Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Win-Win, ή πώς να βγαίνεις πάντα από πάνω όταν μιλάς για το ΚΚΕ

Αθάνατες, άτρωτες, κλασικές μέθοδοι "κριτικής" που δεν χάνουν ποτέ. Τα δέκα καλύτερα:

1α. Το ΚΚΕ είναι καθεστωτικό/ρεφορμιστικό/αντεπαναστατικό κόμμα. Φράση-κλειδί: "Άντε ρε, με το κόμμα του κεφαλαίου να πούμε, δήθεν "λαϊκή εξουσία!"
1β. Το ΚΚΕ είναι επικίνδυνο για την αστική δημοκρατία/δικτατορικό/σταλινικό κόμμα. Φράση-κλειδί: "Αυτοί ρε είναι ψυχωτικοί! Αν πάρουν την εξουσία θα γεμίσουν την Ελλάδα Γκούλαγκ!"

2α. Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπεί την εργατική τάξη. Φράση-κλειδί: "Σιγά τώρα μην νοιάζονται αυτοί για τους εργάτες. Είδαμε τι κάνανε και στον 902!"
2β. Το ΚΚΕ εκπροσωπεί υπερβολικά στενά την εργατική τάξη. Φράση-κλειδί: "Εδώ έχουν μείνει πέντε εργοστάσια σ' όλη την Ελλάδα και αυτοί εκεί, εργατική τάξη και εργατική τάξη! Φραξιονιστές, έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία ιστορικά να κάνουν ένα λαϊκό μέτωπο και δεν κουνάνε ρούπι!"

3α. Το ΚΚΕ είναι υπερβολικά συγκεντρωτικό/εσωστρεφές/μυστικοπαθές. Φράση-κλειδί: "Ποιοι; Αυτοί οι μασώνοι; Μια ζωή συνομωτισμός και αδιαφάνεια! Άντε με το μαντρί!"
3β. Το ΚΚΕ είναι ένα μπουρδέλο όπου ο κάθε φούφουτος έχει εξπέρ γνώσεις για την εσωκομματική λειτουργία και για τα πιο εφτασφράγιστα μυστικά. Φράση-κλειδί: "Να σου πω εγώ που τα ξέρω από μέσα. Ξέρεις τι έλεγε προχτές η Αλέκα στο Μαϊλη στο τηλέφωνο, που τον πήρε μετά που τηγάνισε πατάτες που ψώνισε απ' το σούπερμαρκετ η υποκρίτρια;"

4α. Όταν το ΚΚΕ αντιδρά για μια φήμη είναι παθολογικά καχύποπτο, εγκλωβισμένο στην ψυχολογία του κυνηγημένου που το καθιστά τον πραγματικό διώκτη. Φράση-κλειδί: "Τους είδες; Αμέσως να βγάλουν τον άνθρωπο που είπε την αλήθεια τρελό! Μια ζωή σταλίνες αυτοί οι άνθρωποι!"
4β. Όταν το ΚΚΕ δεν αντιδρά για μια φήμη είναι επειδή κρύβεται λόγω ενοχής. Φράση- κλειδί: "Και γιατί παρακαλώ δεν απάντησαν σε όσα τους καταλόγισε ο Φίτσουλας Φιτσόπουλος στο έγκριτο άρθρο του; Κλάσανε μέντες μήπως;"

5α. Όταν το ΚΚΕ διατυπώνει τις επιφυλάξεις του για την αξιοπιστία των ανώνυμων ηλεκτρονικών πηγών είναι παρανοϊκό και πάσχει από μανία καταδίωξης. Φράση-κλειδί: "Τους βλέπεις; Φοβούνται τον διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση των απόψεων!"
5β. Όταν ανώνυμες ηλεκτρονικές πηγές καταγγέλουν το ΚΚΕ, βοηθούν να αποδειχθεί ότι είναι παρανοϊκό και πάσχει από μανία καταδίωξης. Φράση-κλειδί: "Τα βλέπεις; Στα λεγα εγώ! Φοβούνται και τη σκιά τους εκεί μέσα, το λέει και ο έντιμος αυτός άνθρωπος!"

