Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα όμορφα νεοκλασικά όμορφα καίγονται...

Εμπρησμός #1: "Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομεμακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορα Υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατομμύρια ευρώ" (Μνημόνιο, σελ. 3).
Εμπρησμός #2: "Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Ιούνιος 2012), περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων ενώ θα προσδιορισθούν επίσης οι χρηματικές παροχές προνοίας" (σελ. 4).
Εμπρησμός #3: "Η Κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με σκοπό την είσπραξη 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ μεσοπρόθεσμα" (σελ. 4).
Εμπρησμός #4: "Για την εξασφάλιση της επίτευξης των σκοπών του σχεδίου, η Κυβέρνηση θα μεταβιβάζει επί συνεχούς βάσεως περιουσιακά στοιχεία στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" (σελ. 4-5).
Εμπρησμός #5: "Η Κυβέρνηση ούτε θα προτείνει ούτε θα εφαρμόσει μέτρα τα οποία είναι δυνατόν να παραβιάσουν τους κανόνες της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων. Ούτε το Κράτος ούτε άλλα όργανα του δημοσίου θα συνάπτουν συμφωνητικά μετόχων με την πρόθεση της πραγματοποίησης ή την ίδια την πραγματοποίηση παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων ή την άσκηση επιρροής επί της διοίκησης ή του ελέγχου των εταιριών. Η Κυβέρνηση δεν θα προβεί ούτε θα εισαγάγει οποιαδήποτε ανώτατα όρια δικαιωμάτων ψήφου ή εξαγορών και δεν θα θεσπίσει οποιαδήποτε δυσανάλογα και μή δικαιολογούμενα δικαιώματα αρνησικυρίας (βέτο) ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή ειδικών δικαιωμάτων στις αποκρατιούμενες εταιρίες. Ουδέν περαιτέρω ειδικό δικαίωμα θα εισαχθεί κατά την διάρκεια της πορείας των μελλοντικών διαδικασιών αποκρατικοποίησης" (σελ. 5).
Εμπρησμός #6: "Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος των δημοσίων συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των έργων, των προμηθειών και των υπηρεσιών, με σκοπό α) την απλούστευση και β) τον εξορθολογισμό των διοικητικών δομών και διαδικασιών στις δημόσιες συμβάσεις, για την επίτευξη επιθυμητών αποτελεσμάτων όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα" (σελ. 11).
....
Εμπρησμός #39: "Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) α μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32% χωρίς περιοριστικούς όρους" (σελ. 24).
Εμπρησμός #40: "Αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων" (σελ. 24).


ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

13 σχόλια:

 1. Μισθοί, υγεία, παιδεία, δημόσια περιουσία...φέρτε μου κεριά να κλάψω τα νεοκλασικά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. άντε βρε του τσίλερ..μπράβο μας..η βουλή ποιος την έφτιαξε..για να ξέρουμε όταν την κάψουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματα αυτών που έφτιαξαν τη Βουλή ή κανενός άλλου από τα κτήρια που κάηκαν.

   Εάν κάποιος τα γνωρίζει, ας τα γράψει.

   Διαγραφή
 3. Κύριε Αργυρέ, θέλω να ελπίζω ότι αστειεύεστε όταν λέτε για τη Βουλή "...για να ξέρουμε όταν την κάψουμε". Βέβαια, το χιούμορ σας απέχει αρκετά από τα δικά μου πρότυπα, αλλά δεν το κάνω θέμα. Θέμα θα ήταν βέβαια αν αυτό που γράψατε, το εννοείτε στα σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Αντώνη,


  Νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο ποστ παίζει σε λάθος γήπεδο, όπου δεν επιτρέπεται να έχουμε δικούς μας φιλάθλους και, επιπλέον, σε λάθος παιχνίδι, στο οποίο δεν επιτρέπεται εμείς να φοράμε παπούτσια. Γιατί:

  1. Άλλο νεοκλασική οικονομία κι άλλο νεοκλασικό κτίριο.

  2. Η φωτιά, εκτός από τα κτίρια, έκαψε κι εμάς, με την απλόχερη βοήθεια των ΜΜΕ.

  3. Ούτε ψωμί ούτε νερό στα όργανα τού κράτους-παρακράτους και στις μαριονέτες που έχουν γίνει όργανα των οργάνων.


  Τα λέμε (αλλά πιο εύστοχα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άστοχο κι αστόχαστο για μένα είναι να τρώω τη φόλα της κάθε κυρίας Τρέμη και των αφεντικών της και να αφήνω το μνημόνιο και το περιεχόμενό του στην πάντα για να ασχοληθώ με τον...Τσίλερ.

   Απλά πράγματα.

   Διαγραφή
  2. Βλ. κι εδώ: http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_14.html

   Διαγραφή
 5. Περιμένω κ άρθρο από τη Σώτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Την είδα την βαρβαρότητα, την δείξανε στις ειδήσεις της νετ, ήταν μια καθώς πρέπει κυρία να κλαίει, κυριολεκτικά, να δακρύζει μπροστά από το Αττικόν και να μιλάει για τους βάνδαλους. Δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα που το καψαλίσανε, αλλά με αυτή την 'επέλαση των νεοβαρβάρων' που είδα να ξερνίεται περιμένω πως και πως να το ξανακάψουνε...έτσι για το γαμώτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είδαν φωτιές θυμήθηκαν το καλοκαίρι του '07 και είπαν να επαναλάβουν την πολιτισμένη διαμαρτυρία. Άτιμο πράμα η νοσταλγία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Τρέμη κάνει τη δουλειά της κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας. Θεωρώ ότι δε χρήζουν όλα τα "διλήμματα" απάντησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή