Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Καντ

"Για μένα είναι και νόμιμο και ηθικό να προχωρήσει η ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι ηθικό να παντρεύεται έναν Έλληνα επιχειρηματία, μια πολιτικός."

Η "ελληνική επιχειρηματικότητα" λοιπόν "προχωρά" δια της γάμου κοινωνίας με "πολιτικούς". Και αυτό είναι όχι εμπειρική διαπίστωση αλλά καντιανό κατηγορικό πρόσταγμα. Έτσι πρέπει να προχωρά (και να διεσδύει;) "η ελληνική επιχειρηματικότητα". Ερχόμενη εις σάρκαν μίαν με την πολιτική. Είναι "νόμιμο και ηθικό." Enrichissez vous! 

Και βεβαίως είναι νόμιμο αυτό στην δημοκρατία. Λέγεται ελευθερία στην επιλογή μνηστήρος.

Και βεβαίως είναι ηθικό. Λέγεται αγάπη της πολιτικής για την επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Γάμος και χρήμα. Cupid και cupiditas. Πολιτική και επιχειρήσεις. Ηθικό και νόμιμο. Guizot sans guillotine. Φλογερός φιλευρωπαϊσμός ("Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Ν.Υόρκη;") [Αυτή δεν παντρεύτηκε άντρα. Τον Μπάιρον απ' την ανάποδη παντρεύτηκε. Ο άνθρωπος τα λεφτά που 'βγαλε στη Νέα Υόρκη 30 χρόνια ταρίφας τα 'φερε στην Ευρώπη --που νοητικά περιλαμβάνει την Ελλάδα, έτσι;-- να μην τα τρώει η ξενιτιά, και βρήκε το μπελά του]. 

Όλα καλά, όλα ανθηρά. Να είχε και ο Μάνεσης την ησυχία του ο άνθρωπος σήμερα, μ' αυτόν τον τάταρο το Σιφωνιό, θα ζούσαμε σε μια ευνομούμενη χώρα. Μα καλά, το αριστερό διαδίκτυο τι κάνει; Τόσα γκρουπούσκουλα γιατί κωλυσιεργούν; Οι ανώνυμοι σχολιαστές έχουν ρεπό; Γιατί δεν κινητοποιoύνται να βάλουν ένα τέλος στον παραλογισμό, να προστατεύσουν το νόμιμο και ηθικό ως οικουμενική αρχή της δημοκρατίας μας; Ένα άρθρο να κατακευρανώνει τους ψευδοεπαναστάτας, κάτι!

Τόσα καντς σ' αυτή τη χώρα, έναν Καντ ρε παιδιά!

4 σχόλια:

 1. Άντε, να γελάσουμε και λίγο:

  "Γιατί μόνο στην Ευρώπη είναι δυνατό να ζήσουν οι Έλληνες, να μεγαλουργήσουν στις πόλεις που έζησαν ο Ντάντε, ο Μαρξ, ο Ρουσώ, ο Καντ, ο Χέγκελ, ο Δαρβίνος, ο Προυστ, ο Κάφκα, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Θεοδωράκης κ.α. Μόνον εδώ μπορούμε να είμαστε και να υπάρξουμε ως Ευρωπαίοι, να ζήσουμε και να πεθάνουμε ως Ευρωπαίοι. Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα αποφασιστικά στην διαμόρφωση της στρατηγικής αυτής. Οι αντιλήψεις επεκράτησαν στην ενιαία αριστερά, εκτός ΚΚΕ, αλλά μαράθηκαν στο εσωτερικό των δυνάμεων του ΣΥΝ εξαιτίας της κυριαρχίας αντιλήψεων των εκ του ΚΚΕ ενταγμένων στο κόμμα αυτό."
  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-alitheia-tis-aristeras-toy-aimilioy-zaxarea

  Κατουρήθηκα στα γέλια...σκέφτηκα και διαφήμιση:

  Σποτ 1: "Ευρώ ή δραχμή; Ο Χέγκελ θα ήθελε το ευρώ. Ο Λαφαζάνης θέλει τη δραχμή. Πού πα ρε Λαφαζάνη; Ψήφισε Χέγκελ. Ψήφισε Δημοκρατική Αριστερά."

  Σποτ 2: "...Και σύντομα, μηχανικά, με πνεύμα απογοητευμένο από μια βαρετή μέρα και με την προοπτική μιας καταθλιπτικής επόμενης, έφερα μπροστά στα κουρασμένα μάτια μου ένα εικοσάευρο. Δεν είχα προλάβει να χαθώ στο απέραντο γαλάζιο και στα πανέμορφα γοτθικά βιτρό του που το στολίζουν και ένιωσα μια ανατριχίλα. Σταμάτησα, προσηλωμένος στο εκπληκτικό πράγμα που μού συνέβαινε. Μια εξαίσια απόλαυση είχε πλημμυρίσει τις αισθήσεις μου, κάτι το απομονωμένο, απόμακρο, χωρίς ένδειξη της καταγωγής του. Ήταν ο μύσταξ του Φώτη Κουβέλη."

  Ο Μαρσέλ Προυστ αναπολούσε το χαμένο εικοσάευρο. Εσύ θα πας με τη δραχμή; Ψήφισε Προυστ. Ψήφισε ΔΗΜΑΡ!

  Σποτ 3: "Καθώς ο Μπατίριος Μπατιρίδης ξύπνησε ένα πρωί από ανήσυχα όνειρα βρήκε τα λιγοστά λεφτά στις τσέπες του μεταμορφωμένα σε δραχμές."

  Ούτε ο Κάφκα θα άντεχε τέτοιο εφιάλτη. Ψήφισε ΔΗΜΑΡ!

  Σποτ 4: [Θεοδωράκης] "Εβραίοι! Εβραίοι! Παντού Εβραίοι! Παλιοεβραίοι!"
  Και ο Θεοδωράκης είναι γνήσιος Ευρωπαίος. Μείνε κι εσύ γνήσιος Ευρωπαίος. Ψήφισε ΔΗΜΑΡ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γελᾷ δ' ὁ μωρός, ΚΑΝ Τι μὴ γέλοιον ᾖ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή