Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Διαλεκτική του κατακερματισμένου εφήμερου

On May 10, 2010, a Patek Philippe wristwatch became the most expensive to be sold at auction when purchased by a Swiss museum, through Christie's in Geneva, for 6.26 million swiss francs ($5.50 million US). The chronograph wristwatch,[5] from yellow gold, has a perpetual calendar and moonphase display, and was produced in 1943 in the Geneva manufacture of Patek Philippe.

Cut

Μία φωτογραφία του Αντρέας Γκέρσκι με θέμα τον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία αποτελεί πλέον την πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου.

Η «Rhein II» πουλήθηκε προς 3.15 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's. Η φωτογραφία περιλαμβάνεται σε μία σειρά έξι φωτογραφιών και είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Και άλλες φωτογραφίες του Γκέρσκι πωλούνται προς εκατομμύρια ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε φωτογραφία του 1981 της Σίντι Σέρμαν που φωτογραφίζει αυτοπορτραίτα και πουλήθηκε προς 2,8 εκατ. ευρώ.
Τα Νέα, 12/11/2011

Cut

Κάτω από 600 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι 6 στους 10 συνταξιούχους (πλην του ΟΓΑ, περίπου 850.000 άτομα). Με βάση τον χάρτη των συντάξεων τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ. Για τους περίπου 850.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια) θα είναι περίπου 413 ευρώ.

ΤΟ 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει λιγότερα από 1.090 ευρώ μηνιαίως (στοιχεία του ΙΚΑ). Περίπου 250.000 εργαζόμενοι επίσης στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τους κατώτατους μισθούς- ημερομίσθια, δηλαδή 33 ευρώ (κατώτατο ημερομίσθιο) και 740 ευρώ κατώτατο μισθό.
Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι από τη φετινή περικοπή των επιδομάτων οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν από 150 έως 800 ευρώ μηνιαίως. Και αυτή η μείωση των αποδοχών προωθείται όταν το 2008 υπήρξε μείωση αποδοχών λόγω αύξησης των κρατήσεων, ενώ το 2009 υπήρξε πάγωμα των αποδοχών. Κατά την ανώτατη δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, ο μέσος μηνιαίος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξεπερνά τα 1.350 ευρώ.
Τα Νέα, 16/2/2010

Cut

Μετά ένα πολυτάραχο 18μηνο και βαριές, αβάστακτες συχνά θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, η χώρα βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, είναι ενδεχόµενο να οδηγήσει αργά, αλλά σταθερά στην έξοδο από την κρίση.

Αυτήν την προοπτική δεν έχει δικαίωμα οιοσδήποτε και για οιονδήποτε λόγο να την υπονομεύσει, οδηγώντας τη χώρα σε περιπέτειες που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις. Αντίθετα αποτελεί υποχρέωση κάθε υπεύθυνου και σοβαρού πολιτικού να προστατεύσει την προοπτική αυτή και να υπηρετήσει με τον ιδανικότερο τρόπο το εθνικό συμφέρον.

Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο. [...] Είναι η μοναδική ασπίδα την οποία διαθέτουμε έναντι της χρεοκοπίας και οφείλουμε να την προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να μην οπισθοδρομήσουμε σε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.

Περιθώρια για ν' αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος υπάρχουν. Και όποιοι και για όποιους λόγους δεν τα εξαντλήσουν, έτσι ώστε να υπηρετήσουν ανυστερόβουλα το εθνικό συμφέρον, θα αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων. 
Το Έθνος, 12/11/2011

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον θέμα υλιστικής έρευνας: Πόσα ρεκόρ υψηλότερων τιμών όλων των εποχών για αντικείμενα υπερπολυτελείας ή έργα τέχνης έχουν καταγραφεί την περίοδο 2009-2011, στην εποχή των "ισχνών αγελάδων" και των επιτακτικών "θυσιών" για το "εθνικό συμφέρον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνη μπορείς να μαζέψεις σε ένα ενιαίο άρθρο ή ντοσιέ (όπως στο RD) τα κειμενα για τον Λένιν και την μελέτη από αυτόν του Χέγκελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι το ίδιο η ετικέτα, απλά, "Lenin";

    ΑπάντησηΔιαγραφή