Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Δηλώσεις μεγάλου ανδρός

Απόδειξη ότι όταν σοβαρεύουν τα πράγματα στην πολιτική δεν υπάρχουν "αυταπάτες" και "παρεξηγήσεις." Ο καθένας παίρνει αυτό που ήδη ενσυνείδητα επιθυμεί, τελικά. Ανταμείβει αυτό που αντανακλά τον νου του, ανταμείβεται από αυτό που αντανακλά τον νου του. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι και η δημοκρατία ως ιδανικό στο φιλοσοφικό επίπεδο. Βρίσκεις πάντα αυτό που σού αξίζει να βρεις.

Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν τον Κούνδουρο, από την άλλη, δεν θα είχε και καμιά ελπίδα η δημοκρατία μεταξύ γενεών. Γιατί αν το μέτρο ήταν απλά ο Μπελογιάννης, φέξε μου και γλίστρησα. Θα μας είχε φάει η κατάθλιψη. Ενώ τώρα, λες, έχω μια αξία και γω, δεν είμαι και εντελώς σκουπίδι συγκριτικά. Δεν βγάλαν μόνο γίγαντες οι προηγούμενοι. Βγάλαν και νάνους.
LR
----
3/4/2011
Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

...

Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες.

Οι φετινές εκλογές είναι ακόμα μία ευκαιρία, για να αποδείξουμε ότι είμαστε η αρχή και το τέλος της Ευρώπης.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά εμένα μ' αρέσει ο μύθος για την απάντηση του Καραϊσκάκη παραμονή επίθεσης: Eίμαστε λίγοι, αλλά με τη βοήθεια του Χριστού, θα τους γαμήσουμε την Παναγία.

Κι αν δεν είναι αλήθεια, μοιάζει ηρωικό και όμορφο. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ από απελπισία.

...

Η αρχή του κακού είναι το Κομουνιστικό κόμμα. Είναι ο Ζαχαριάδης, είναι ο άθλιος εμφύλιος ο οποίος μας παρέσυρε. Και που στιγμάτισε το ρωμαίικο ολόκληρο. Όλη αυτή η αγωνιστικότητα των ελλήνων, οι οποίοι παρασυρμένοι από την καταπίεση των Γερμανών, των Ιταλών, και την κατοχή, η οποία ακολούθησε το Αλβανικό, βρέθηκαν ξαφνικά στα βουνά να πολεμάει έλληνας με έλληνα! Τέτοια κατάληξη! Αυτό είναι το κακό! Ο Ζαχαριάδης είναι το κεντρικό πρόσωπο τελικά, το οποίο χρεώνεται τον εμφύλιο. Άλλη αιτία για μένα δεν υπάρχει.

...

Έπειτα, η φυγή (η μετανάστευση) του κόσμου προς τη Γερμανία και προς την Αμερική και την Ευρώπη, αδυνάτισε αυτό το ούτως ή άλλως αδύνατο έθνος, έπειτα πέσανε και οι Βούλγαροι, πέσανε και οι Αλβανοί, πέσανε, πέσανε, πέσανε, δηλαδή σειρά από δεινά και λάθη, τα οποία ακολουθούν την ιστορία που τουλάχιστον εγώ έζησα, την ιστορία της δικιάς μου γενιάς, αρχίζοντας από τον Μεταξά και τελειώνοντας πια στο σημερινό χάλι μας.

...

Γιατί ποιος ελπίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι αυτή η σκύλα, η κυρία Μέρκελ, αυτή η πόρνη η Ευρωπαία, που έξω χειρίζεται τα πάντα; Ποιος διαμαρτύρεται όταν οι Γερμανοί μας χρωστάνε, από τον πόλεμο, και έρχονται από πάνω να μας καπελώσουνε; Κάπου διάβασα σε μια ξένη εφημερίδα, ότι τα μέτρα της κυρίας Μέρκελ είναι καθαρά φασιστικά.

...

Αυτή είναι η απάντηση η δικιά μου. Η απάντηση ενός οργισμένου έλληνα.

10 σχόλια:

 1. Αιτία του εμφυλίου ο Ζαχαριάδης.

  Αιτία της φτώχειας οι μετανάστες.

  Αιτία της μαλακίας στον εγκέφαλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άγνωσταί αι βουλαί του Κυρίου. Ίσως η μαλακία είναι το δώρο Του για να σταθούμε κάποια στιγμή στα πόδια μας...κάτι σαν την Πανουργία.Αμήν   JKL

   Διαγραφή
 2. Η άνοια; (στην καλύτερη) Η ιδοτέλεια; (στην χειρότερη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ήπια μια κόκα κόλα μετά απο εφτά κομμάτια πίτσας και μου ανεβαίνει μέχρι το λαιμό!Ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να ξεράσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «με τη βοήθεια του Χριστού, θα τους γαμήσουμε την Παναγία» (το «τους» δεν παραπέμπει στους Ευρωπαίους)

  Φροϋδική αμφιθυμία, δεν εξηγείται αλλιώς, από τη μια να σκούζουν για φασίστες και αντιφά μέτωπα, από την άλλη τούτο. Όσο για το σάιτ του Στέλιου, ότι τραβήξει από τον υπόνομο, αρκεί να έχει άρωμα αντικομουνιστικό.

  Απορία: η Νένα η Βενετσάνου δεν είχε παρευρεθεί και στη σεάνς των ελληνικών «πνευμάτων» του Μπένι; --- «Το φάντασμα της σκέψης πλανάται πάνω από την ελληνική διανόηση». --- Ή παίρνει όλα τα κομματικά πάρτι σβάρνα; Και η Γαλάνη; Αμυδρά θυμάμαι κάποια «παρέμβαση» της κυρίας για το μεταναστευτικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η τέχνη , - τελος πάντων αυτή που έχουμε- και οι φορείς της, δεν μπορούν παρά να είναι κατώτερο παρακολούθημα της εξέλιξης του ταξικού ζητήματος. Η δεινή θέση της εργατικής τάξης, που βρίσκεται οικτρά ηγεμονεύουσα πολικά, οικονομικά, ιδεολογικά άρα και πολιτισμικά, αφήνει χώρο στην και καλά αριστερή διανόηση που όταν τα πράγματα στενέψουν αναδύει αυτή την ανυπόφορη δυσωδία του μικροαστού.

  Αν η εργατική τάξη δεν παράξει τον δικό της κοινωνικό πολιτισμό,θα βρισκόμαστε συνεχώς στην θέση του ακροατή και του αναγνώστη, των "θέσεων" του κάθε μικροαστού φορέα "τέχνης και πολιτισμού" που νομίζει ότι η επικράτηση της κομμουνιστικής ελευθερίας, και η έλευση της νεας κοινωνίας, θα ψηφιστεί απο την αστική βουλή και θα επιδοτηθεί απο το αστικό υπουργείο "πολιτισμού".

  Απλά θλιβερός ο εν λόγω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από τότε που ο κ. Κούνδουρος έπεσε θύμα κλοπής και ξυλοδαρμού μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Μετς, κάνει δηλώσεις ανερμάτιστες. Δεν ψάχνω να του δώσω ελαφρυντικά, αλλά είναι και αυτή μια παραμετρος, νομίζω σημαντική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. δεν πααααααααμε καλάαααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ο Ζαχαριάδης είναι η αιτία του εμφυλίου? και οι αμερικανοί γιατί ρίξανε τις ναπαλμ αφού ήταν εμφύλιος? ααα, ναι ξέχασα, γιατί κυνηγούσαν να ξεπαστρέψουν τους κομμουνιστές στην Ελλάδα και βάλανε τον ελληνικό στρατό -20 χρονώ παλικάρια, με πλήρη άγνοια- να σκοτώνονται με τα αδέρφια τους. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά ΤΟΥΣ. Ο Παπαδόπουλος στο διάγγελμα της χούντας ξέρετε τι λέει? "Να αποτρέψομεν τον κομμουνιστικόν κίνδυνον στην Ελλάδα." Δεν λέει, να την κάνουμε καλύτερη. Στην τελική οι αντάρτες δέχονταν επίθεση, να κάτσουν να τους σκοτώσουν?
  Και να πούμε, ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνεις από απελπισία? Αφού είσαι ΤΟΣΟ απελπισμένος πια, ρίξτο ΚΚΕ να πα στο διάολο. Αλλά είναι τέτοια η πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια που προτιμάς να πουλήσεις τη ψυχή σου στο διάολο παρά να το ρίξεις ΚΚΕ. Αλλά για όταν οι κκετζήδες ήταν στα βουνά πριν τον εμφύλιο να υπερασπιστούν την ελλαδίτσα, τουμπεκί όλοι.

  Ας μου εξηγήσει κάποιος, υπάρχουν άτομα που χτυπάνε το κκε με κάθε λογής χαζοεπιχείρημα και λένε ότι δεν κάνει καλά με τις δράσεις του. Για τον Ζαχαριάδη που δεν κατέβηκε τότε στις εκλογές, ΠΑΛΙ το χτυπάνε. Ε δεν πάει καλα ο κόσμος. Δηλαδή σε αυτήν την περίπτωση το θέλανε το κκε και το χτυπάνε που δεν κατέβηκε?

  Πείτε μου ας πούμε, ένας "μπερδεμένος" νέος είμαι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Ανανεωτικός Κομμουνιστής

  Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε καλά κάνουν και τους περισσότερους τους λένε ψευτοαριστερούς. Αν είναι με το που μας συμβεί το περιστατικό να αλλάζουμε, χέσε μέσα.Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν υπήρξε αλλαγή, αλλά ξεσκέπασμα. Τα καλά της κρίσης που λέγαμε...

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή