Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #141


Αυτό με λυπεί μεν κάπως γιατί δείχνει ότι το πνευματικό μου επίπεδο βρίσκεται σε παρακμή, αλλά με ευαρεστεί περισσότερο, γιατί δείχνει ότι ο γενικός δείκτης ευφυίας της μορφωμένης κοινωνίας χτυπάει ταβάνι. Και ως κομμουνιστής, είμαι πρόθυμος, για λόγους αρχής, να βάζω το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό.

10 σχόλια:

 1. Τι δεν καταλαβαίνεις; Όλα τα λεφτά στο κεφάλαιο... Ο τρίτος μονόδρομος: «trickle-down theory θεωρία περί ευρύτερης ωφέλειας από τις φορολογικές ελαφρύνσεις των πλουσίων»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω, είναι πολλά που δεν καταλαβαίνω...ίσως να γράψω κάτι για τις απορίες μου.

   Διαγραφή
 2. Μήπως να έβαζες και λινκ σε εκείνο το παλιό σου ποστ για τις επιλογές των εκδόσεως Πόλις; Για να έχουμη μια πιο γεμάτη εικόνα ρε παιδί μου το πως δημιουργούνται οι δημόσιοι διανοούμενοι/Μανδραβέληδες 2.0 στην Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βέβαια, είναι και το ΙΣΤΑΜΕ (http://www.istame-apapandreou.gr) που έχει τις απαιτήσεις του κι αυτό...τι να πρωτοεξυπηρετήσει κανείς σήμερα...

   Διαγραφή
  2. Το καλύτερο όλων βέβαια είναι ότι ο άνθρωπος έκανε και...κριτική στον Μπαντιού, έτσι;
   "Ο Μπαντιού αθωώνει τον κομμουνισμό ως ιστορία" http://www.tanea.gr/vivliodromio/?aid=4554536

   Διαγραφή
  3. Τι κακιά κουφάλα είμαι, δεν ξεχνάω ποτέ...

   Διαγραφή
  4. Προσπάθησε να το χωνέψεις αυτό που θα δεις, σε παρακαλώ Αντώνη. Η Σκέψη εκδιπλώνεται, καταπλήσσει, εξηγεί. Η Σκέψη δεν δειλιάζει, η Σκέψη εντοπίζει.

   http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82#.T3yl6pI0cYs.facebook

   Ηρεμιστικά και καφέ, για μας που διαβάζουμε

   Διαγραφή
 3. που το τσίμπησες πάλι αυτό;
  το κείμενο είναι ασύντακτο και στερείται κάθε νοήματος και σκοπού-πλην της χαύνωσης. Αξίζει να παρατηρήσεις πως φορτίζει αρνητικότατα έννοιες του τύπου αυτοαπασχολούμενος, μεσαία τάξη, μικροιδιοκτήτες, μικρομάγαζα κλπ που μέχρι σήμερα ακόμη και τα κυρίαρχα μέσα αντίκρυζαν με συμπάθεια.
  το παρήγορο είναι πως δε παίζει να το διαβάσει και κανας άλλος: έχω πολύ καιρό να πετύχω τέτοια "free press" σε σταθμούς, καφενεία κλπ και ακόμη περισσότερο να δω κάποιον να τα διαβάζει..
  cia 239

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα αφήσω να το πάρει το ποτάμι κι αυτό μαζί με όλα τα άλλα μέσα κατασπατάλησης χαρτιού στη Lifo, ή όχι, επειδή ο συγκεκριμένος έχει το ενδιαφέρον της συνεργασίας του με ΝΕΑ/ΙΣΤΑΜΕ/Εκδόσεις Πόλις.

   Στην ηλεκτρονική Death-O, πάντως, τα σχόλια εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν για το κάθε ασυνάρτητο μανιφέστο του καπουτσίνο, οπότε πάλι καλά που οι έντυπες μορφές έχουν επιτέλους αρχίσει να εξασθενούν σε αναγνωσιμότητα...

   Διαγραφή