Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμοί κι εταίροι

O πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πείνας στην Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Είναι ανεύθυνο να προσπαθεί κανείς με τα λόγια να προκαλέσει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρει ο κ. Έρνστ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung.

Αν στον 19ο αιώνα ο Μαρξ μπορούσε να λέει ότι η πλειονότητα της ανθρωπότητας «δεν έχει τίποτα να χάσει εκτός από τις αλυσίδες της», σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίς αυτές τις αλυσίδες δεν θα έβρισκε τρόπο να επιβιώσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν οι αλυσίδες σπάνε (απεργία στα μέσα μεταφοράς, διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, καθυστέρηση στον ανεφοδιασμό με τρόφιμα), όλοι ζητούν αμέσως την επανασυγκόλληση.
Ουμπέρτο Γκαλιμπέρτι, "Ο νέος κομφορμισμός"

5 σχόλια:

 1. Από το κείμενο της δήλωσης:
  « Dann würden fast alle Griechenland-Anleihen in
  Drachme laufen und entwertet. Mit unkalkulierbaren Folgen für die Gläubiger
  »

  «[Σε περίπτωση εξόδου] όλα τα ομόλογα θα εκφραστούν σε δραχμές και θα υποτιμηθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πιστωτές!!!!!!!!!»

  «Φιλαράκι» τού Αλέξη δεν είναι; Δεν τα μεταφράζουν όλα στη Ναυτεμπ. Όταν στον Ριζοσπ. φωνάζουν ότι δεν έχουν τσίπα στο ΣΥΝ, κάτι ξέρουν.

  «Außerdem ist Griechenland Großimporteur von Lebensmitteln und Medikamenten. Wenn Importe von einem Tag auf den anderen nicht mehr in Euro bezahlt werden, dann drohen in Griechenland eine Hungersnot und eine Gesundheitskrise»

  Αυτό λέει ότι οι εγκατεστημένες πολυεθνικές στην Ελλάδα [εισαγωγείς] δεν θα'χουν συνάλλαγμα να πληρώσουν τα σάπια που εισάγουν. (πβ.βαρουφάκης) Επιτρέπονται οι βωμολοχίες σε αυτό το ιστολόγιο;

  Αλλά, τώρα, τι περιμένεις από το Die Linke; Ο κύριος πέρσι δήλωσε ότι η λύση στο ελληνικό «πρόβλημα» είναι η αύξηση τής παραγωγικότητας. Φοβού ντι λίνκε ουντ γερμανικές γαλέρες φερέντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σήμερα συνάντησα ένα σωρό σοβαρούς και μορφωμένους ανθρώπους που πίστευαν στα αλήθεια ότι χωρίς μνημόνιο 2 δεν θα είχαν τρόφιμα, πετρέλαιο και φάρμακα.

  Κάποιος λοιπόν (η αριστερά δηλαδή) θα πρέπει να τους πείσει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η αποκάλυψη του Ιωάννη και να έρθει η συντέλεια του κόσμου αν δεν υποκύψουμε στους εκβιασμούς των Γερμανών.

  Θέλει όμως πολλή προσπάθεια το πράγμα, διότι η συγκεκριμένη προπαγάνδα των ΙΚΜ φαίνεται ότι έχει πιάσει πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σιγουρα η δήλωση δεν είναι ανταξια μιας Λουξεμπουργκ ωστόσο σε μια χώρα που εκατομύρια προλεταριοι διαβάζουν tin Bild και βρίζουν τους Ελληνες και τους φορτώνουν τη δική τους μιζερια, αυτή η δήλωση υποδεικνύει μια στοιχειώδη στάση αλληλεγγύης(Δυστυχώσ ανθρωπιστικής όχι ταξικής). Το ΚΕΑ den είναι Κομιντερν. Σύμφωνοι. Ωστόσο Κομμονιστική και μαρξιστική πολιτική χωρίς Διεθνή δεν νοείται. Τελεία και παύλα. Αυτό το ξεχνούν πολλοι από τους συντρόφους της ορθοδοξίας και λιδορούν εμάς τους ρεφόρμες. ωστόσο εμείς το παλεύουμε κάπως να συντονιστούμε κατό κοινό να πούμε με τους συντρόφους έξω έστω και είναι χλιαρό και δεν επαρκεί. Το φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη ξανά. Εδώ αρχίζει να παίρνει δειλά σάρκα και οστα. ας μην το ντύσουμε όμωσ με τη γαλανόλευκη. Αν θεωρούμε ότι οι Γάλλοι ή Γερμανοί εργάτες δεν θα ξεσηκωθούν ποτέ ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο καλύτερα. Ελπίζω σύντομα να βρεθούμε προ εκπλήξεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι φίλε Ανώνυμε (Feb 14, 2012 02:01 AM).. είμεθα έθνος ανάδελφον..

  Σάρα Βάγγενκνεχτ για ελληνικό Πακέτο Διάσωσης 07.05.10
  http://www.youtube.com/watch?v=0yyv_Lie-vs

  Διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στη Γερμανία, στις 12 Ιουνίου
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=171133

  δικτύωση αλληλεγγύης απο οργανώσεις και συνδικάτα
  http://www.kapitalismuskrise.org/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Μεταναστόγατος

  Με κατασυγκινούν οι προσπάθειες οικοδόμησης δικτύων «αλληλεγγύης» από τους «αριστερούς» συνομιλητές του κεφαλαίου μέσω συνημερίδων, συνεσπερίδων, συνσεμιναρίων και κοκτέιλ πάρτις:

  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6696120

  «Το ερώτημα είναι αν θα πάμε σε μια ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με δημοκρατία ή θα πάμε σε μια επικίνδυνη αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Πρέπει να ετοιμαστεί τώρα (...) απ' όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, τις οικολογικές δυνάμεις, τις προοδευτικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το μνημονικό ΠΑΣΟΚ, ένα κοινό πρόγραμμα με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, την πρωτιά στις εκλογές και την διακυβέρνηση του τόπου. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όποιον κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί αυτό που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή δένει χειροπόδαρα τον τόπο και το λαό για πολλά χρόνια. [*] Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία». [Παπαδημούλης --- πρόσκειται στο ευρύτερο ΠΑΣΟΚ]

  Να δω ποτέ θα ξεστραβωθείτε...

  Τώρα από εκεί και πέρα τα πράγματα στη ζωή δεν γίνονται πάντα όπως τα διεκδικείς (πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι «συσχετισμοί» στην Κομισιόν, στη Συνέλευση τού Ευρώ, στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Μονοπωλίων και σε καθένα ξεχωριστά από τα 10.000 εργοδοτικά ευρωλόμπις). [Τσίπρας, γνωστός και ως Ιζνογκούντ ΙΙΙ, φιλοδοξεί να αποκτήσει την πολιτική δεξιότητα και ρητορική δεινότητα τού ΓΑΠ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή