Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Γιατί προβάλλουν το μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής;

Γιατί προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής»;
-- Τι κρύβει το κάλεσμα του Βενιζέλου για πανδημοκρατική συσπείρωση ή τα αντιναζιστικά καλέσματα του Σαμαρά;

Η ψηφοθηρική και αποπροσανατολιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που όψιμα προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής», δεν πρέπει να αγγίζει το λαό. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα ο νεοφασισμός. Είναι το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό που ποτίζουν και τέτοιες γλάστρες. Η πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν, στρώνουν το έδαφος και στη «Χρυσή Αυγή», το νεοναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου. Τα ίδια δεν έκαναν και με το ΛΑ.Ο.Σ.; Τι έλεγε ο Καρατζαφέρης όταν πρωτοξεκίνησε; Τα ίδια ακριβώς που λέει η «Χρυσή Αυγή». Τα ίδια δεν έλεγαν οι Γεωργιάδης και Βορίδης πριν φορέσουν τα υπουργικά κοστούμια; Δεν έχει χουντικούς ο ΛΑ.Ο.Σ., διάφορους Απριλιανούς στα ψηφοδέλτιά του, διάφορους που διαφημίζουν τη συμβολή τους στον αντικομμουνιστικό αγώνα; Ο ΛΑ.Ο.Σ. δε συγκυβέρνησε με τον Βενιζέλο, που καλεί τώρα σε πανδημοκρατικές στρατιές; Δε συγκυβέρνησε με τον Σαμαρά;

Ακόμα πιο πέρα: Η ΕΕ δε νομιμοποίησε τους συνεργάτες των ναζί στις Βαλτικές χώρες, απαγορεύοντας μάλιστα το σφυροδρέπανο και τα Κομμουνιστικά Κόμματα; Οι εφημερίδες του συστήματος, των εφοπλιστών και των ολιγαρχών δε μιλούν για τα «άκρα» που ταυτίζονται; Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης δεν είναι αυτή που εγκλώβισε χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές ελέω «Δουβλίνο 2» στην Αθήνα, χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που συναντώνται εκ των πραγμάτων με τα κυκλώματα, τις μαφίες, το οργανωμένο έγκλημα; Αυτή η πολιτική δεν έδωσε έδαφος και αέρα στα πανιά για τους νεοφασίστες; Εχει σημασία να αναδείξουμε αυτές τις πλευρές, γιατί η «Χρυσή Αυγή» εμφανίζεται ως «αντισυστημική». Δεν είναι όμως μόνο το μεταναστευτικό. Εχουν ευθύνη αυτοί που κολάκευαν τις «πλατείες» και τα συνθήματα «οι 300 στο Γουδή, όλοι ίδιοι είναι, κάψτε το μπ... τη Βουλή», επειδή νομιμοποίησαν το νεοφασισμό, να θέλει να μπει και στη Βουλή. Εχουν ευθύνη, όταν είχαν φτιάξει αυτό το τσίρκο του ενός μήνα - δεν εννοούμε τις δυο, τις τρεις, τις πέντε μέρες που χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στις πλατείες -, που στην πάνω πλατεία, στο Σύνταγμα, μαζεύονταν οι ακροδεξιοί και στην κάτω πλατεία οι «αντισυστημικοί», οι αντιεξουσιαστές και οι μασκαρεμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι. Μαζί είχαν στήσει αυτό το τσίρκο, που έδωσε ώθηση, νομιμοποίησε και πέρασε τη μόστρα της «αντισυστημικής» «Χρυσής Αυγής».

