Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Κοκτέιλ Μολότωφ #115

Αφόρητη αίσθηση ζήλιας για ορισμένους μπλόγκερ-αναλυτές της "αριστεράς": για να γράφουν ό,τι γράφουν πρέπει να έχουν διαρκή πρόσβαση σε κάθε είδους συναρπαστικά και εξωτίκ ψυχοφάρμακα και ναρκωτικά. Κι εγώ, περιοριζόμενος στην απλή κατανάλωση αυτών των παραγώγων ερεθισμού ή καταπράϋνσης των εγκεφαλικών χημειών άλλων, αποκομίζω απλώς ένα βαρβάτο πονοκέφαλο, και οδηγούμαι σε δυο άθλια και τετριμμένα Παναντόλ.

4 σχόλια:

 1. "Δεν έχουμε την πολιτικά λαθεμένη άποψη για αποχή από τις εκλογές, όπως είχε το ΚΚΕ/ΕΑΜ το 46. Πιστεύουμε ότι και στο επίπεδο των αστικών θεσμών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, θα πρέπει να δίνονται αυτές οι μάχες και να καταγράφεται τη λαϊκή βούληση.

  Θα προτιμούσαμε μέσα από μια διαδικασία λαϊκών συνελεύσεων να αποφασιστεί μια εκλογική κάθοδος και να βγει μια λίστα λίστα υποψηφιοτήτων που θα δεσμεύονται από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων και θα είναι άμεσα ανακλητοί απ' αυτές. [...]

  Ίσως υπήρχε μια μικρή ελπίδα, αν οι δυνάμεις αυτής της αριστεράς - που αυτοπροσδιορίζεται πέρα από τους δυο κοινοβουλευτικούς μηχανισμούς του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – με κορμό της δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΑ επιχειρούσαν μια υπέρβαση στην κατεύθυνση επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της αριστεράς με άλλους όρους απ' ότι αυτούς που επιχειρείται σήμερα. Προφανώς μια τέτοια προοπτική θα ήταν πρώτα και κύρια σε σύγκρουση με τις πολιτικές πρακτικές των δύο κυρίαρχων δυνάμεων της Αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

  Όμως μια τέτοια προοπτική - η οποία ίσως οδηγούσε αυτή την αριστερά στην βουλή - έχει κοντά ποδάρια. Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο μέρος αυτών των δυνάμεων είναι εγκλωβισμένο σε αδιέξοδες παναριστερές και πανεθνικές πολιτικές αναζητήσεις, αναζητήσεις που ήδη διεκπεραιώνονται με υλικούς όρους σαφώς καλύτερα από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ ως το ΕΠΑΜ και την ΣΠΙΘΑ. Στα πλαίσια αυτών των αναζητήσεων ένα κομμάτι ερωτοτροπεί με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως οι οργανωμένες δυνάμεις του ΜΑΑ) και ένα άλλο με το το ΚΚΕ (κυρίως οργανωμένες δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρωτοστάτη το ΝΑΡ). [...]

  Μετά απ' όλα αυτά το “κόμμα των πειρατών” ή κάτι παρόμοιο που δεν κουβαλάει την σκουριά και την σαπίλα της αριστεράς από τον προηγούμενο αιώνα, ίσως αποκτά μια σημαντική θέση ανάμεσα στις εναλλακτικές απαντήσεις στο ερώτημα τι να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές..."

  Στο φιλντισένιο μου μαρκούτσι, γαλέρες έρχονται και πάνε
  Στό 'να χέρι μου η τεκίλα, στ' άλλο κάρβουνα αναμμένα
  Μου 'λεγε πώς καπνίζουνε στο Αλγέρι το χασίς
  και στο Άντεν πώς χορεύοντας πίνουν την άσπρη σκόνη
  Ωχ το μάτι μου, φέρτε μου ένα eye-patch, μην ψάχνετε για ρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως Αντώνη νομίζω θα ήταν χρήσιμο να δώσεις ένα προφίλ του καθενός εκάστου (προσπαθώ να σε εντυπωσιάσω) απ' τους ανωτέρω γιατί στην πλειοψηφία του λαού (βλ. ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των παλαιότερων ετών) φαίνονται όλοι ίδιοι.
  Ή για να είμαστε δημοκρατικοί και όχι δογματικοί, όποιος ξέρει κάτι γι' αυτές τις κατηγορίες να τις λέει και μετά εσύ να τις κατηγοριοποιήσεις.
  Είμαι σίγουρη ότι χαζεύεις και δεν έχεις δουλειά γι' αυτό σου δίνω ιδέες πως να γεμίσεις το χρόνο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ EG: Στείλε κανα μέιλ στο μπλογκ να σου στείλω κάτι να καραφλιάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή