Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας "Όχι"

Κατέληξε σε όχημα εκλογικής συνεργασίας ο Δ. Καζάκης και το ΕΠΑΜ. Η συνεργασία θα είναι με τον Στέλιο Παπαθεμελή. Στην αντζέντα του σχηματισμού δεν περιλαμβάνεται αίτημα άμεσης αποχώρησης από την ευρωζώνη (το αίτημα είναι να παραπεμφθεί το θέμα σε δημοψήφισμα), ενώ περιλαμβάνεται αντίθετα αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Δίνεται έμφαση στην δημιουργία μιας στρατηγικής "αποτρεπτικής ισχύος" (αδιευκρίνιστο απέναντι σε ποιον) και στην ανάγκη να διασωθεί η "ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά." Πιστοποιείται  συνεπώς επίσημα, νομίζω, η πλήρης και τελική απόσχιση του ΕΠΑΜ από οποιαδήποτε έστω τύποις "αριστερόστροφη" πολιτική προοπτική. 
---------


"Ο Χ Ι"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
& ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αθήνα 15 Απριλίου 2012

Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας, τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:

"Ο Χ Ι"

Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.

Νομοτυπικά επικεφαλής και εκπρόσωπος του "ΟΧΙ" ορίζεται η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη.

Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του "ΟΧΙ" είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί Όροι της Συνεργασίας

Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.

Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.

Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.

Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.

Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.

Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.


Οι Συνεργαζόμενοι
Στέλιος Παπαθεμελής
Πρόεδρος
Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δημήτρης Καζάκης
Εκπρόσωπος
Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Πηγή

26 σχόλια:

 1. Κάτι λέγαμε για το "ότιναναι"... ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δομικά αδιέξοδα για "ντεμι-σεζόν" ιδεολογήματα...

   Καθυστερημένα kudos στον Τρας για την ακριβέστατη πρόβλεψή του ότι ο Αλαβάνος θα κάνει μπάχαλο τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

   Διαγραφή
  2. Διόρθωση: θα κάνει μπάχαλο ΚΑΙ τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ;-)

   Διαγραφή
  3. χαχα...η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μπάχαλο δομικά, δεν έχει ανάγκη τον Αλαβάνο. Είναι σαν τους πειρατές στο Αστερίξ: Το βυθίζουν και μόνοι τους το πλοίο, δεν χρειάζονται τους Γαλάτες.

   Απλά εμένα οι πειρατές του Αστερίξ μου είναι συμπαθείς φιγούρες :)

   Διαγραφή
  4. Αντώνη, η πρόβλεψη για τον Αλαβάνο ήταν εκ του ασφαλούς. Ακόμη και αν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σχέση με τους πειρατές που βουλίαζουν μόνοι τους το καράβι στον Αστερίξ, ο Αλέκος έχει σίγουρα όλες τις ιδιότητες του πρωταγωνιστή στο "η διχόνια", με επιλπέον προσόν πως επικαλείται πάντα και την "ενότητα" προκειμένου να τα κάνει μπάχαλο...
   Νομίζω πως πάει για ρεκόρ διασπάσεων πλεόν, καθώς παλεύει την 4η με πρωταγωνιστή τον ίδιο...

   Διαγραφή
  5. TRASH να υποθέσω ότι δεν πήγες στην συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ε;

   Εγώ όμως πήγα :)

   Διαγραφή
 2. Που κολλάει ο Αλαβάνος με το ΕΠΑΜ και τον Παπαθεμελή; Και που κολλάει και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ που τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρεμπιπτόντως ήταν η αναφορά, στα πλαίσια του προεκλογικού έλαναδεις. Αν και βέβαια υπήρχε στον αέρα ένα σενάριο συνεργασίας ΜΑΑ-ΕΠΑΜ με συνδετικό κρίκο την ΚΟΕ για ένα διάστημα.

   Διαγραφή
 3. Δημαράς-Καμένος άλλο σχήμα (θυμίζει λίγο νυχτερινά μαγαζιά η φάση): http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231191650

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παιδιά, ένα είναι το ... τσουβάλι !

  Και, απλά, ορισμένοι, ψάχνουν την ... πλευρά που θα ... πιαστούν !

  (γιατί, όσο να ΄ναι, ... φυσάει πολύ τώρα τελευταία ... )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ,

  εδώ: http://issuu.com/tvxorissinora/docs/psifodeltio/60

  ονόματα και ιδιότητα υποψηφίου για την στατιστική που έψαχνες κάπου αν θυμάμαι.

  Ηχηρή και πιασάρικη μεταγραφή με μια πρόχειρη ματιά, δεν είδα πάντως.

  subutai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ουφ, πάλι καλά.
   Μη μας κάτσει κανας Γκλέτσος πάλι απ' το πουθενά...

   Διαγραφή
  2. Να λείπουν οι διασημότητες. Και οι Γκλέτσοι, εννοείται.

   Διαγραφή
 6. Επειδή ο Αλέκος έχει χάσει τη μπάλα (εντελώς) δεν σημαίνει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέχασε το τόπι. Πάντως, νομίζω ότι δεν του αξίζει του Αλαβάνου αυτή η περιθωριοποίηση στα στερνά της πολιτικής του διαδρομής.

  maestro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ΕΠΑΜ ειχε ξεκαθαρισει οτι σε αντιμνημονιακη συμπραξη με αλλους σχηματισμους, σε ζητηματα που υπαρχουν διαφωνιες θα μπει δημοψηφισμα..
  Οποτε εφοσον ο Παπαθεμελης εχει τις αυταπατες περι Ευρω, μπηκε αυτο.
  Δεν σημαινει οτι αλλαζουν τα 5 προταγματα του ΕΠΑΜ. Σκοπος του ειναι να συνεχισει να υπαρχει για πολυ καιρο ακομη και να παλευει για τα προταγματα του.
  Ειναι σαφως ξεκαθαρισμενο αυτο. Και η κοινη καθοδος εγινε σε συνασπισμο οχι σε απορροφηση του ενος σχηματισμου απο τον αλλον, (οπως κανει ο καμμενος με αυτους που εντασσει στο κομμα τ) που σημαινει οτι οι επιμερους δυναμεις δαιτηρουν την ανεξαρτησια τους και σε μεταγενεστερο σταδιο μπορει να διαχωριστουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, σοβαρά πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι μή τυχόν και απορροφήσει ο ένας σχηματισός τον άλλο;

   Διαγραφή
 8. Καλημέρα σε όλους.

  Μπορεί κάποιος να σταχυολογήσει τι παίχτηκε μετά το φλερτ ΜΑΑ προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κι όμως κάποιοι λένε ότι υπάρχει μαρξιστική τάση στο Ε.ΠΑ.Μ.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η απάντηση από μέρος του Ε.ΠΑ.Μ. προς μια συγκεκριμένη κριτική πρώην μέλους (ναι είχα την υπομονή να την διαβάσω όλη, μάλλον πρέπει να κοιταχτώ:)

  http://www.epam-hellas.gr/Politikos_dialogos/475/Apantisi_stis_pseudo-marxistikes_probokatoriko-chafiedikes_epitheseis_kata_tou_Dimitri_Kazaki.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και μάλιστα υπάρχει ήδη πρόταση διαγραφής ενός μαρξιστή (Δ.Πατέλη) από δύο άλλους μαρξιστές:

  http://www.epam-hellas.gr/uploads/docs/2012/04/43.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εικόνες απ'την παιδική ηλικία του εγελιανισμού...

   Άκου τι είπε στο σκάιπ και στο διάδρομο! Τι δουλειά είχε εκεί πέρα, δεν έχω μπορέσει να καταλάβω.

   Διαγραφή
  2. Τι να σου πω, ότι ξέρεις ξέρω και τούμπαλιν :)

   Διαγραφή
  3. Για να δουμε:
   Ποσο μαρξιστικες και ποσο εθνικιστικες ειναι οι θεσεις του Ε.ΠΑ.Μ.;
   Ποσο αριστεροστροφα και ποσο δεξιοστροφα πηγαινει;
   Τα 25 σημεια που δημοσιευτηκαν (http://epam-chania.blogspot.com/2012/04/100.html) ως αμεσα μετρα στα πλαισια των προταγματων του ΕΠΑΜ, ειναι υπερ του κεφαλαιου η κατα;

   Θα επρεπε να προβληματιζει καποιους αυτοαποκαλουμενους - μεσα στην μικρονοη κ στενομυαλη αυταπατη τους - μαρξιστες και επαναστατες οτι ενας κορυφαιος θεωρητικος οπως ο Πατελης πρωτοστατησε απο την πρωτη στιγμη στο Ε.ΠΑ.Μ..

   Ο κριτικος και στοχαστικος νους ομως λειπει δυστυχως απο πολλους αριστερους εγκεφαλους..

   Διαγραφή
  4. "Θα επρεπε να προβληματιζει καποιους αυτοαποκαλουμενους - μεσα στην μικρονοη κ στενομυαλη αυταπατη τους - μαρξιστες και επαναστατες οτι ενας κορυφαιος θεωρητικος οπως ο Πατελης πρωτοστατησε απο την πρωτη στιγμη στο Ε.ΠΑ.Μ.."

   Αυτό ακριβώς είπα. Ότι με προβληματίζει πού πήγε και έμπλεξε και γιατί. Γιατί βέβαια, πέραν του ότι ο Βαζιούλιν έχει την ίδια σχέση με το ΕΠΑΜ που έχει η Βάνα Μπάρμπα με τον Μαρξ, το δεύτερο δεν του φέρθηκε --από ό,τι δείχνει η αίτηση αποπομπής του σαν μιάσματος-- ως "κορυφαίο θεωρητικό" αλλά ως ψόφιο σκυλί. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει εσένα.

   Διαγραφή
  5. Αγαπητε Αντωνη,
   η αιτηση αποπομπης χαρακτηριζει (κακως) τα δυο μελη που την συνταξανε και σε καμια περιπτωση ολο το ΕΠΑΜ.
   Ο Δημητρης ειχε τις διαφωνιες του, και σε πολλες συμφωνω, για πολλα που εγιναν εντος των κολπων του ΕΠΑΜ και κατα τη διαρκεια του συνεδριου.

   Απο εκει και επειτα το να μην καταννοει κανεις (δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα, αλλα στην νοοτροπια που ειναι διαχυτη στην διαβρωμενη "αριστερα") την φυση και το σκοπο αυτου του μετωπου και να αφοριζει οτιδηποτε δεν αριστεριζει οσο θα ηθελε, κρινοντας πιο δογματικα και απο τους φασιστες, μονο νεκρο εγκεφαλο δειχνει.

   Αυτα τα εχει πει και ο ιδιος ο Δημητρης, και το οτι εισαι εκτος τοπου κ χρονου (και κατανοησης ουσιαστικοτερα) φαινεται απο την θεση σου 'με προβληματιζει που πηγε και εμπλεξε'
   Ηξερα πολυ καλα 'που πηγε και εμπλεξε'.. Το οτι εσυ δεν καταλαβες απο την αρχη που πηγε και εμπλεξε μαλλον θα πρεπει να σε προβληματισει..

   Διαγραφή
 11. @mag-br

  O Kαζάκης τα έκανε γαργάρα για την Ε.Ε μετά και την συνεργασία με τον Παπαθεμελή? Μόνο για το νόμισμα μιλά τώρα?

  Μετά και από τις πολυποίκιλες γελοιότητες που έγιναν στο ΕΠΑΜ, αποχωρούν και οι λίγοι καλοί που είχαν μείνει.


  Ανεμόμυλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Ανεμομυλος
   Οι θεσεις του ΕΠΑΜ απο την ιδρυτικη ειναι εθνικο νομισμα και αναθεωρηση των σχεσεων με την ΕΕ. Αυτο δεν αλλαζει και δεν αλλαξε με την συνεργασια. Πολυ απλα γιατι το ΕΠΑΜ δεν ειναι κομμα, δεν εχει καθετη δομη, ουτε αρχηγο -οπως πολλοι θα ηθελαν για να το ξεσκισουν, και ειναι απο μονο του συμπραξη - ενωση πολυ διαφορετικων ανθρωπων και ιδεολογιων.
   Απο τη στιγμη που καποιος επιλεγει να στρατευτει στον αγωνα με αυτα τα προταγματα δεν υπαρχει λογος να αλλαξει ποτε αυτο, εκτος αν στην πορεια διαλυθει το ιδιο το μετωπο..

   Συνεργασια σε ισοτιμη βαση με αλλους σχηματισμους σημαινει ομως οτι δεν επιβαλλεις τα προταγματα σου στις αλλες δυναμεις. Και υπαρχουν πολλες τετοιες που διαφωνουν για το εθνικο νομισμα. Σεβεσαι την αποψη τους, παροτι διαφωνεις και τις καλεις να παλεψετε γα οσα συμφωνειτε.

   Εξαλλου μιλαμε για συνασπισμο και οχι προσχωρηση των μικροτερων στο μαντρι της μεγαλυτερης δυναμης (βλεπε Καμμενο, συριζα).
   Σε μεταγενεστερη φαση, οπου η ακυρωση μηνμονιων συμβασεων θα εχει επιτευχθει και το νομισμα θα εχει ερθει στο προσκηνιο, το πιο πιθανο ειναι να διαχωριστουν εκ νεου αυτοι που διαφωνουν.

   Διαγραφή