Λένε ακόμα διάφοροι ότι η «Χρυσή Αυγή» θα πάει κόντρα στο σύστημα και «όταν θα μπει στη βουλή θα δείτε». Μπήκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Τι έγινε; Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της «Χρυσής Αυγής», όταν εμφανίζεται, αραιά και πού, ταυτίζεται πλήρως με τον Καμίνη, τον δήμαρχο του Κουβέλη και του ΠΑΣΟΚ, σε μια σειρά βασικά ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού της πόλης. Μάλιστα, η ταύτιση αυτή οδήγησε στο σημείο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, να πει ο Καμίνης το εξής απερίγραπτο: «Δεν συμφωνούμε με τον κ. Μιχαλολιάκο, επειδή συμφωνεί μαζί μας». Οταν οι κομμουνιστές συζητούν, παλεύουν και διεκδικούν, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την καθημερινότητα του λαού της Αθήνας, ιδιαίτερα των περιοχών που έχουν αφεθεί στη δράση του εγκλήματος με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, όταν πάλευαν για να μην περάσουν τα προγράμματα μεθαδόνης στα νοσοκομεία, ο Μιχαλολιάκος ήταν στο συμβούλιο και συμφωνούσε με τον Καμίνη. Οταν πάλευαν να μη νομιμοποιηθούν οι οίκοι ανοχής, με την προσπάθεια που έκανε ο Καμίνης να χαμηλώσει τα όρια για να δώσει άδεια σε όλους τους οίκους ανοχής, η «Χρυσή Αυγή» ήταν απούσα. Οταν οι κομμουνιστές πάλευαν να παγώσουν - γιατί έχει κορεστεί - οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, η «Χρυσή Αυγή» ήταν απούσα. Οταν οι κομμουνιστές άνοιξαν το θέμα, επέμειναν και κατάφεραν να φρενάρουν τη βιομηχανία των ίντερνετ καφέ και «κόλινγκ σέντερ», ειδικά στο 6ο Διαμέρισμα, η «Χρυσή Αυγή» ήταν απούσα.

Το ΚΚΕ δε μασάει από τέτοιου είδους φτιαχτούς μπαμπούλες. Αντιμετωπίζει την κάθε πολιτική δύναμη με βάση τις θέσεις της, με βάση το παρελθόν της. Ξέρει να ξεχωρίζει ότι ο κόσμος που κάτω από μια επιφανειακή θέση λέει, «Χρυσή Αυγή, γιατί είναι αντισυστημική», δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε ρατσιστής. Αυτός ο κόσμος πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί με τη μάχη των ιδεών, με τη δράση, την πάλη και την παρέμβαση του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ.

3 σχόλια:

 1. Κοίταγα πρόσφατα ένα άρθρο που είχα γράψει για τις "πλατείες" όταν ήταν στα ντουζένια τους* (αν θέλεις Αντώνη, μου λες την γνώμη σου- για το άρθρο, για τις 'πλατείες την ξέρω) και βλέπω πως τελικά ξεπεράστηκαν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μου. Ενα χρόνο πριν μου λέγανε οι περισσότεροι πως βλέπω φαντάσματα...
  *( http://www.scribd.com/doc/91518432/%CE%B7-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να πω κι εγώ ο μαύρος, που φαγα το βρισίδι και τρόλιγκ της αρκούδας επειδή είπα δημόσια το ευγενικότερο που ήμουν σε θέση να πω για τις πλατείες;

   Ό γέγονε, γέγονε. Είναι ανηφορικός ο δρόμος από δω και μπρος, όλο και πιο πολύ.

