Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Λίγες γραμμές για τις "Βαριές καταγγελίες κατά του ΠΑΜΕ από το σωματείο Χαλυβουργών Θεσσαλίας"

Κυκλοφόρησε κείμενο σφοδρής επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά τεκταινόμενα στον Βόλο. Το κείμενο, που υπογράφεται για το Δ.Σ των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας από τους Θ. Γκλαβίνη και Δ. Τσοπάνο, δημοσιεύτηκε στην Πανθεσσαλική εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Αναδημοσιεύτηκε ήδη στους ιστότοπους Μη μαδάς τη μαργαρίτα και ΟΑΚΚΕ, καθώς και στο newswire του granma, όπου το πρωτοείδα.

Ανάμεσα σε άλλα, το κείμενο της καταγγελίας του ΠΑΜΕ αναφέρει: "Από ’κει όμως και πέρα, είχε το ίδιο ξεκάθαρα λεχθεί προς τους συναδέλφους, ότι οι εδώ εργαζόμενοι θα πειθαρχούσαν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, που δεν ήταν αποφάσεις υπαγορευμένες από τα Κόμματά τους, όπως ισχύει με το ΠΑΜΕ και τον «Μήτσο Παπαρήγα», αλλά από τις κρίσιμες περιστάσεις των καιρών, που γι’ αυτήν ειδικά την περιοχή σημαίνει πως και μια ακόμη θέση δουλειάς είναι πολύτιμη και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί, έστω και με θυσίες. Οι Χαλυβουργοί της Θεσσαλίας δεν περιπλέκονται σε παιχνίδια που στήνονται και εξυφαίνονται στα κομματικά μαγειρεία."

Ο κος Γκλαβίνης εκλέχθηκε στην διοίκηση του ΕΚΒ (Εργατικού Κέντρου Βόλου) ως υποψήφιος της ΔΑΚΕ, η οποία πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία. Δεν στάθηκε εφικτό να εντοπίσω διαδικτυακά στοιχεία για την παράταξη του κου Τσοπάνου.

4 σχόλια:

 1. Οι σύντροφοι στη Θεσσαλία, όπως και σ' άλλα μέρη της χώρας, μαζεύοντας ένα ένα ευρώ οικονομικές ενισχύσεις προς το ΚΚΕ, ανάμεσα σ' άλλα χρηματοδότησαν και μια αποστολή του «Ριζοσπάστη» στη Μαγνησία, έτσι που να μπορέσουμε από κοντά να μελετήσουμε τους όρους που διεξάγεται η ταξική πάλη. Εκεί, διαβάζοντας στα πλαίσια του μικρόκοσμου μιας πόλης τον τοπικό Τύπο που ελέγχεται άμεσα από τους βιομήχανους και μόνο, παράλληλα με τα γεγονότα που εξελίσσονταν (τη μεγάλη απεργία για τη «Χαλυβουργία»), μπορέσαμε εύκολα να ξεχωρίσουμε ποιος με ποιον. Διαβάζοντας τον «Ταχυδρόμο» της Θεσσαλίας (που παριστάνει την «Ελευθεροτυπία» του Βόλου) ξέρεις ποιος έχει γράψει την ανακοίνωση του εργοδοτικού σωματείου του Μάνεση. Διαβάζοντας τη «Θεσσαλία» (που παριστάνει την εθνική έπαλξη) και παράλληλα την ανακοίνωση των βιομηχάνων της περιοχής, εύκολα διαπιστώνουμε πως είναι ένας ο συντάκτης του «ρεπορτάζ».

  Στην επαρχία, ή στο κέντρο, εργάτες αντιπαρατίθενται με τ' αφεντικά τους κι αυτό εκφράζεται και διά μέσου του Τύπου. Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι άξιος της υποταγής του.
  http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=14/1/2012&columnId=1761

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "πως και μια ακόμη θέση δουλειάς είναι πολύτιμη και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί, έστω και με θυσίες."
  Μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Αλλά αυτοί που υπογράφουν την ανακοίνωση, λέω εγώ τώρα, μήπως έχουν εξασφαλισμένη τη θεσούλα τους, έτσι κι αλλιώς, που πράγματι είναι πολύτιμη;
  Την καλημέρα μου και καλή δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @oikodomos:
  Σαφώς και έχουν εξασφαλισμένη την θέση τους, και μάλιστα με νομική κατωχύρωση. Σαν εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΒ απολαμβάνουν "συνδικαλιστικής ασυλίας". Αλλά φαντάζομαι πως και οι εργάτες που τους ψήφισαν να τους γυρίσουν την πλάτη, τα αφεντικά τους δεν θα τους αφήσουν και ...στο δρόμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Μηνύματα υποστήριξης έρχονται από όλο τον κόσμο: από τα συνδικάτα της Αργεντινής, της Χιλής, της Ρωσσίας ή της Ισπανίας, και φυσικά από συνδικάτα, μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα. Οι δράσεις αλληλλεγγύης στη χώρα πολλαπλασιάζονται: οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Μεβγάλ (εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος) προμηθεύουν με γάλα του απεργούς, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές καταθέτουν συμβολικά ποσά στήριξης των απεργών ενώ πολλοί ανώνυμοι στηρίζουν με κάθε τρόπο, οικονομικό, υλικό ή ηθικό.

  Έτσι και εμείς, εκφράζουμε την υποστήριξη μας και την αλληλλεγγύη μας στου απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

  Ο αγώνας τους είναι και δικός μας !

  Η νίκη τους είναι και δική μας !

  Πρώτες υπογραφές : Attac, Initiative des étudiants et des travailleurs grecs de Paris, Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA), Union Syndicale « Solidaires »"



  http://protpatek.wordpress.com/2012/01/15/διεθνής-αλληλλεγγύη-στους-εργαζόμεν/

  ΑπάντησηΔιαγραφή