Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Κοκτέιλ Μολότωφ # 80

Περί της άρρητου αριθμητικής της πολιτικής θεολογίας:
Δημοκρατία: Όταν το Ένα της αστικής τάξης διαιρείται σε πολλά, αλλά παραμένει Ένα. 
Μεταδημοκρατία: Όταν τα πολλά της αστικής τάξης ενώνονται σε Ένα, αλλά συνεχίζουν να δέρνουν ως πολλά. 

Η εικόνα από εδώ.

1 σχόλιο:

 1. Βιογραφικό σημείωμα του νέου μας υπουργού Μ. Βορίδη:

  "Ο «εκπρόσωπος» του Λεπέν...
  Ποιος είναι ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.;
  «Ο Βορίδης εμφανίστηκε στον ακροδεξιό χώρο λίγο πριν από το 1980. Τέσσερα χρόνια μετά ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)... Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης (...). Μερικούς μήνες μετά, ο διαγραμμένος επικεφαλής ομάδας "ΕΠΕΝιτών" πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς. Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το "Ελληνικό Μέτωπο", ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα "Ελληνικές Γραμμές". Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (...). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν αναγνώρισε το "Ελληνικό Μέτωπο". Το 2005, λίγο πριν το "Ελληνικό Μέτωπο" προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέροντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ» («Καθημερινή», 14/10/2007).
  Επίσης:
  «... προβλήθηκε ως "εκπρόσωπος" του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: "Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη"». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007).
  *
  Ηταν, λοιπόν, αμέσως μετά την ανακήρυξη Βορίδη σε «εκπρόσωπο» του Λεπέν στην Ελλάδα, που ο Καρατζαφέρης προχώρησε σε συνένωση του κόμματός του με το κόμμα του Βορίδη. Συγκεκριμένα, ο Καρατζαφέρης, στις 20/5/2005, δήλωσε στο συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος «Ελληνικό Μέτωπο» του οποίου ηγείτο ο (πάλαι ποτέ ηγέτης της νεολαίας ΕΠΕΝ) Μάκης Βορίδης:
  «Θέλω κοινή πορεία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τον Μάκη Βορίδη (...). Σχηματικά θα το πω, αν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι διμοιρία και ο ΛΑ.Ο.Σ. λόχος, τότε αυτό που θα δημιουργήσουμε μαζί θα είναι τάγμα. Και για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε τους καλύτερους αξιωματικούς του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ».
  Ολα έγιναν όπως περιγράφησαν εις την άπταιστον ...ταγματοδιάλεκτο του Καρατζαφέρη. Μαζί με τον Βορίδη ένωσαν τους αξιωματικούς, τους λόχους και τις διμοιρίες τους και συνέστησαν το ...«Τάγμα» τους.
  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5154801&publDate=

  ΑπάντησηΔιαγραφή