   Διαγραφή
 2. Άντώνη έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατα πόσο μπορεί να κερδιθεί "αυτός ο κόσμος" . Αν μπορούσα να ομαδοποιήσω ανθρώπους που δεν είναι τυπικά ακροδεξιοί και θα ψηφίσουν ΧΑ θα έλεγα το εξής.
  Κατα πρώτον δεν ήταν ποτέ ιδιαιτερα πολιτικοποιημένοι, μαλιστά αρκετοι δεν ενημερωνόνταν καν για βασικές εξελίξεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Υπάρχει ενα κομμάτι τραγικών 20αρηδων οι οποίοι έλκονται από αυτό το δήθεν "απαγορευμένο κόμμα" που όλοι "φοβούντε οτι θα μπεί στην βουλή" , ίσως και χωρίς να ψάχνουν περι τινος πρόκειται στα αληθεια. Πιθανόν δεν γνωρίζουν θέσεις των αυγών, πέρα βέβαια απο το μεταναστευτικο. (εκεί λειτουργεί ο φασιστάκος που κρύβουν μέσα τους και η ενδόμυχη επιθυμία να εριχναν και αυτοι καμια ψιλή σε αδύναμους μελαμψούς). Αλλά όπως προανέφερα η κύρια φαντασίωση τους, είναι να τρομάξουν τους πολιτικούς, τα κανάλια, ίσως κ ανθρώπους τρίτης ηλικίας δίνοντας ενα μεγάλο ποσοστό στην ΧΑ. Κάποιος λοιπόν τους σφήνωσε στο κεφάλι τους, (την περίοδο πριν 2-3 μήνες το τοποθετώ)ότι οι "300 μ..κες" έχουν χεστεί πάνω τους γιατι ...έρχεται η ΧΑ(!)
  Η άλλη ομάδα είναι ανθρωποί μεγαλύτεροι που διαβαζαν καθημερινα αθλητικες εφημερίδες μετα μανίας, γιατί βρήκαν ποτέ κάτι άλλο να κάνουν. άσχετοι με οιτιδήποτε. ονειρευτηκαν και αυτοί λίγο πλούτο αλλά εκεί που τα σχεδιά τους είχαν μπεί σε μία σειρα η κριση τους χτύπησε όντως σκληρα. Ε, τι να κάνουν και αυτοί, αριξαν κάνα φασκελο στο Σύνταγμα ενθουσιάστηκαν που κούναγαν με 2 χέρια 5 ελληνικες σημαίες και τελοσπάντων λένε: "αυτοι που είχαμε μέχρι τώρα καλύτεροι ήταν? Θα ψηφίσω ΧΑ για να μάθουν.
  Έρχομαι τώρα στα δικά μας, χωρίς να ξεχνώ κάτι πολύ σημαντικο. Το ΚΚΕ καταφέρνει τα τελευταια χρόνια να μην κάνει μεν μεγάλα αλματα στα ποσοστά του αλλά η μικρή ,πλήν όμως σταθερή, αυξηση των φίλων του να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή, αντιλαμβάνομαι ότι με τέτοιο Αντι-ΚΚΕ κλίμα που δημιουργείτε στην δημόσια σφαίρα , είτε απο ραδιοαρβυλες, είτε απο μοντέρνους αριστερούς, ειτε απο οποιονδήποτε δημοσιογράφο, ο ανθρωπος που τελικά στρέφεται ΤΩΡΑ στο ΚΚΕ, δεν μπορεί παρα να έχει κατανοήσει ΑΚΡΙΒΩΣ τους λόγους που το κάνει. Αυτό σημαίνει οτι δύσκολα θα παρασυρθεί αλλου στο μέλλον.

  είπα στην αρχη ότι "αυτός ο κόσμος"(όχι απαραίτητα οι ψηφοφόροι της ΧΑ που περιέγραψα), ΔΥΣΚΟΛΑ θα κερδιθεί. Ουσιαστικά το ελληνικό σύμπαν κουνηθηκε τα τελευταια 2 χρόνια. Ειμαι ο τελευταίος που θα απαξιώσω τις παραμβάσεις και τις δράσεις ειδικά όταν σχετίζονται με ιστορίες απεργών.
  Αν όμως ήταν στο χέρι μου θα οργάνωνα και άλλες ΑΜΕΣΕΣ κινητοποιήσεις. Δίπλα στον φτωχό και στον υποτελή ώστε να γεννηθουν νέες σχέσεις. Ένα πράμα που δεν ξέρω γιατι ποτέ δεν έγινε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια (κ ιδίως τους χειμερινούς μήνες) είναι η οργάνωση κοινωνικών συσσιτίων σε ξεχασμένες ή φτωχές γειτονιές. Δεν ξέρω αν σου φένεται "εκτός τόπου κ χρόνου". Να διευκρινίσω ότι απεχθάνομαι τον "νέο-εθελοντισμο" όπως κ ότι βρήκα απιστευτα γελοία την φάση των αμεσοπατατίστας. Μην τα μπλέκουμε αυτά. Μπορείς να μου πείς ότι "ρε φίλε, το κόμμα δεν είναι ίδρυμα" ή οτι θυμίζει επικοινωνιακό τρικ αλλά ΔΕΝ θα το καταλάβω.
  Η κοινωνική κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος" (φέρνω ένα παράδειγμα) γίνεται απο γνωστα μου άτομα. Όχι κολλητούς απλά γνωστοί κ γνωστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή