Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Εκτός δημοσίου από Δευτέρα 16.000 υπάλληλοι

Και μην ξεχνάτε: Το ΚΚΕ φταίει!

Η πόρτα του ∆ημοσίου κλείνει οριστικά αύριο το πρωί για περίπου 16.000 μόνιμους υπαλλήλους οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους με την υλοποίηση των ρυθμίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα, καθώς έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.

Για το σύνολο, ωστόσο, αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, που αποτελούν και το πρώτο κύμα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής τους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δημόσιο τοµέα. Και αυτό γιατί δεν θα ενταχθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ, μέσω των οποίων καλλιεργείται μια αμυδρή ελπίδα για επιστροφή από την πίσω πόρτα στο ∆ημόσιο ενός πολύ μικρού αριθμού εργαζομένων.

Πηγή: Το Βήμα

4 σχόλια:

 1. Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία και στους ναυτικούς, η οποία «χτυπά κόκκινο» στα κατώτερα πληρώματα, ενώ πλέον δεν εξαιρεί ούτε τους πλοιάρχους.

  Τα επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι ναυτικοί καταγράφονται στις λίστες των ανέργων, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 η ανεργία σημείωσε αύξηση 51,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2010.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328433

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μύθος, μύθος!

  ΔΗΜΟΣΙΟ
  Μόνο ένας στους δέκα εφέδρους θα επιστρέφει στην εργασία του
  Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις με... εκπτώσεις στις αποζημιώσεις.
  Το αναθεωρημένο μνημόνιο περιορίζει σε 10% το ποσοστό των «εφέδρων» που μπορούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο, προβλέπει σχέδιο εντοπισμού «περιττών» εργαζομένων, αναγγέλλει νέο κύμα «εφέδρων» από το 2012, που θα αυξάνεται όσο δεν πληρούται ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων όπως άλλωστε συνέβη φέτος.

  Σύμφωνα με το κείμενο παραμένει ο στόχος περιορισμού της απασχόλησης στο Δημόσιο κατά 150.000 την περίοδο 2010 - 2015 και περιορίζεται κατά 67% ο αριθμός των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (με μείωση 50% εντός του 2011). Επιβεβαιώνεται ότι φέτος περίπου 15.000 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης (όσοι έχουν 12-24 μήνες για να βγουν στη σύνταξη) και επιπλέον 15.000 θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.

  «Πρόσθετο προσωπικό θα τοποθετηθεί στο «αποθεματικό» έως το τέλος του 2012» με μία λειτουργική επανεξέταση της κυβέρνησης που θα οδηγήσει σε «κλείσιμο ή συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου» εντοπίζοντας «τους εργαζόμενους που είναι περιττοί» όπως αναφέρεται. Από την αποζημίωση απόλυσης θα αφαιρείται η αμοιβή που θα έχουν ως «έφεδροι». Επίσης προβλέπεται ότι οι έφεδροι που θα επαναπροσλαμβάνονται θα καταλαμβάνουν μόνο το 10% του ετήσιου στόχου προσλήψεων για το σύνολο του Δημοσίου.

  Ο αριθμός όσων μπαίνουν σε εφεδρεία θα αυξηθεί από το 2012 τόσο ως αποτέλεσμα των φορέων που κλείνουν όσο και στην περίπτωση που ο κανόνας προσλήψεων (1 προς 5) θα παραβιάζεται. Θα εξαλειφθούν οι κενές θέσεις σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου, το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα δημοσιεύσει λεπτομερή στοιχεία εξόδου και εισόδου σε μηνιαία βάση και θα προσαρμοστούν οι προσλήψεις σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές στις προβλεπόμενες ανάγκες σε προσωπικό. Αν προσωπικό μεταφερθεί από φορείς που τελούν υπό αναδιάρθρωση θα θεωρείται ότι είναι νέες προσλήψεις.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=328593

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φυσικα για τους εφοπλιστε περα απο τις σκανδαλωδεις φοροαπαλαγες,τους απελευθερωνουν και απο την υποχρεωση να προσλαμβανουν ελληνες ναυτικους..Νομιζω ειναι ενα απο τα μετρα που τους υποσχεθηκε ο νεος υπουργος Αδωνις Γεωργιαδης!
  Φυσικα για το μεγαλειο της ελληνικης ναυτιλιας ουτε λογος ε?
  ΕΙΜΑΣΤΕ(ναι ολοι,και εγω και εσεις) κυριαρχοι των Θαλασσων!!!
  Καταντιααα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/11/blog-post_9726.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή