Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #130

* "Το κενό δεν μπορεί να βρίσκεται σε αντίφαση με τον εαυτό του, γιατί δεν έχει κανένα περιεχόμενο, κι έτσι τίποτα που να μπορεί να χωριστεί σε κάτι και στο αντίθετό του. Αυτή είναι η αρχή της ΔΗΜΑΡ."

* "Έτσι, είναι λάθος η έκφραση 'η ΔΗΜΑΡ πέφτει σε αντιφάσεις.' Η σωστή διατύπωση είναι 'η αντίφαση έπεσε σε ΔΗΜΑΡ.' Αυτό σημαίνει: Η αντίφαση απονεκρώθηκε, πέρασε σε λήθαργο, έπαψε να είναι αντίφαση."

* "Δεν χρειάζεται δημοκρατικός συγκεντρωτισμός για να έχει ομοφωνία το κενό. Όλες οι γνώμες στο κόμμα μας είναι σαν διαφορετικοί αριθμοί που πολλαπλασιάζονται πάντα με το μηδέν. Όλες επιστρέφουν στην κοινή πηγή του μηδενός."

* "Τέσσερις είναι οι θέσεις των ιδεών, όσες και των στοιχείων: η θέση, η αντίθεση, η σύνθεση, η ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ είναι προς την σύνθεση ό,τι η αντίθεση προς τη θέση."

* "Ο συντομότερος δρόμος ανάμεσα σε δυο σημεία είναι η καμπύλη. Ο συντομότερος δρόμος ανάμεσα σε δυο καμπύλες είναι μια άλλη καμπύλη. Δεν υπάρχει ευθύς δρόμος, όλοι οι δρόμοι καμπυλώνουν."

Από το βιβλίο του Κινέζου Κου Βε Λι, Η πορεία μου στην οδό χωρίς οδό.

3 σχόλια:

 1. Χαχα, τι κορυφαίο κοκτέιλ είναι αυτό. Και όχι μόνο αυτό, τα τελευταία κοκτέιλ τα σπάνε πραγματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ισως θα επρεπε να ψαξεις λιγο και τις μη ευκλειδειες γεωμετριες:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η σωστή διατύπωση είναι 'η αντίφαση έπεσε σε ΔΗΜΑΡ.

  χαχαχα κλαιω
  την ειδηση που παραθετεις την εχω δει εδω και μερες και σκεφτομουν να γραψω κατι πανω σε αυτο, αλλα μου εβγαινε μονο χλευασμος και τα παρατησα. Καποια στιγμη θα καταφερω να γραψω κατι μη χλευαστικο, που θα μου παει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή