Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

17 Γενάρη: Παναττική Απεργία Αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς

17 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να ορίσουν ως παναττική απεργία την 17η του Γενάρη. Η απεργία αυτή αποφασίστηκε μετά από πρόταση της συνέλευσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η πολύμηνη απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης αλλά και ολοένα και αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, ΑΛΤΕΡ, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, DIANA κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή και απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή διότι η εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Ε.Κ. να πάρουν αυτήν την απόφαση.

Μένουν βέβαια και άλλα Ε.Κ. στην Αττική (όπως της Ελευσίνας) που πρέπει να πάρουν σχετικές αποφάσεις όπως και αντίστοιχες οργανώσεις ή σωματεία ΔΕΚΟ και του δημοσίου για να αποκτήσει πραγματικά πανεργατικό χαρακτήρα.

Σε μια περίοδο που αναμένονται χειρότερα μέτρα για την εργατική τάξη και το λαό που οι φοροεπιδρομές, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, αλλά κυρίως οι νέες μειώσεις μισθών μας έχουν "ζαλίσει" όλους έχει μεγάλη σημασία η απεργία αυτή να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της πρώτης μαζικής απάντησης του εργαζόμενου λαού απέναντι στη κυβέρνηση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γι' αυτό το σκοπό. Σωματεία, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες γειτονιών, σύλλογοι φοιτητών, οι πάντες πρέπει να κάνουν τα πάντα για την επιτυχία αυτής της απεργίας για να αποτελέσει η αρχή νέων, οργανωμένων και πιο μαζικών αγώνων αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Πηγή: Praxis

3 σχόλια:

 1. Έχει και η ψυχασθένεια όρια, ρε ΑΛΗΤΕΣ! Άρρωστοι, σαπισμένα μυαλά!

  http://oakke.blogspot.com/2011/12/blog-post_16.html

  Μην ΤΟΜΛΗΣΕΙ κανείς σας να πατήσει ποδάρι εδώ μέσα. Θα θυμηθώ το λιμάνι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντωνη μην ασχολεισαι με ψυχακηδες. Η γραφικοτητα τους δε ξεπερνα τον αριθμο των πεντε ημιτρελων που αποτελουν αυτο το κομματικο κατασκευασμα. Οι δε ιδεες τους ειναι ενα πλουσιο υλικο σατιρας για να γελαμε τα βραδυα στις παρεες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ...
  "Αυτό σημαίνει πάλη ενάντια στους σαμποταριστές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για να σωθούν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις..."

  Αυτοί είναι κυβερνητικότεροι και της κυβερνήσεως και της αντιπολιτεύσεως μαζί.

  Υπονόησαν ότι πρέπει να κάνουμε έρανο απο το περίσσευμά μας για να συνδράμουμε τον Μάνεση ή μου φάνηκε;

  Ζημίες απο το 2004 εως το 2010: 18,93 εκ. ευρώ. Αν βάλουμε όλοι απο 1.893 € θα 'ρθει στα ίσα του ο άνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή