Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #127

Όποτε τύχει να δω λίγη ελληνική τηλεόραση αισθάνομαι μεγάλες ενοχές για την κριτική που ασκώ στο επίπεδο σκέψης ατόμων και συλλογικοτήτων στην Ελλάδα. Μισή ώρα παρακολούθησης του Αντένα τη μέρα θα μετέτρεπε τον Μαρξ τον ίδιο σε Αντώνη Κανάκη. Δεδομένου του ανεξέλεγκτου κρετινισμού που εξαπολύεται υπό τη μορφή της "κριτικής του συστήματος",  της συντεταγμένης προσπάθειας να εγκλωβιστεί το μυαλό του μέσου ανθρώπου στην αιώνια εφηβεία, νιώθω πως αδίκησα τον κόσμο όταν έσκαγα στα γέλια που ψήφιζε να καταργηθεί το χρήμα σε "λαϊκές συνελεύσεις."

Το να μην βλέπεις τηλεόραση για χρόνια σε κάνει να φαίνεσαι αφύσικα κακός στους υπόλοιπους ανθρώπους σήμερα.

10 σχόλια:

 1. Επ' αφορμή μισάωρου παρακολούθησης του "Ράδιο Αρβύλα" χθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπου ο επιχειρηματίας που έκραζε το ΚΚΕ γιατί δεν κατουρήθηκε απ τη χαρά με τις εκδηλώσεις συμπαράστασης των ευρωπαίων έπαιξε και... "Με γκούστας λα γκιτάρα"!!!!

   Μιλάμε, έχω πιάσει το zeitgeist της κανακοποίησης της "επαναστατικής αριστεράς" ο πούστης!

   Διαγραφή
 2. Αντώνη το ράδιο αρβύλα είναι από τις πλέον ¨προοδευτικές¨ εκπομπές... Η επίθεση που δέχεται ο κοινός νους από τηελοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, φέισμπουκ και με όποιον άλλο τρόπο προβάλλεται-επιβάλλεται συγκεκριμένο λάιφστάιλ είναι ισοπεδωτική. Και ο κοινός νους δεν είναι αυτός του μικροαστού μόνο αλλά και της εργατικής τάξης η οποία στο πλαίσιο της ολοκληρωτικής ηγεμονίας του κεφαλαίου τα προηγούμενα χρόνια πούλησε χωρίς ποτέ να το καταλάβει την ψυχή της στο διάολο...
  Την δεύτερη κυριακή του καλέσματος το καλοκαίρι είχε στο σύνταγμα περίπου μισό εκ ανθρώπους. Οι χρυσαυγίτες οι βαλτοί γενικά ας ήταν το 0.01 % του πλήθους. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν μοκροαστοί που έχαναν τα προνοιμία τους εν ολίγοις ενώ έβλεπαν πως κινδύνευαν να χάσουν στο μέλλον τα αυγά και τα πασχάλια, καθώς και εργάτες οι οποίοι άρχιζαν σιγά σιγά να συνειδητοποιούν πως ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας θα τους βοηθήσει στο εξής τόσο όσο αν ξαναπάρει η ελλάδα το γιούρο. Αν σκεφτεί κανείς πως οι εργαζόμενοι που έχουν και το παραμικρό πάρε δώσε με τα σωμασεία τους είναι εξαιρετικά λίγοι σε συνδυασμό με την αποχαυνωμένη συνείδηση τους τότε καθόλου παράλογες δεν είναι οι μούτζες και γενικά όλο το σκηνικό που στήθηκε στις πλατείες.Η συνέλευση μάλιστα, για όποιον δεν την έζησε από κοντά, θα έλεγα πως ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα δεδομένης και της ανωριμότητας του κόσμου. Είναι ουτοπικό να περιμένουν οι κομμουνιστές να ξημερώσει ένα ωραιο πρωινό και να μπει ο εργάτης θυμωμένος στο κκ(στο όποιο κκ) επειδή του κόψαν το μισθό για να αγωνισθεί με την τάξη του να ρίξει τον καπιταλισμό. Η συνείδηση κάνει τόσο μεγάλα άλματα σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και μάλιστα το καλοκαίρι έγιναν τέτοια μολονότι κ ας μην έγιναν κομμουνιστές οι περισσότεροι. Το ότι ο ¨φιλήσυχος μικροαστός που έβλεπε μεσημεριανάδικα μετά τη δουλειά πίστεψε σε αιτήματα όπως η διαγραφή του χρέους και το έξω από την εε ήταν ένα σημαντικό βήμα. Αυτό συνέβη γιατί ήταν άνθρωποι οι οποία στάθηκαν δίπλα του και προσπάθησαν ισότιμα, αντρίκεια μέσα από τις κοινές διαδικασίες να τον πείσουν για αυτά(διαδικασίες επίπονες πραγματικά). Το να έρχεται κάποιος από έξω σαν ινστρούκτορας και να καθοπδηγεί όπως δυστυχώς έκανε το κκε κανένα αποτέλεσμα δεν θα είχε. Το σύνταγμα για να μην μακρυγορώ ήταν η πρώτη λογική σπασμωδική ας πούμε αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων, ήταν ένα πραγματικό γεγονός στο οποίο οι κομμουνιστές δεν έπρεπε ούτε να γυρίσουν την πλάτη ούτε και να αφομοιωθούν σε αυτό χάνοντας την ταυτότητα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ο φασισμός, στήριζε τη δύναμή του στην εκκλησία, και το στρατό, πράγματα που δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στην τηλεόραση."
   Πιερ Πάολο Παζολίνι

   Διαγραφή
  2. κάπως δευτερεύον, αλλά δεν αντέχω άλλο τις μεγαλοστομίες του είδους : "το καλοκαίρι είχε στο σύνταγμα περίπου μισό εκ ανθρώπους".
   Το εμβαδόν της πλατείας Συντάγματος, από τους τοίχους των κτιρίων συμπεριλαμβανόμενων των δρόμων και έως τον Άγνωστο Στρατιώτη είναι 25.300 τετραγωνικά μέτρα.
   Άν απ' αυτά αφαιρεθούν οι σκάλες, τοίχοι, παγκάκια, δένδρα, θάμνοι κ.τ.λ. που τα εκτιμώ σε ένα 30 % του συνολικού εμβαδού μένουν περί τα 17.700 τ.μ.
   Άν δεχθούμε μία πυκνότητα 1,5 άτομα ανά τ.μ. (που είναι λίγο πρίν το ασφυκτικό αδιαχώρητο) έχουμε 26.550 ανθρώπους.
   Να δεχθούμε επίσης μια ανάλογη έκταση πλήρωσης των πέριξ δρόμων και αθροιστικά έχουμε σύνολο 53.100 ανθρώπων.
   Που ήταν οι υπόλοιποι 446.900 άνθρωποι ?

   Είναι βέβαια ευχάριστο να πλέει κανείς στις φαντασιώσεις του, αλλά μέχρι ποιού σημείου ?

   Taliban

   Διαγραφή
  3. Στο avant garde είχε γίνει λεπτομερειακή ανάλυση για το πόσο κόσμο είχε με βάση τα εμβαδά.

   Αντιγράφω τα σχετικά:

   "Καταρχήν δεν γράφω ποτέ “αφελέστατα” αλλά πάντα μετρημένα. Τα περί 500.000 τα έχω ήδη απαντήσει στο σχόλιο αυτό, και όσοι συνεχίζουν να μιλάνε για τέτοια νούμερα τους προτείνω να μετρήσουν τα τετραγωνισκά της πλατείας Συνταγματος και των γύρω δρόμων. Η πλατεία συνταγματος είναι 22 στρέματα μαζί και τα πεζοδρόμια μέχρι τα κυκλιδώματα της αστυνομίας. Αν σε αυτό αφαιρεσει κανείς τις καφετέριες, τις σκηνές και τα δεκάδες αυτοκίνητα των σουβλατζήδων μαζί και τους παγκους τους ο καθαρός χώρος περιορίζεται κάτω από τα 20 στρέματα, δηλαδή 20.000 τ.μ. με μια μέση πυκνότητα 3 άτομα το τετραγωνικό η πλατερία γεμίζει ασφυκτικά με 60.000 κόσμο. Για την ακρίβεια των μετρήσεων μπορεί όποιος θέλει να κανει επιτόπια μέτρηση. Εποίσης υπάρχουν ιστοσελίδες όπως εδώ (http://www.e-topikanea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=31) που μπορεί κανείς να μετρήσει αποστάσεις με το ποντίκι του σε λιγα δευτερόλεπτα. Και συνεχίζουμε. Η Πανεπιστημίου από την πλατεία μέχρι την Ομήρου είναι 300 μέτρα. Το πλάτος της μαζί με τα πεζοδρόμια είναι 22 μέτρα. Σύνολο 6600 τ.μ. Επίσης η Σταδίου από την πλατεία μέχρι την Ομήρου (που δεν έφτανε σε καμία περίπτωση ο κόσμος της 5ης Ιούνη είναι 230 μ. με πλάτος λιγότερο από 14 μ. μαζί με τα πεζοδρόμια. Σύνολο 3200 τ.μ. Β. Αμαλίας από την πλατεία μέχρι την Ξενοφώντος είναι 90 μέτρα με πλάτος 30. Σύνολο 2700 τμ. Στη Φιλελλήνων αν και ο κόσμος ήταν ελάχιστος να βάλουμε και εκεί άλλα 50 μ επί 14 πλάτος δηλαδή 700 τμ. Η Β. Σοφίας μέχρι τις κλούβες στα λουλουδάδικα άλλα 80 μέτρα επί 30μ πλάτος: 2400 τ.μ. Όλοι μαζί λοιπόν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία που είχαν κόσμο δεν ξεπερνούν τα 15000 τ.μ. Ακόμα και με 3 άτομα στο τετραγωνικό να μιλήσουμε για 45000 επιπλέον των 60000 της πλατείας. Σύνολο κάτι παραπάνω από 100.000. Σίγουρα μέσα σε 3-4 ώρες ήρθε και έφυγε κόσμος. Να πούμε ότι πέρασαν από το Σύνταγμα άλλοι τόσοι. Οκ. Αλλά τα περί 500.000 είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

   Θυμίζω ότι στην περσινή απεργία στις 5/5 μίλαγαν κάποιοι ακόμα και για 200.000 κόσμο. Η αλήθεια ήταν κάτι παραπάνω από τα μισά ίσως και 120.000. Σε μέρα απεργίας, με τα ΜΜΕ να βρίζουν και να συκοφαντούν με τα ΜΑΤ να χτυπάνε από την πρώτη στιγμή τη διαδήλωση. Α6τ5ή η συγκέντρωση άξιζε όσο 20 συντάγματα με τους χιλιάδες αγανακτισμένους να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν οι προδότες στο Γουδί. Εμείς δεν υποτιμάμε κανέναν κόσμο, ούτε αυτόν του Συντάγματος. Ξέρουμε όμως να ξεχωρίζουμε και να τιμάμε τον κόσμο που σηκώνει τις σημαίες της εργατικής τάξης και του κινήματος, που δίνει πραγματική μάχη κόντρα στα αφεντικά και την αστική προπαγάνδα, που η παρουσία του στο δρόμο έχει κόστος. Το να είναι κανείς αγανακτισμένος με σπόνσορες όλα τα ΜΜΕ δεν έχει κανένα κόστος και πολύ περισσότερο να κουνάς περά δώθε τη σημαία της αστικής και φωνάζοντας τα συνθημάτων της Σπίθας, των ελλήνων you tubers, της Πάτρια, του Πατριωτικού Μετώπου και των “300 ελλήνων” που ελέγχουν πλήρως το πάνω σύνταγμα. Πραγματικά δεν ξέρω ποιος ζει σε άλλο κόσμο. Εμείς ή αυτοί που βλέπουν τη λαοσύναξη και νομίζουν ότι είναι οι αγνοί πατριώτες και το νέο ΕΑΜ;"

   Βλ. σχόλιο Κ. Μαραγκού εδώ: http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/

   Διαγραφή
 3. Aντώνη πολύ σωστή η παρατήρηση, αν και νομίζω πως άργησε κάποιους μήνες. Δεδομένης της τηλεοπτικής πλύσης εγκεφάλου και του οτι αποτελεί (η τηλεόραση) πηγή διασκέδασης, ενημέρωσης κλπ για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, είναι απορίας άξιο πως υπάρχει έστω και ψηγμα ιδεολογίας στη χώρα.
  Αλλα το ουσιαστικό είναι το αν σε αυτές τις συνθήκες, είναι δυνατό να έχει σύνδεση το πρόταγμα του ιστολογίου σου ( "για την αρμάτωση..") με τα κέιμενα που αναρτείς, δεδομένης και της δυσκολίας τους.
  cia 239

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, τι να κάνω; Εκτός από ειδήσεις κάποιες φορές, κάνω μήνες να δω τηλεόραση!

   Διαγραφή
  2. Πιο σοβαρά, ναι, πιστεύω ότι έχουν επέλθει σημαντικές μετατοπίσεις στη βάση της κοινωνίας ιδεολογικά που φυσικά δεν θα αναδείξει ο Κανάκης κι ο κιτσοχουντο Αντένα. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα όμως.

   Διαγραφή
 4. ταλιμπαν οι μετρήσεις σου συμπέφτουν με αυτές της ΕΛΑΣ... κατά την Αστυνομία οι διαδηλωτές ήταν 60.000, αλλά οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι ήταν πολλοί περισσότεροι".
  http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/oi_aganaktismenoi_me_diethnh_matia.1097617.html
  ακόμα και αν ήταν 100 χιλιάδες μένω σε όσα είπα και αφήνω το θέμα μιας και έχουμε άλλα μπροστά μας. Καλή δύναμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή