίλος λογαριασμό από τους κομμουνιστές για το ότι η χώρα σου "γέμισε μετανάστες." Κοίτα το αστικό πολιτικό προσωπικό που ψήφιζες, τους συμμάχους του στην Ευρώπη, και τα μούτρα σου πρώτα.

ΣΤ. Οι κομμουνιστές έχουν εδώ και καιρό καλέσει "Έλληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας." Οργανώσου χωρίς να σε απασχολεί η χώρα καταγωγής του καθένα για να προστατέψεις το επίπεδο διαβίωσής σου και την ασφάλειά σου από αυτούς που τα λυμαίνονται και τα απειλούν: το κράτος που διαιώνισες με την ψήφο σου, την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέχτηκες ανετότατα όσο θεωρούσες ότι σε ωφελεί χωρίς να σε απασχολούν οι ευρύτερες συνέπειες που τώρα πληρώνεις, και τα κυκλώματα κράτους και εγκληματικού παρακράτους.

Ζ. Αντί να τσιρίζεις στα κανάλια κατά δικαίων και αδίκων αδιακρίτως, προάσπισε και προώθησε τις απτές και συγκεκριμένες θέσεις των κομμουνιστών. Είναι έλλογες, ανθρώπινες και βιώσιμες. Δημιούργησε τις πολιτικές προϋποθέσεις για να γίνουν κρατική πολιτική:

"Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών."

Μην γίνεσαι σκατοκέφαλος. Μην γίνεσαι φασίστας. Δεν θα σου χρησιμεύσει αν είσαι φτωχός. Δεν είναι θέμα "υψηλών ιδανικών" του σαλονιού ο αντιφασισμός. Είναι θέμα ξεκάθαρων πολιτικών αντιλήψεων και ιδεών, θέμα κατανόησης του κόσμου όπου ζεις και της θέσης σου σ' αυτόν. Είναι ζήτημα ταξικό.

Συνειδητοποιήσου. Επιτέλους.

10 σχόλια:

 1. είμαι εκπαιδευτικός και στη δουλειά ρωτάω τους άλλους τι θα ψηφίσουν και μου λένε χρυσή αυγή. η βλακεία των μικροαστών είναι γενικευμένη και επικίνδυνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...το θέμα είναι η "βλακεία",που δεν είναι μονο των εκπαιδευτικών αλλά όλων των ψηφοφόρων πελατών του ΠΑΣΟΚ γεγονός που διαπιστώνω καθημερινά,να μην επιβεβαιωθεί το βράδυ της 6ης Μαϊου.
   Μπάμπης

   Διαγραφή
 2. Του χρόνου με την "αξιολόγηση" και τις απολύσεις, θα τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου μέσα στα σχολεία, και πολύ φοβάμαι ότι πρώτους πρώτους θα πηδήξουν όσους από μας αρνηθούμε την αξιολόγηση της ντροπής.

  Αναξιοπαθούντας εκπαιδευτικός νο 2.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε, όχι! Δεν ισχύουν με τίποτα τα περί τάσεων προς χ.α. στον χώρο των εκπ/κών. Ωστόσο αρκετοί θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ, διότι τρώνε παραμύθι ακυβερνησίας, αστάθειας και ανασφάλειας για τα στεγαστικά τους.
  Όσο για την "αξιολόγηση", όντως πάνε να γίνουν ζόρικα τα πράγματα. Όμως αν συνυπολογίσουμε την πολιτική αστάθεια, την επικείμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τις νέες οριζόντιες περικοπές μισθών από τον Ιούνιο τα πράγματα θα γίνουν τσίρκο, σ' ένα χώρο που είναι εύφλεκτος από μόνος του. Τότε τα ξαναλέμε και για την "αξιολόγηση"...
  Αυτά τα ξέρουν καλά και τα γιουσουφάκια της τρόικας, γι' αυτό και ο Μπάμπι αν και υπηρεσιακός και χωρίς καμιά πολιτική νομιμοποίηση καίγεται να σπρώξει το πράγμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου με τη βοήθεια του παντός καιρού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν έχει χαθεί λοιπόν τίποτα ακόμα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να παλέψουμε!

  Και φυσικά κανένας στο μαντρί τους στις 6!

  maestro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ε, όχι! Δεν ισχύουν με τίποτα τα περί τάσεων προς χ.α. στον χώρο των εκπ/κών. "

   Πώς το γνωρίζεις αυτό; Υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί απλωμένοι σ' όλη τη χώρα. Έχεις μιλήσει με όλους;

   Διαγραφή
  2. 1. Βρες τι σημαίνει το maestro ιταλιστί.

   2. Δες τους εκλογικούς συσχετισμούς στις ομοσπονδίες των εκπ/κών ΠΕ και ΔΕ και θα καταλάβεις πολλά.

   3. Όταν βρεις τα παραπάνω, πίστεψε (αν θέλεις) ότι μιλάς με maestro που ξέρει πολλά πράγματα για το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και τα συνδικάτα του (και δεν μπορεί να επεκταθεί για ευνόητους λόγους).

   maestro

   Διαγραφή
  3. Γνωρίζω τι σημαίνει το maestro Ιταλιστί. Δεν είναι ο ρόλος μου να αμφισβητώ την εμπειρία οποιουδήποτε, αλλά η σιγουριά είναι εντυπωσιακή. Οπωσδήποτε, συμφέρει την ψυχική μου υγεία να ξέρεις τι λες, οπότε θα σε πιστέψω χωρίς άλλη ερώτηση.

   Διαγραφή
 4. εγώ μεταφέρω απλά μια εικόνα της καθημερινότητας ενός σχολείου όπου λαμβάνουν χώρο ένθερμες συζητήσεις υπέρ της χρυσής αυγής από την πλειοψηφία των συναδέλφων και όταν τέθηκε το ερώτημα τι θα ψηφίσεις στις εκλογές κάποιοι απάντησαν χρυσή αυγή.
  με λυπεί αφάνταστα το γεγονός και δεν θα αναπαράγω τα χαμηλής αισθητικής και όχι μόνο επιχειρήματα που αναγκάζομαι να ακούω χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορώ να ψελίσω κάτι μπροστά στο μέγεθος της άγνοιας και της φενάκης και της παντελούς απουσίας έστω μιας κάποιας ταξικής συνείδησης του εκπαιδευτικού κόσμου που αυτή τη στιγμή βάλλεται τόσο όπως θα γνωρίζεις σα μαέστρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. και να συμπληρώσω το αυτονόητο οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, μη ζείτε στο μικρόκοσμό σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή