Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΔΣ Χαλυβουργών, 17/2/2012

Σημ: Η ανακοίνωση εκδόθηκε χθες, κατά πάσα πιθανότητα πριν το γεγονός της επίσκεψης ΧΑ στο εργοστάσιο. Δημοσιεύτηκε σήμερα, στην πρώτη έκδοση του Ριζοσπάστη.

Συνάδελφοι χαλυβουργοί,

Στην τελευταία Γ. Συνέλευση αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία να συνεχίσουμε τον ηρωικό μας αγώνα που ξεκίνησε στις 31 Οκτώβρη του 2011.

Αποφασίσαμε:

Να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στην τρομοκρατία του ΜΑΝΕΣΗ και στα μέτρα που θέλει να επιβάλει ο ίδιος και η κυβέρνηση που τον υπηρετεί.

Να μην προδώσουμε την τάξη μας που μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα με την τεράστια αλληλεγγύη, ηθική, οικονομική, υλική και η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα.

Να συνεχίσουμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πίστη, τώρα που τα μέτρα γενικεύονται για όλη την εργατική τάξη, τώρα που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να γίνει πράξη το επόμενο διάστημα το μήνυμα που στείλαμε σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.

Γιατί εμείς που δουλεύουμε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο, που με το αίμα μας και τον ιδρώτα μας δένουμε το ατσάλι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ.

Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τώρα που είναι στριμωγμένος έβαλε τα τσιράκια του και προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα μας, να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους απεργούς χαλυβουργούς, να συκοφαντήσει το ΔΣ του Σωματείου μας που μέχρι σήμερα με ενότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα καθοδηγεί τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Δεν διστάζει ακόμα - ακόμα να εκμεταλλεύεται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές μας. Δυστυχώς όμως για τον ΜΑΝΕΣΗ δεν τα καταφέρει όλα αυτά.

Γι' αυτό στη συνέχεια με διάφορα ψέματα, σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο το κρατάνε και κρυφό, μάζεψαν ορισμένα ονόματα συναδέλφων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε. Υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι ακούγεται το όνομά τους σε αυτή τη λίστα, χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι δηλώνουν ότι ψήφισαν να σταματήσει η απεργία, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα και συνεχίζουν να είναι απεργοί, αυτό είναι το σωστό. Να μη δεχτεί κανείς να χρησιμοποιηθεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός του ΜΑΝΕΣΗ.

Συνάδελφοι χαλυβουργοί,

Ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τα τσιράκια του ένα στόχο έχουν: να μας διασπάσουν, να μας συκοφαντήσουν, να μας λυγίσουν και να γονατίσουμε. Μην τους δίνετε σημασία, απομονώστε τους, γυρίστε τους την πλάτη, μην πιστεύετε στις υποσχέσεις και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν. Αυτά μόνο τον ΜΑΝΕΣΗ εξυπηρετούν, τον χαλυβουργό τον θέλουν να δουλεύει με 400 ευρώ.

Εμείς οι χαλυβουργοί πήραμε την απόφαση που μας ταιριάζει. Να μη γονατίσουμε, να μη σκύψουμε το κεφάλι στις απαιτήσεις του ΜΑΝΕΣΗ και της κυβέρνησής του. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλα αυτά τα δικαιώματα που πάνε να μας καταργήσουν.

110 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι, ατσαλωμένοι από την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου