Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Hard Time Killing Floor Blues (1931)Skip James
Hard Time Killing Floor Blues

Hard time here and everywhere you go
Times is harder than ever been before
And the people are driftin' from door to door
Can't find no heaven I don't care where they go
Hear me tell you people just before I go
These hard times will kill you just
dry long so
Well you hear me singin' my lonesome song
These hard times can last us so very long
If I ever get off this
killin' floor
I'll never get down this low no more
No-no no-no I'll never get down this low no more
And you say you had money you better be sure
'Cause these hard times will drive you from door to door
Sing this song and I ain't gonna sing no more
Sing this song and I ain't gonna sing no more
These hard times will drive you from door to door

10 σχόλια:

 1. Φοβερό κομμάτι. Δές και την εκτέλεση του Buddy Guy (εμείς απο εκεί το ακούσαμε για πρώτη φορά)

  http://www.youtube.com/watch?v=-rGmbW3njCU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν την ήξερα αυτή την εκτέλεση, ευχαριστώ.

  Να συνοδέψουμε το σαουντρακ με λίγη πραγματικότητα;

  ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙA ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ - “ΣΠΑΕΙ” Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ

  ΑΘΗΝΑ - Στα 601,11 ευρώ μεικτά, αντί των 751,39 ευρώ διαμορφώνεται πλέον η ελάχιστη αμοιβή για την πλήρη απασχόληση των νέων έως 25 ετών.

  Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέους με χαμηλούς μισθούς.

  http://www.gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=1079%3Aidisi&catid=95%3Ainternational&Itemid=297

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου: Τι λέει αυτός ο άνθρωπος; Καταλαβαίνει κανείς τι λέει;

  Η σοβαρότητα έγινε διακύβευμα. Ενάντια σε αριστερούς λάτρεις της ίδιας τους της επαναστατικότητας, κάποιοι σοβαροί αριστεροί [σσ. ΔΗΜΑΡ] αποσύρθηκαν κι έκαμαν κόμμα δικό τους. Δεν είχαν άδικο, αλλά ούτε είχαν δίκιο [σσ. είχαν δικαιοάδικο] . Δεν είχαν δίκιο αν μη τι άλλο γιατί αυτό δεν αρκούσε ως λόγος μιας πολιτικής συσπείρωσης [δεν αρκούσε για ποιο πράμα;]. Γι᾽ αυτό άλλωστε τώρα οι σοβαρότεροι εξ αυτών -οι ίδιοι έτσι βλέπουν τον εαυτό τους- αποσύρονται από την παράταξη των «σοβαρών αριστερών» [σσ. στα παπάρια μας]. Η σοβαρότητα όμως, όσο απαραίτητη κι αν είναι, όσο ουσιώδης κι αν πρέπει να θεωρείται, [τι είναι αυτή η "σοβαρότητα" τέλος πάντων; Πού την πουλάνε να πάω να πάρω κι εγώ μία ρε παιδί μου;] δεν μπορεί παρά να είναι συνοδευτικό γνώρισμα του περιεχομένου ενός προτάγματος [α χα! Έχουμε ένα πρόγραμμα αλλά είμαστε και σοβαροί. Καλό. Πρωτότυπο]. Δεν μπορεί η ίδια να συγκροτήσει πρόταγμα [Βαθύ. Πολύ βαθύ. Άπατο ρε παιδί μου]. Αλλιώς γίνεται αυτοαναφορική [η σοβαρότητα πάντα] και πάει και κολλάει σε ένα οποιοδήποτε περιεχόμενο [ρε, την άτιμη τη σοβαρότητα!] -ακόμη και σε έναν εμφανώς αντιδημοκρατικό νόμο όπως αυτόν για την ανώτατη παιδεία-, γιατί της προσφέρει ένα αντιστάθμισμα για την εξαΰλωσή της. [της σοβαρότητας; Δεν βγάζω άκρη]

  Ούτε όμως είχαν άδικο οι σοβαροί αυτοί αριστεροί. Γιατί τότε που ο Συνασπισμός μπορούσε [τι πράμα μπορούσε], δεν ήθελε, [γιατί δεν ήθελε αυτό που μπορούσε;] κι έτσι τώρα που θέλει [τι θέλει;], δεν μπορεί [γιατί δεν μπορεί;]

  Τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα, πονοκεφάλιασα, αλλά είναι εδώ:
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=660280

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ενισχυτικά σε αυτά να προσθέσουμε:


  Τα 751, 39 ευρώ μηνιάτικο ήταν η νίκη των εργατοπατέρων όταν έκλεισαν τις κινητοποιήσεις που βγήκαν και δήλωσαν ότι με αυτό τον τρόπο σώθηκε.... η συλλογική σύμβαση.
  Τα καθαρά χωρίς τις κρατήσεις ήταν περίπου 635 ευρώ.

  Τα 601 ευρώ μεικτά θα οδηγήσουν, (και όχι μόνο στους νέους εργάτες) τα μηνιάτικα ακόμα πρός τα κάτω. Μιλάμε για μισθό 500 ευρώ καθαρά. Δηλαδή (με τις συνθήκες του ιδιωτικού τομέα που ήδη επελαύνουν και στο δημόσιο και μαζί με όλα τα φορολογικά, εισπρακτικά κλπ) για μισθό ο οποίος θα τελειώνει την πρώτη εβδομάδα του μήνα (το πολύ). Μετά, καλή τύχη.......  Οι προυποθέσεις που έθεσε το ουδέτερο κράτος

  http://fpress.gr/index.php/ergasia/item/778-proslipseis-neon-me-600-euro


  1. Οι εργοδότες υποχρεούνται να μην έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους 3 μήνες πριν από τη σύναψη των συμβάσεων αυτών καμία μείωση του προσωπικού.

  Το επιχείρημα αυτό είναι για γέλια. Όποιος έχει δουλέψει έστω και έναν χρόνο στον ιδιωτικό τομέα ξέρει ότι το αφεντικό έχει άπειρα χαρτιά για να οδηγήσει σε οικιοθελή παραίτηση (με το τυράκι της αποζημίωσης που τον συμφέρει. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις που καταγράφηκαν τυπικά σαν οικιοθελείς αποχωρήσεις με εκβιασμούς, τρομοκρατία και διαφθορά.


  2. Η σύμβαση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας καταρτίζεται εγγράφως και υποβάλλεται το αργότερο εντός της επόμενης της σύναψής της, στον ΟΑΕΔ και στο ΣΕΠΕ της έδρας του εργοδότη.

  3. Οι αντίστοιχες με τον καταβαλλόμενο μισθό ή ημερομίσθιο ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και καλύπτονται πλήρως από τον εργοδότη.


  Η συνέπεια της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών φαίνεται απο την κατάσταση του ΙΚΑ.


  4. Οι νέοι μπορούν να απασχολούνται πλήρως ή μερικώς στην επιχείρηση. Κατά την κατάρτιση των συμβάσεων μπορεί να συμφωνείται απασχόληση για λιγότερες ημέρες (εκ περιτροπής εργασία).


  Εδώ είναι το ζουμί. Όχι μόνο 500 ευρώ καθαρά αλλά πάρε και νόμιμη κατάργηση του οκτάωρου, πάρε και δουλειά με το κομμάτι, και πάρε και τη δυνατότητα του αφεντικού να επιλέγει όποτε γουστάρει την προσαρμογή τους.


  5. Δεν μπορούν να προσληφθούν νέοι που αλλάζουν ειδικότητα όντας στην ίδια επιχείρηση

  6. Οι νέοι δεν πρέπει να έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 24 μηνών στην ειδικότητα που προσλαμβάνονται π.χ. νεοπροσλαμβανόμενος σε επιχείρηση με την ειδικότητα του «βοηθού λογιστή» δεν μπορεί να έχει προϋπηρεσία, ως βοηθός λογιστή, μεγαλύτερη των 24 μηνών.


  Φίλε εργοδότη, βρές φρέσκο κρέας για τη δουλειά. Δόξα τω θεό, τόσο πολύ κουραστήκαμε δυό χρόνια να σου φτιάξουμε την μπίζνα. Έτσι θα εκπαιδεύσουμε και τους εργάτες της νέας εποχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Νομίζω πως ο Φ. λέει το εξής: οι σ. της Ανανεωτικής Πτέρυγας είχαν τα δίκια τους να αποχωρήσουν, διότι όταν ο ΣΥΝ είχε αρκετά αυτιά (της εξουσίας) στραμμένα επάνω του, δεν πρότεινε κάποια ρεαλιστική εναλλακτική (ως παράδειγμα δίνει το άρθρο 16), ενώ τώρα που το κάνει, κανείς (εκ των κυβερνώντων;) δεν ενδιαφέρεται. Από την άλλη είχαν άδικο να αποχωρήσουν, αφού η "σοβαρότητα" αν δεν εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο (πρόταγμα) μπορεί να καταλήξει συνοδευτικό οποιουδήποτε περιεχομένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Weltschmerz: Σόρι, εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Θέλει να πει ότι ο ΣΥΝ έπρεπε να είχε γίνει ΔΗΜΑΡ πιο πριν δηλαδή; Ότι δεν έπρεπε να την δει εναλλακτική αριστερά αλλά καθεστωτική μια ώρα αρχίτερα; Τι θέλει να πει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όχι, νομίζω πως υποστηρίζει μια διαλεκτική βραχυπρόθεσμων ρεαλιστικών παρεμβάσεων και πιο προωθητικών, μεταβατικών στόχων (που μπορούν να φέρουν εγγύτερα τον ορίζοντα του στρατηγικού στόχου κλπ). Αν την αντιλαμβάνομαι σωστά, η τοποθέτηση του είναι η κυρίαρχη στο εσωτερικό του ΣΥΝ σήμερα ("γραμμή" Τσίπρα, Μηλιού, Τσακαλώτου κλπ), και λέει ουσιαστικά στους πρώην ανανεωτικούς ότι σωστά αγανακτούσαν απέναντι στις μαξιμαλιστικές κορώνες των άλλων (πχ ΚΟΕ, Λαφαζάνης), αλλά έσπευσαν να εγκαταλείψουν ελαφρά τη καρδία την "υπόθεση του σοσιαλισμού". Σε τελική ανάλυση δηλαδή, ο Φ. διεκδικεί την ανανεωτική - "μεταευρωκομμουνιστική" παράδοση για μια ριζοσπαστικότερη σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ συνολική πολιτική τοποθέτηση. Έτσι θα επιχειρούσα να το συνδέσω με κείμενα όπως το περσινό του Τσακαλώτου με τίτλο "Ανανέωση τέλος;" http://kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com/2010/07/18/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Weltschmerz K. Η διαπιστωση σας ειναι τελειως λαθος και εξω απο την πραγματικοτητα. Να πω μονο τουτο. Η πλειοψηφια του ΣΥΝ νιωθει ευτυχης που η ανανεωτικη πτερυγα την εκανε για αλλες (πασοκικες) πολιτειες σε αυτη τη κρισιμη στιγμη γιατι φανταζεστε τι σουργελο θατανε το κομμα με τους δεξιους να μιλουν για ανοχη μιας τρικομματικης κυβερνησης και να στηριζουν νομοσχεδια οπως αυτο της παιδειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Cris: δεν ισχυρίστηκα ότι η πλειοψηφία του ΣΥΝ στενοχωρήθηκε από την αποχώρηση των "ανανεωτικών" (μολονότι αυτή θα ήταν μια λογική στάση , κατά τη γνώμη μου -δεδομένης της απώλειας σε ανθρώπινο-στελεχιακό δυναμικό, γνώσεις, εμπειρία κλπ-, όσο κι αν το σχίσμα ήταν πλέον η έντιμη λύση). Το σχόλιο μου αφορά κυρίως το κείμενο του Φαράκλα που αναφέρει ο Αντώνης, και του οποίου το πνεύμα νομίζω πως είναι κριτικό και συνάμα κατανοητικό προς τους αποχωρήσαντες, απηχώντας την κυρίαρχη γραμμή, που υπερασπίζεται την ανανεωτική και ευρωπαϊκή κληρονομιά, από τα αριστερά της ΔΗΜΑΡ - εξ ου και το κείμενο του Ευκλείδη στο οποίο παραπέμπω, που είναι ενδεικτικό όσο και ενδιαφέρον. Δηλαδή η έμφαση στο σχόλιο μου δεν ήταν στο τι λέει το κόμμα σήμερα, αλλά στο τι κατάλαβα εγώ πως εννοούσε ο Φ., που ήταν άλλωστε και το ερώτημα του Αντώνη, και η αναφορά στον ΣΥΝ έγινε για να φωτιστεί ακριβώς η οπτική του. Τι απ' όλα αυτά είναι λάθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Τι ειναι λαθος?". Ολα, του κειμενου του Φαρακλα συμπεριλαμβανομενου. Γιατι δε αναγνωριζω καμια "ανανεωτικη" και καμια ευρωπαϊκη κληρονομια στους αποχωρησαντες. Εκτος κι αν εννοειτε την υπερασπιση της υπογραφης του Μααστριχτ απο τον αειμνηστο Παπαγιαννακη. Αυτο το παραμυθι με τον αριστερο ευρωπαϊσμο καποια στιγμη πρεπει να τελειωνει. Απο την αλλη το σχισμα ηταν προκαθορισμενο να γινει απλως οι αποχωρησαντες εψαχναν την πιο επικοινωνιακη στιγμη να το κανουν κι αυτη ηταν το συνεδριο. Ειχαν προ πολλου παψει να αγωνιζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ.(Να μη θυμισω τα SMS στις ευρωεκλογες που στηριζαν τους Πρασινους). Νομιζω ομως, συμφωνοντας σε αρκετα με τον Αντωνη, πως το κειμενο ειναι ακαιρο και χωρις νοημα στην αναλυση που κανει. Κλεινοντας να πω πως πολυ μ' ενδιαφερουν "συντροφοι" που εκλεχτηκαν με αλλες πολιτικες και ιδεολογικες πλατφορμες και δε ειχαν την αξιοπρεπεια ουτε να παραιτηθουν αλλα συνεχισαν γαντζωμενοι στη

  ΑπάντησηΔιαγραφή