Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #135

Τι ευγένεια σκέψης και χαρακτήρα να εξαίρεις, όλος λυρικότητα και βλέμμα ονειροπόλου, τον ανύπαρκτο κομμουνισμό αλλά να αποκηρύττεις μετά βδελυγμίας την μετάφρασή του σε οποιαδήποτε περίπτωση τόλμησε να υπάρξει!

Όταν σε λέω αντικομμουνιστή, όταν αποκαλύπτω το βίαιο υπόστρωμα των καλοπροαίρετων διακηρύξεων σου υπέρ της ανύψωσής μου στην τελειότητα της ανυπαρξίας, προσβάλλεσαι και πληγώνεσαι. Γιατί να μην καταλαβαίνω πόσο θα με αγαπούσες αν δεν υπήρχα; Και τι εγωισμός εκ μέρους μου που μού αρέσει να υπάρχω!

6 σχόλια:

 1. Με γρίφους μιλάς γέροντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον διασταλτική ερμηνεία του "γρίφου" έχεις. Και γέροντας είσαι και φαίνεσαι:-)

   Βάλε και κανα ψευδώνυμο τώρα.

   Διαγραφή
 2. Είναι η γνωστή φιλοσοφία που είχε καταγράψει παλαιότερα με διαφορετικό τρόπο η Α.Παπαρήγα: "Τους νεκρούς κομμουνιστές όλοι τους τιμούν -με τους ζωντανούς έχουν πρόβλημα".
  Ε, το ίδιο ακριβώς υσχίει και με τις ιδέες τους. Οσο είναι "νεκρές" (δεν εφαρμόζονται), είναι για όλους υπέροχες. Μόλις "ζωντανέψουν" αρχίζουν τα ζόρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαφέστατα αναφέρομαι έμμεσα σε αυτή τη διαπίστωση.

   Παρ' όλα αυτά, ήθελα να το πάω ένα βήμα πιο κει. Στην σύνδεση της βδελυγμίας για τον υπαρκτό με μια επιθυμία μόνιμης μη ύπαρξης του κομμουνισμού, δηλαδή αφάνισής του από την ιστορία.

   Αυτό πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό. Πως δηλαδή, το διακύβευμα της υπεράσπισης του υπαρκτού είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος του κομμουνισμού στην πολιτική ύπαρξη και όχι η "απολογία των καθεστώτων."

   Πρέπει να το δώσουμε στον κόσμο να το καταλάβει αυτό. Ότι όσο "υπαρκτός" σημαίνει "ποτέ ξανά", τόσο το δικαίωμα ενός εγχειρήματος, που απαραίτητα θα είναι διαφορετικό απ' το παλιότερο, όπως και παλιότερο ήταν διαφορετικό από αυτά του 19ου αιώνα, θα σκοτώνεται στη μήτρα.

   Διαγραφή
  2. Α και, δεν ξέρω αν το είπα, ΖΗΤΩ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ΔΟΞΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΚΟΥΒΑ!

   Διαγραφή
  3. γι αυτό 60+ χρόνια εμπάργκο για να γονατίσει και να μην υπάρχει ουτε ένα παράδειγμα επιτυχίας του υπαρκτού στον κόσμο

   Διαγραφή