Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Κοιμητήριον

Πώς δεν θα γίνουμε Βουλγαρία; Γιατί αυτό είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα. Η πτώση της μεσαίας τάξης. Σε ένα σπίτι, χωρίς σημάδια ζωής και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Ο 38χρονος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία. Αν είχαμε μια επιχειρηματική-καπιταλιστική τάξη, η οποία θα ζούσε από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και την άντληση υπεραξίας, όπως γίνεται στον αναπτυγμένο καπιταλιστικό χώρο, αν είχαμε μια αστική τάξη, η οποία θα ευνοείτο από τον εκσυγχρονισμό, τότε θα καταλάβαινα να πεινάσουμε δηλαδή αλλά πέφτοντας από το μπαλκόνι.

Το υπέροχο ιδεώδες της πίστης στον θεό ή στον Λένιν απαιτούσε την απομάκρυνση των φθοροποιών στοιχείων από χρήση υπνωτικών χαπιών και αλκοόλ. «Ω, εσείς που είστε αδελφοί μου μπροστά στον κοινό εχθρό,» έλεγε ο μεγάλος σταλινικός ποιητής Πολ Ελυάρ δεδομένου ότι άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι κάνει τη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν μπορεί να είναι βάρος. Οι ιεροεξεταστές του μεσαίωνα, εμφορούμενοι από «αίσθημα ελεημοσύνης» προς τον κατηγορούμενο είχαν την πεποίθηση ότι, με το να τον ανακρίνουν, εργάζονταν για τη σωτηρία του.

Οι αερολογίες που ακούγονται και συγχέουν την αναγκαία ανάπτυξη, με το μοίρασμα πόρων για κατανάλωση, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παρατείνουν την αγωνία ενός συστήματος πολιτικού και παραγωγικού που εξεμέτρησε τα προς το ζην και αφού λούστηκε με εύφλεκτο υγρό αυτοπυρπολήθηκε. Οι ημέτεροι «επαναστάτες» ξεχνούν αμέσως τον αγώνα και κάνουν πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια τις λεπτομέρειες της «αστυνομικής βίας». Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του ο γιος της, μόλις βρήκε τη μητέρα του απανθρακωμένη, πήρε την απόφαση να πάει στον στάβλο και να πάει να κρεμαστεί.

Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια η Αριστερά έβρισκε κι έκανε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στο λιμάνι. Το ευτύχημα είναι ότι αυτή η ιδιότυπη ασυλία της Αριστεράς τελείωσε. Ετσι το ασθενοφόρο μετέφερε το άψυχο σώμα του 38χρονου στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου. Πηδώντας από τη γέφυρα της Χαλκίδας το μόνο που θεωρείται «αμάρτημα» είναι ο αντικομμουνισμός. Το πρόβλημα δεν είναι η παλαβή αριστερά. Κάθε κοινωνία και κάθε χώρα έφτασε στο σημείο να αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα. Το πρόβλημα είναι ότι η αριστερή παραφροσύνη έχει εμποτίσει όχι μόνο τη σκέψη των νέων (τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν) αλλά και λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του -γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε δάνεια που είχε πάρει.

Εάν νικήσουμε, υπάρχει η ελπίδα να ζήσουμε αυτό που είδαμε την τελευταία δεκαετία ως preview ευρωπαϊσμού σε κανονικές συνθήκες ανάπτυξης, τυλίγοντας ένα καλώδιο στον λαιμό. Το πρόβλημα είναι οι ηγεσίες αυτής της κοινωνίας που τρέχουν να προσκυνήσουν κάθε εκδήλωση της αριστερής παραφροσύνης. Σταματήστε να σκέφτεστε και πράξτε αγκαλιά με τα δυο ανήλικα παιδιά για πολλά χρόνια βιομηχανία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτύπησε με μαχαίρι πολύ μεγάλα ποσά στον λαιμό δεν εξηγούσε στο κεφάλι του μια σακούλα.

Μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν. Για ένα μικρό δάνειο την ώρα που αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά να διακινείται ελεύθερα. Μόνο η επαναστατική σκέψη κοιμόταν και στη συνέχεια κρεμάστηκε με καλώδιο οικιακής συσκευής. Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης καθισμένος στη λεκάνη μιας τουαλέτας. Διαχειρίστηκε με φρόνηση το τραύμα εκείνης της ήττας και πρέπει να έγινε σοφότερος, συναισθηματικά πλουσιότερος. Μια ουλή κάνει πάντα πιο συμπαθή και οικεία τα προικισμένα άτομα ενώ στραγγάλισε την 35χρονη σύζυγό του. Προηγουμένως είχε αποπειραθεί να πνίξει τα δύο παιδιά του. Όχι. Τώρα είναι η ώρα. Ή τώρα ή ποτέ.

6 σχόλια:

 1. «Είναι φυσικό για ανθρώπους που υποφέρουν από τα λάθη τους να κατηγορούν τους άλλους», δήλωσε ο Σόιμπλε
  το λάθος αυτών που πηδάνε απο μπαλκόνια είναι ότι δεν σας κάθισαν σε ηλεκτρική αντί για αναπηρική καρεκλα ακόμα.
  Μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα ίδια και με ανατριχιαστικά ωμότερο τρόπο τα έλεγαν και οι Κουκουμπεγλάκηδες όλη μέρα στην τιβι και δεν κουνήθηκε φύλλο...

   Τελικά πρέπει να μας ψεκάζουν.

   maestro

   Διαγραφή
 2. Διευκρίνιση: Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά σκόρπια παραθέματα των Σ. Θεοδωράκη, Π. Μανδραβέλλη, Σ. Τριανταφύλλου, Γ. Σιακαντάρη, Ε. Βενιζέλου, Μ. Ανδρουλάκη και C. Alexakou, μαζί με συρραμένα κομμάτια από ρεπορτάζ οικονομικά συνδεόμενων αυτοκτονιών της περιόδου 2009-2012.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης καθισμένος στη λεκάνη μιας τουαλέτας.»

  Είναι η μόνη σωστή πρόταση σε όλο το κείμενο. Ενδεικτική για το περιεχόμενο των κειμένων, των εν λόγω επώνυμων συντακτών, που χρησιμοποιήθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. θαυμάσιο και εμπνευσμένο κείμενο
  έχει πάρει το μάτι μου κάτι παρόμοιο
  ίσως μια ή δυο φορές

  την πρώτη φορά που το διάβασα σκέφτηκα αμέσως ότι είναι εξαιρετικό για θεατρικό μονόλογο

  μόνο αφήγηση και γιγαντοοθόνη να προβάλλει βουβά τις εικόνες

  το κοινό θα πάθει σοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή