Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Για την αυτοκινητοπομπή αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Αυτοκινητοπομπή αλληλεγγύης στους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" πραγματοποιήθηκε χτες (27/11) στον Ασπρόπυργο από σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες και συντρόφους/ισσες. Οι περίπου 400 ανυποχώρητοι απεργοί, που συνεχίζουν για 28η μέρα την απεργία τους, διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων συναδέλφων τους, αντιστεκόμενοι παράλληλα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία (πενθήμερο-πεντάωρο) και μείωση των μισθών τους. Η απόφαση για απεργία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις να αγγίζουν το 100% των εργαζομένων και την διάθεση για συνέχιση της απεργίας και την ανένδοτη στάση απέναντι στις ψευτο-παραχωρήσεις της εργοδοσίας να είναι σχεδόν καθολική.

Oι περίπου 60-70 συνάδελφοι γίναμε δεκτοί με ενθουσιασμό από τους απεργούς, ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν κυλά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» κλπ. Η παραμονή μας στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους συναδέλφους, και εκφράστηκε η από κοινού πεποίθηση ότι τέτοιοι αγώνες εμπνέουν και γεμίζουν με δύναμη όλους μας για τη συνέχιση του αγώνα της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και το κράτος.

Επιδόθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης, ενώ οι απεργοί μάς έκαναν γνωστό ότι στις εγκαταστάσεις έχουν παραβρεθεί αλληλέγγυοι όχι μόνο απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά μέχρι και από την Ινδία, με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από το Νέο Δελχί που εκπροσωπούσαν εκατομμύρια εργαζόμενους.

Από μέρους μας, δεν έχουμε να τονίσουμε τίποτα παραπάνω από το ότι αυτοί οι αγώνες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ότι το διογκούμενο κύμα αλληλεγγύης θα είναι αυτό που θα δώσει δύναμη στους απεργούς και θα τσακίσει την εργοδοτική τρομοκρατία. Όπως μας είπαν και οι συνάδελφοι απεργοί, "ακόμα και 5 λεπτά παρουσίας αλληλέγγυων είναι πολύτιμα".

* Στην αυτοκινητοπομπή αλληλεγγύης συμμετείχαν εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες από:

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
Σύλλογος Μεταφραστών/Επιμελητών/Διορθωτών
Σωματείο Σερβιτόρων/Μαγείρων
Συνέλευση Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών στα ΜΜΕ
Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης
Εργαζόμενοι στο Μετρό – Ταξικό Μέτωπο
Εργαζόμενοι στα Τηλεφωνικά Κέντρα
Σύντροφοι/Συντρόφισσες

10 σχόλια:

 1. Θέλουμε "αριστερή ενότητα" πέρα από σεχταρισμούς; Ιδού! Είσαι εργαζόμενος πρώτα και μετά μέλος κόμματος ή συλλογικότητας; Στήριξε τους εργάτες που συμπληρώνουν μήνα απεργοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Free Quiz:

  Γιατί οι βασικοί ιστότοποι που προέβαλλαν το "κίνημα των αγανακτισμένων" τηρούν σιγήν ιχθύος για την 28ημερη απεργία των Χαλυβουργών;

  α) Δεν είδαν πουθενά αίτημα για "άμεση δημοκρατία"
  β) Δεν τη δείχνει στα κανάλια
  γ) Είναι μακριά ο Ασπρόπυργος, πού να τρέχεις...
  δ) Καλέ, τι είναι οι χαλυβουργοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μεγαλυτερη ασθενεια απο την οποια πασχει σημερα η αριστερα (ολων των αποχρωσεων σχεδον) και φυσικα η αναρχια ειναι το γεγονος οτι βαζει το πολιτικο προγραμμα πανω απο τον ταξικο χαρακτηρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΑΓΚΙΑ! Μεγάλο μπράβο στα αλληλέγγυα σωματεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επίσης δεν είναι διόλου τυχαίο ποια σωματεία ήταν εκεί..πολύ αισιόδοξο. Ίσως, τελικά, καταλαβαίνουν κι άλλοι ότι δεν φταίει το ΚΚΕ για όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @avanti_maestro: Πράγματι. Συμφωνώ και στα δύο σχόλια απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά ξέρω ότι ξέρω μόνο ένα παλιό και δοκιμασμένο τρόπο ενότητας στην πράξη. Τη συμπόρευση με το μεγαλύτερο αριστερό πολιτικό οργανισμό. Και σε συνδικαλιστικό επίπεδο αυτός είναι το ΠΑΜΕ. Με όλα τα καλά και τα άσχημα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @redfloyd: Φαντάζομαι είναι ήδη κατανοητό ότι αυτή είναι και η δική μου βάση σκέψης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών εργατών της Χαλυβουργίας, villa zografou

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1358441

  Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Σάββατο 3/12

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1358448

  ΑπάντησηΔιαγραφή