6α. Οι θέσεις του ΚΚΕ εκφράζουν πάντοτε αδιαφανείς μηχανισμούς και συμφέροντα. Φράση-κλειδί: "Καλά, τι θα λεγε για την πατάτα ο Περισσός; Αφού τα παίρνουν απ' το Μανώλη το μανάβη, γνωστό αυτό!"
6β. Οι θέσεις των άλλων εναντίον των θέσεων του ΚΚΕ είναι πάντα υποδείγματα έντιμων προθέσεων και διαφάνειας. Φράση-κλειδί: "Τι θα πει γιατί τα λέει αυτά η εφημερίδα του Λαμπράκη; Τι σχέση έχει ποιος τα λέει κύριε; Είναι αλήθεια ή δεν είναι; Όλος ο λαός τα ξέρει αυτά για το ΚΚΕ!"

7α. Όταν οι θέσεις του ΚΚΕ συμπέσουν σε κάτι με θέσεις της δεξιάς, είναι απόδειξη "σύγκλισης των άκρων." Φράση-κλειδί: "Καλά, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ μια ζωή διόσκουροι, το ίδιο κόμμα σε δυο συσκευασίες."
7β. Όταν θέσεις εναντίον του ΚΚΕ είναι ταυτόσημες σε όλο το πολιτικό τόξο, απ' το ΛΑΟΣ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρόκειται για απόδειξη ομόφωνης καταδίκης του πολιτικά απαράδεκτου χαρακτήρα των θέσεων του βαλλόμενου. Φράση-κλειδί: "Όλος ο κόσμος σας κράζει ρε κομπλεξικοί μ' αυτή την ανακοίνωση που βγάλατε κι εσείς κάνετε πως δεν τρέχει τίποτα."

8α. Το σωστό ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι ανοιχτό στους εκτός ΚΚΕ κομμουνιστές. Φράση-κλειδί: "Άντε μωρέ τώρα, έχουν κάνει το κόμμα κλειστό κλαμπ, εκεί που θα μπορούσαν να έχουν 45% του λαού μαζί τους!"
8β. Αυτό που ορίζει τον εκτός ΚΚΕ κομμουνιστή είναι η επιθυμία να διαλυθεί το ΚΚΕ. Φράση-κλειδί: "Και βέβαια είμαι κομμουνιστής! Αλλά πώς να δει άσπρη μέρα ο κομμουνισμός στην Ελλάδα μ' ένα τέτοιο πουλημένο και καθεστωτικό κόμμα;"

9α. Στα υπόλοιπα κόμματα, η διαφαινόμενη ασυμφωνία βάσης και ηγεσίας για οποιοδήποτε ζήτημα είναι απόδειξη εσωκομματικής δημοκρατίας και ελευθερίας της άποψης. Φράση-κλειδί: "Και ποιος σου είπε εσένα ότι το άρθρο του Χ με εκφράζει εμένα; Τι είμαστε εμείς; Μαντρί σαν το ΚΚΕ;"
9β. Στο ΚΚΕ, η διαφαινόμενη ασυμφωνία βάσης και ηγεσίας για οποιοδήποτε ζήτημα είναι απόδειξη του ψευδεπίγραφου χαρακτήρα της δεύτερης. Φράση-κλειδί: "Αντε ρε, που έχετε γεμίσει το κόμμα λαθρεπιβάτες! Τι σχέση έχουν ρε αυτοί με το αυθεντικό ΚΚΕ;"

10α. Το πρόβλημα στο ΚΚΕ είναι ότι είναι φετιχιστικά προσκολημμένο στο κομματικό παρελθόν. Φράση-κλειδί: "Καλά, μιλάμε τώρα για κόμμα που νοσταλγεί το 1917 εν έτει 2012, έτσι; Οι άνθρωποι είναι εντελώς αραχνιασμένοι στον εγκέφαλο!"
10β. Το πρόβλημα στο ΚΚΕ είναι ότι δεν είναι αρκετά φετιχιστικά προσκολλημένο στο κομματικό παρελθόν. Φράση-κλειδί: "Καλά, τώρα είναι Κομμουνιστικό Κόμμα αυτό; Πού είναι ρε η αναβίωση του ΕΑΜ; Που' ναι ρε ηγέτες σαν τον Άρη και τον Χαρίλαο σήμερα, το 'χετε εκφυλίσει το κόμμα, φτου σας!"

19 σχόλια:

 1. ξέχασες το all time classic:
  Όταν το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε μια ευρύτερη κίνηση, το κάνει για να την διασπάσει, όταν συμμετέχει, το κάνει για να την καπελώσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φτου! Και το είχα κατά νου να το γράψω...

   Διαγραφή
  2. Και πότε είναι η τελευταία φορά που συμμετείχε σε μια τέτοια?

   Διαγραφή
  3. @Υ:
   Στις 20 Οκτώβρη στο σύνταγμα, που όχι μόνο καπέλωσε αλλά κατέστειλε κιόλας! Όλο τα ίδια θα λέμε;

   Διαγραφή
 2. Το καλύτερο είναι ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω αποτελούν ψωμοτύρι στο στόμα αυτών που είτε δεν ψήφισαν ποτέ ΚΚΕ είτε διάκεινται αρνητικά απέναντί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πχ. δηλαδή αυτοί που κόπτονται για την έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας ή για την παραβίαση δήθεν του καταστατικού εις βάρος των μελών ή για το ότι χάνει το ΚΚΕ την μεγάλη ευκαιρία να γίνει κυβέρνηση με το να απομονώνεται και καλά ή το ότι το ΚΚΕ είναι δήθεν ένα κλειστό κλαμπ, είναι αυτοί που θα προτιμύσαν να τους βγάλουν τα δόντια ένα ένα από το να ψηφίσουν ΚΚΕ.

   Διαγραφή
 3. Αντώνη αν γκρινιάζετε εσείς για την κριτική, εμείς που είμαστε ΠΑΣΟΚ τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μερικές φορές ο ιδανικότερος τρόπος για αποκρύψεις την αλήθεια,είναι το να την τοποθετήσεις σε δημόσια θέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Anonymous: Αυτό που έγραψες μού θύμισε αυτό:

  Ο περίφημος χάκερ «Σαμπού» των «Ανώνυμων» αποδείχθηκε πράκτορας του FBI.

  Ακόμη και τη στιγμή που ωθούσε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter να εξεγερθούν χτυπώντας την κυβέρνηση και τις Αρχές, ο πλέον καταζητούμενος χάκερ στον κόσμο ήταν πράκτορας του FBI.

  Το 28χρονο Νεοϋορκέζο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ κατονόμασε η εισαγγελία ως τον «Σαμπού», τον ηγέτη της κολεκτίβας LulzSec, επίφοβη «φράξια» των Ανωνύμων. Οι Lulzsec ήταν αυτοί που εισέβαλαν στα δίκτυα υπολογιστών της εταιρίας Sony, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ατλάντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς και σε αυτή του Fox.

  Παρά την αρχική έκπληξη στις τάξεις των χάκερς, που θεωρούσαν τον Σαμπού ιδιαίτερα ικανό στην απόκρυψη, τα πρώτα στοιχεία της δικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο Σαμπού συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011. «Όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον Σαμπού θα νιώθουν πανικό αυτή τη στιγμή. Πολλοί σκληροί δίσκοι σβήνονται τώρα», λέει η Τζένιφερ Εμικ, πρώην μέλος των Ανώνυμων, που διαφοροποίησε τη θέση της όταν η οργάνωση άρχισε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

  Ο Μονσεγκούρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε και εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Επέδειξε σπάνιο συνδυασμό ταλέντου στο χάκινγκ και πολιτικής ευαισθησίας, ενώ σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist, ο Σαμπού αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε την πρώτη του διαδικτυακή επίθεση πριν μία δεκαετία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στο νησί Βιέκες του Πουέρτο Ρίκο.

  Τον Ιούνιο, ο Μονσεγκούρ συνελήφθη για απάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, ύστερα από καταγγελία του Facebook. Μετά τη σύλληψή του συμφώνησε να συνεργασθεί με τις Αρχές, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση της εισαγγελίας ότι η ποινή του θα μειωθεί ανάλογα.

  http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_07/03/2012_431683

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Α, ξέχασα και:
  -Οταν το ΚΚΕ (ή το ΠΑΜΕ- διαλιιέχτε), οδηγεί τις διαδηλώσεις του στο πάνω μέρος του συντάγματος "είναι καπελωτικό-κατασταλτικό" (ξαναδιαλιιιεχτε)
  -Οταν τις οδηγεί στο κάτω μέρος του συντάγματος, "κάνει πλάτες στην κυβέρνηση και δρα εκτωνοτικά".
  -Οταν δεν πάει καθόλου στο σύνταγμα, "το βάζει στα πόδια".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ΚΚΕ πάντα φταίει.
  Κι αν για κάτι δεν φταίει, φταίει γιατί δεν φρόντησε να φταίει!
  λαθραναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. AAΔM ή σοσιαλισμός χωρίς (ανιστόρητα;) ενδιάμεσα στάδια;
  Ελπίζω να είναι κατανοητό το ερώτημα.
  Όποιος θέλει ας βάλει τον επιθετικό προσδιορισμό αν είναι εσωτερικό ή εξωτερικό ερώτημα.
  Λίγη σημασία θα έχει γιατί η κάθε απάντηση θα είναι lose lose situation για να είμαι και εντός θέματος της ανάρτησης.

  @Πάνω Ρόδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σεχτάρ ο Τρομερός14 Μαρτίου 2012 - 2:41 μ.μ.

  Αντώνη, ένα βασικό νομίζω λείπει:
  "Το ΚΚΕ είναι εχθρικό προς ο,τι δεν ελέγχει".
  Δύσκολο να βγεί δεκάλογος. Μάλλον για εικασάλογο πάμε.
  Ας πούμε:
  "Εικοσι-τόσες θέσεις για μια αριστερή κριτική στο νεοσταλινικό ΚΚΕ".
  Τι λές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, αλλά προϋπόθεση για συμπερίληψη στη λίστα είναι να είναι εξίσου "κοινή λογική" όχι απλώς μια πρόταση (το ΚΚΕ φταίει για το Χ) αλλά ταυτόχρονα ΚΑΙ η αντίθετή της (το ΚΚΕ φταίει για το αντίθετο του Χ).

   Διαγραφή
 10. Προτάσεις:
  1)
  -"To KKE είναι εχθρικό σε ό,τι δεν ελέγχει"
  -"Ο,τι ελέγχει το αποστεώνει, γιατί είναι γραφιοκρατικό"
  2)
  -"Η πρόταση για λαϊκή εξουσία είνει ρεφορμιστική, γιατί δεν μιλάει για κομμουνισμό"
  -"Η πρόταση για λαϊκή εξουσία είνει αριστερίστικη, γιατί δεν βλέπει ενδιάμεσους στόχους"
  3)
  -"Το ΚΚΕ αποκετέστησε Στάλιν-Ζαχαριάδη, άρα είναι σταλινικό"
  -"μιλάει όμως για ελληνικό ιμπεριαλισμό, άρα είναι τροτσκιστικό"
  4)
  -"Οταν το ΚΚΕ έχει μία σταθερή θέση είναι δογματικό"
  -"Οταν την αλλάζει, κάνει κωλοτούμπες"
  5)
  -"Οταν συμμετέχει σε αστικές κυβερνήσεις είναι προδοτικό"
  -"Οταν δεν συμμετέχει, στρώνει τον δρόμο στην ...δεξιά! (...το μνημόνιο, ΔΝΤ, ό,τι θέλετε βάζετε)"
  ελπίζω να βοήθησα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ξεχασα ένα πολύ βασικό!
  -Φταίει γιατί έδωσε τα όπλα το '45 στη Βάρκιζα
  -Φταίει που τα ξαναπήρε το '46 στον Γράμμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το 4, το 5 και η Βάρκιζα δικαιούνταν θέσεις στο τοπ τεν, οπωσδήποτε μπαίνουν όλα στο τοπ τουέντι.:-)

   Διαγραφή
 12. ρε σεις ξεχάσατε ότι το ΚΚΕ φταίει που έκανε αντίσταση και ανάγκασε τους εθνικόφρονες να ενταχθούν στα Ελληνικά ΕΣ ΕΣ ή αλλιώς Τάγματα Ασφαλείας... ξεχασιάρηδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή